Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
abydos
aktív tag
válasz
Carlas #15889 üzenetére
Gyere a discordunkra és van ott egy srác, aki megbízható és a lehető legolcsóbban küld neked egyet, ha megkéred.
De lehet itt is tud valaki valami megoldást.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Carlas #14830 üzenetére
Én se értem, miket dugdos ide-oda, meg milyen recékről beszél.
Vagyis a dugdosós részt azt hiszem értem, ez volt az amire direkt figyelmeztettem, mikor felvázolta, hogy milyen körülmények közt akarja majd használni.
Meg "gagyi a Touch"... Öregapám, aki még életében nem fogott egeret se, úgy használta, mikor kipróbálta, mintha belenőtt volna a kezébe. Az elképzelt, minden ujjat követő kesztyű meg jól hangzik, de pontosan mivel is tudna többet az ember egy ilyen eszközzel mint a Touch-csal, ami már így is lekövet 5 ujjból 3-at? Zongorázni?
Joshi szerintem csak épp kifogyott a VR cuccokból és szívja a topiclakók vérét
Ha nem lenne egyszerű a használat, és se tolnám napi szinten. Nálam pont ezért esnek ki folyamatosan a szimulátorok, mert ahhoz szerelni kellene az asztalon, arra meg lusta vagyok
De szerencsére annyi az egész hogy felkapom a HMD-t, ami az asztal alatt van a gépen, szépen összetekerve, mellette a Touch-ok, és már mehet is a móka.
És ha egyszer ráharapsz, akkor utána nagyon ingerszegénynek hat a monitor, ahogy itt is írtam : [link]Nyilván, ha nem érdekelne, hogy épp az életemért küzdök egy elhagyatott bolygón, vagy még meg kell szerelnem egy siklót a Szaturnusz gyűrűinél, esetleg fél kézzel csimpaszkodok az Alpokban egy meredek sziklafalon, akkor azt figyelném, hogy jé, de sz@r ez a felbontás, mér nem 4K, de mivel elvarázsol, ezért nem is érdekel.
A Beat saber-es mondatával mondjuk egyetértek, nálam is 1 hét, kb 4 óra alatt kifulladt. Pont ezért nem kellene ilyen anyagokat ajánlgatni, mert rohadt drágák, és sajnos azt a sztereotípiát erősítik, hogy VR-ra csak ilyen anyagok jelennek meg (tech demo, ritmus játék, meg miket szoktak még felhozni a VR-ra fújók).
De hogy Google Earth lenne a király VR app, az durván megmosolyogtató túlzás -
Joshi
titán
válasz
Carlas #14830 üzenetére
Persze nem vagyunk egyformák, és én nem akarom azt erőltetni hogy ez sz@r. Nekem is van légkondi, ráadásul 80Kg se vagyok 175cm magasság mellett, szóval teljesen átlagos. Ettől függetlenül a fejem izzad főleg ha "sisak" van rajta. A CV1-et biztosan nem adom el, szimezéshez jó lesz. Az viszont biztos, hogy váltásig várok még néhány VR generációt.
-
Joshi
titán
-
zsozsa74
őstag
válasz
Carlas #14681 üzenetére
Erről nem tudtam, de az azért barokkos túlzás, hogy értelmetlen. Pcars 2-ben eddig majd minden medium beállításon ment, most meg high-on van a legtöbb dolog, van ami ultrán is és szépen fut. Utánanézek majd, hogy mit is jelentene az erősebb proci. Mondjuk egy darabig már nincs kedvem a pc-re költeni...
-
kiskuplung
őstag
válasz
Carlas #14684 üzenetére
Ahogy fentebb írták, VorpX vagy TriDef.
De ezek fizetős megoldások, és egyáltalán nem nyújtanak jó megoldást. Az utólag VR-osított anyagok nagyon ritkán nyújtanak elfogadható élményt. A rosszullét garantált, főleg ha kezdő VR-os vagy.Illetve az Alien Isolation-höz van egy mod, az ingyenes, és a srác aki fejleszti elég sokat foglalkozik vele, hogy csökkentse a fellépő rosszullétet. Innen tudod letölteni, és a fórumkeresőt használva találsz még tapasztalatokat ezzel kapcsolatban.
Ha horrorjátékra vágysz, akkor inkább vegyél natívan VR-ra fejlesztett játékokat: Dont knock twice (ebből van demo is), The exorcist, vagy Affected: The Manor. Esetleg ha kicsit jobban zsebbe nyúlnál, akkor Wilson's Heart.
-
törölt tag
válasz
Carlas #14667 üzenetére
A kemikáliákkal vigyázz, mert tönkre teheted velük a lencséket. Ezen kívül a párásodásgátló kigőzölgése bent rekedhet a hmd-ben és nem tesz jót a szemednek.
A rift-nél nem kell amúgy annyira aggódni a párásodás miatt, mert a hmd nem 100%-osan zárt és az orrod (ha jól rakod fel a riftet) kilóg a hmd-ből. Ezen kívül érdemes megvárni, amíg kicsit bemelegszik és azzal eleve csökken a párásodás esélye.
Tapasztalataim szerint sokkal többször kell a lencséket pucolni ujjlenyomat, hajról átragadt zsír, por, stb. miatt. A haj koszol a leggyakrabban, főleg ha többen próbálgatják a riftet egymás után és fel-le kapkodják a hmd-t. -
dan83
tag
válasz
Carlas #14653 üzenetére
Én is azthittem hogy legtöbb játék ülve is jó, de nem
Nagyon sok játék van ahol pl. le kell nyúlni dolgokért, és egyszerűen nem tudod őket megfogni mert a kontroller beleütközik a földbe.
Tegnap próbáltam ki a Superhot VR-t, nem fűztam hozzá nagy reményeket, de valami brutálisan jó így VR-on keresztül
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Carlas #14650 üzenetére
Nem muszáj a két szenzor ha ülsz, úgy 1-el is működik. Én azt tanácsolnám akkor is próbáld ki mindkettővel, legalább kiderül van-e valami USB-s probléma. Ülős játékok közül is van bőven szerintem.
Az asztalodat mi nem látjuk, nem tudom milyen akadályok vannak rajta, illetve a monitorod mekkora és hogy helyezkedik el. Csak annyi a lényeg, hogy rád lássanak a szenzorok. De ezen szerintem ne aggódj, ha megjön beállítod és látni fogod hogy működik. Ha konkrét problémád lesz, akkor azt írd majd le és segítünk.
Tanács: arra figyelj majd, hogy ha lehet direkt napsütés ne érje a HMD-t de a szonzoroknak sem tesz túl jót (Cappys kupak jó szenzorvédőnek a naptól, ha félsz a kémkedéstől akkor béleld ki alufóliával a kupakot de akkor az elé tegyél valami szövetet vagy papírt hogy ne karcolja meg a szenzor lencséjét. Én ilyet nem csinálok mert nem érdekel de van aki tart ilyesmitől.)
Ha beállítottad a szenzorokat ne pakolgasd. Ha átrendezed kalibráld újra, különben lehetnek tracking problémáid. -
HoyHoy2
tag
válasz
Carlas #14607 üzenetére
most munkába vagyok nem emlékszema pontos tipusára, de felső kategoriás, szvsz nem. Most, hogy épp kinél jőn elő nem derül ki, de nem vagyok/voltam egyedül a problémával
szerintem emberfüggő, így melegben azért lehet izzadni erősen valami aktívabb játék alatt , ajánlom hogy vegyél.
-
HoyHoy2
tag
válasz
Carlas #14600 üzenetére
USB gond nekem is volt (tudtommal csak Win 10 után jön elő az egyik frissitéssel). Nekem csak 3.1(3db) 3(1db) 2 (2db) portjaim voltak, és egyszerűen a 3.1-be nem működtek a szenzorok (hozzáteszem a billentyűzetem sem működik abba, minden más igen), így mivel elég sok cuccom van vennem kellet egy Hub-ot, ezt találtam neten mint megoldást... pff (2.0ba és 3.0-ba azonnal felismerte) Amúgy elég sok forumba kerestem megoldást, semmi sem működött
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Carlas #14596 üzenetére
Szia!
Miért nem találsz eladót? Használt piacon nézelődsz? Arról tudj, hogy ha használtan veszed amellett, hogy egy használt terméket fogsz kapni, nem járnak hozzá a touch kontroller beaktiválásakor kapott ingyen játékok (Pl Robo Recall ami maga 30$). A Rifthez adott játékok listáját itt találod, az ingyen játékok árait megtalálod az oculus store-ban. Megegyezhetsz még az eladóval abban is hogy adja mellé az oculus accountját ami problémás ha esetleg faceboook accounthoz is kötötte (én nem kötöttem, így nem is tudom hogy le lehet-e választani de neten biztos erről is van infó).
A lényeg: szvsz jobban jársz egy új rifttel az viszont kapható több helyen is (pl alza). Ha soknak tartod, lehet várni akciókra, nemrég volt is. Érdemes figyelni az amazon.de-t is.-Játékok folyamatosan jönnek, a Riftnek a legjobb a támogatása. Pár hozzászólással olvass feljebb.
-Igen, sokkal jobb a képe, főleg ha a géped bika és tudsz rá pakolni supersamplinget (bírja a géped).
-Az ilyen játékokban mindig tájékozódni kell vásárlás előtt! Olvasni az értékeléseket, kérdezni fórumban, youtube videókat nézegetni. Ezek többsége úgy megy, hogy a steamben beállítod az indítási paramétert, ami játékonként eltérő ezügyben megint csak keresni és kérdezni kell. Másik lehetőség szintén steamben beállítani a játékot valamelyik beta branchre, ami kezeli az oculust.
-Valóban. -
törölt tag
válasz
Carlas #13455 üzenetére
Hogy kell-e usb kártya az úgyis kiderül pár nap használat után.
Elmélegileg az én alaplapomnak is bírnia kellett volna két szenzort, de mivel egy 20EUR alkatrészről van szó, nekem a kevesebb hibalehetőséggel járó kevesebb idegeskedés megért annyit, hogy látatlanba is megrendeljem a rifttel együtt.
Amúgy mekkora játéktérrel számolsz? Alapvetően a játéktér méretének függvénye, hogy hány darab szenzor kell és három szenzornál már érdemes külön usb kátyát használni (afölött meg kb. kötelező), hogy eloszd az usb chipset terhelését.
A játéktér függvénye továbbá, hogy érdemes-e esetleg rift helyett vive-ot venni. -
szente
addikt
válasz
Carlas #13453 üzenetére
Függ attól is, hogy milyen eszközöket dugsz USB-re. Nekem pl a kormány eléggé leterheli a Rift mellett az USB portokat, nem mindegy mit melyikre dugok, mert fejfordításnál előfordul, hogy remeg a kép. Illetve a Rift fülhallgatóján pattog néha a hang, ez is elvileg az alaplapi USB kontroller számlájára írható.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Carlas #13449 üzenetére
Az USB kártya azért kell, mert a Rift szenzorai nagy sávszélt használnak ami leterheli az alaplapi USB kontrollert de ez nagyban függ az alaplapi USB vezérlőjétől. Az én lapom simán bírta a 2 szenzort és egy rakás másik USB eszközt a bill+egéren felül. 3. szenzorhoz (teljes room scale) már beszerzés előtt vettem 2 db inateck kártyát mert egyébként sem fértek már el a perifériáim.
Tracking problémák léphetnek fel ha nem megfelelő az alaplapi USB controller. -
törölt tag
válasz
Carlas #13445 üzenetére
A tartalom kérdés attól függ, hogy mi jön be neked.
AAA VR címek igazából csak szimulátorokból vannak (az egyszerűség kedvéért ide sorolnám az Elite Dangerous-t is).
Ezen kívül van még a Fallout 4, aminek a VR adaptációjára elég sok a panasz és a Skyrim, amiben a VR adaptácó az egyik legjobb, csak maga a játék kissé koros (bár modokkal fel lehet tuningolni).Ugyanakkor a VR olyan új élmény, amit mindenkinek magának kell kipróbálnia, hogy meg tudja ítélni, hogy megéri-e neki többet invesztálni bele.
Kb. olyan, mint amikor az xbox360 és a PS3 mellett megjelent a Nintendo Wii: akinek bejött a gyökeresen új játékélmény, az istenítette és lazán túltette magát a grafikai hiányosságokon, akinek nem, az nem is értette, hogy miért rajonganak a többiek.
Rengeteg olyan VR játék van, amit 2d-ben még ingyen sem töltenél le, VR-ben meg napokat el tudsz játszani vele.A kérdés tehát, amit első sorban Neked kell eldöntened, hogy általában érdemes-e "early adopterként" beszállni a PC-s VR-ba.
Ha erre igent mondasz, akkor már nyugodtan lehet ajánlani a Riftet, mert jelenleg az a legjobb ár/teljesítményű hmd a piacon (legalábbis az EU-ban) és arra van a legtöbb elérhető tartalom.A géped bőven megfelel VR-hoz, legfeljebb csak a szokásos inateck usb kártyát kell extraként beszerezned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 2db move konttroler 1 hónap garival!
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest