Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Sziasztok! Sodastream Terra gyorcsatlakozós szódagépet vettem, a korábbi csavaros co2 patronok valóban nem kompatibilisek már ezzel?
-
balojazz
aktív tag
Újratöltés műfajban a legbiztonságosabb és a legolcsóbb a szárazjég. De ez csak nagyfogyasztóknál kényelmes. Nálunk 10 nap alatt elfogy egy gázpalack, 12 palackkal 4 havonta kell tölteni, így le lehet menni 25 forint alá 2 literenként (kb 12 ft/liter), az aldis csere kevesebb, mint 20%-ára. Ehhez kell még egy közeli szárazjégforgalmazó, aki 5 kilós kiszerelést is elad. Elég speciális eset.
-
Bogyi007
veterán
Ez attól függ leginkább hogy mennyire erős szódát készítesz. Ugyanez a típus van nekem is, én egy határozott mozdulattal benyomom a tetejét és mielőtt még egy nagyot pukkana akkor elengedem aztán még egy picit nyomom le a tetejét. Ezt be kell gyakorolni de hamar rá lehet érezni hogy mikor engedd el a tetejét.
Nekem így ezzel olyan 30-35 liter összejön ami lehet hogy nem a leghatékonyabb (65-75 forint egy liter szóda) de sokkal bubisabb mint bármelyik boltban kapható szénsavas (ásvány)víz és ez mindig friss.
Újratöltésről korábban írtak már itt sokan.
Az biztos hogy a legjobb döntésem volt tavaly karácsony előtt megvenni a gépet.
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, most hozott a Jézuska egy Sodaco B100F Basic készüléket. Még nem volt alkalmam próbálni, de már kíváncsiságból kérdeznék tapasztalatokat, tanácsokat a minél optimálisabb és gazdaságosabb üzemeltetéshez. Például mi a bestbuy lehetőség a patron cserére? Vagy bármi tanács a használatról hogy minél hosszabb legyen a készülék élettartama?
Köszönöm előre is, kellemes ünnepeket -
balojazz
aktív tag
Igazából mindegy, hogy a gázpalack vagy a gép hibája. A gép mechanikus gombja továbbítja a palack szelepéhez a kézi nyomóerőt. Meghibásodás szempontjából tökmindegy, hogy a gomb mechanikája ragad be, és az tartja nyomva a szelepet, vagy maga a szelep nem zár vissza a rugós mechanizmussal, az eredmény ugyanaz. Sőt hibatűrés szempontjából még az az eset is ide tartozik, hogy egy gyártási hibás menetes vizespalack nem bírja az egyadagos gáztöltést. Ezeket a hibákat mind meg lehet fogni azzal a megoldással, hogy a vizespalack töltés közben nyitva van a légköri nyomás felé.
-
cd930
senior tag
A Spar újságban láttam egy Sodaco Aspico szódagépet, amihez választható, hogy alma vagy narancs ízesítésű CO2 palackot kérsz. Ilyet lehet cserélni is valahol?
Kipróbálnám ízesített víz helyett. -
cd930
senior tag
válasz
balojazz #343 üzenetére
Ez nem a palack hibája volt, hanem ahogy írja, a gép szelepe romlott el és a teljes CO2 palack tartalmát belenyomta a flakonba.
A sógoromék jártak egyszer úgy a Sodaco gépükkel, hogy beletekerte az új CO2 palackot és akart csinálni egy palack szódát, de egyszerre kifújta a teljes CO2 palack tartalmát. Az a CO2 palack szelepének a hibája volt, mert a következő palack már rendesen működött és azóta sincs ilyen problémájuk.
-
balojazz
aktív tag
Cserepalack alatt a CO2-t érted, ugye? Aldiban is becserélik, ott a legolcsóbb. Vizespalackjait árulják Media Marktban, Auchanban is. Amúgy én úgy vettem májusban, hogy biztos valami kínai szar műanyag, de ez volt közel és hamar, ami bajonettzáras (kényelmesebb használni, mint a menetest). Azóta kezdem tisztelni, mi ugyanis havi 3 gázpatront használunk el, a legtöbb ismerősöm csak 1-et, vagyis üzemidőben majdnem 2 évnyi terhelést kapott 7 hónap alatt, és bírja.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Sodastream DUO készülékbe patroncsere esetén:1.) Le is kell adni a régit?
2.) Ha igen, ezt be is számítják az új árába?
3.) Egységáron vannak kiskereskedelmi partnereknél , vagy üzletenként eltér?
4.) Ha eltér, hol a legolcsóbb? -
balojazz
aktív tag
Nem rendszerszintű, és cssk igen csekély a valószínűsége, azt is írtam, hogy "aminek van némi elhanyagolható valószínűsége...". Ilyen baleset történt már. Nagyon nagy pech kell hozzá, de megtörténhet. Én csak azt mondom, hogy bajonettzáras töltésnél még ez az igen ritka eset se történhet meg, mert ott a flakon rögzítése egy állandóan nyitott, soha nem romló biztonsági szelep funkcióját is betölti. A boltban meg azért nem robbannak a palackok, amiért az otthoni szódásflakon sem: csak annyival nagyobb a légköri nyomásnál a flakonban lévő, amennyi CO2 a vízből a kevés kupak alatti légtérbe távozik magától.
-
erdey_a
addikt
válasz
balojazz #340 üzenetére
menetes vizesflakon, abban az esetben, ha a CO2 palack szelepe beragad, és folyamatosan pumpálja a palackba a gázt.
hülyeség. minden szódagépen van biztonsági szelep (az enyémen kettő is!). nem tudod "túlfújni".
azért mert egy fórumba beírta valaki - a részletek kifejtése nélkül - hogy a műanyag palack eldurrant, attól ez még nem rendszerszintű. a boltokban sem durrognak el a szénsavas üdítők, pedig jóval vékonyabb palackok. -
balojazz
aktív tag
A CO2 palack teljesen biztonságos. A névleges töltőnyomás sokszorosát bírják, amit gyártáskor ellenőriznek, a palackok ajánlott lejárati ideje beléjük van vésve (elhasználódás). Aminek van némi elhanyagolható valószínűsége, hogy robban, az a menetes vizesflakon, abban az esetben, ha a CO2 palack szelepe beragad, és folyamatosan pumpálja a palackba a gázt. Ez a minimális veszély sem áll fent, ha bajonettzáras gépet veszel, mert az alapból nem zárja le magát, a nyak mellett üzemszerűen ki tud jönni a gáz, a víz. Amit mindenképp kerülnék, az a menetes üvegflakon (ha létezik olyan). Ezért is van bajonettzáras, műanyag flakonos Sodaco King gépem.
-
oszy
veterán
Melyik ajánlott gép most? Olyan kell, ami nem robban fel
Vagyis a palack az, ami szétrobbanhat. Valami ilyesmit mondtak ma. Ár/érték arányban melyiket érdemes választani? Nem tudom mik a külsönbségek. SodaStream lenne jó.
-
gebro
aktív tag
válasz
betyarrne1 #337 üzenetére
A menetes CO2 palackhoz lehet kapni adaptert, amivel használható lesz az új keszülékekkel is.
Tapasztalatom nincs vele, hátha van itt valaki aki hasznàlja.
-
betyarrne1
újonc
Sziasztok!
Sodastream gépünk van üveg palackkal amikhez Aldis patront használunk.
Sajnos úgy látom a mostani Sodastreamekbe már nem megy csavaros palack. Tudtok ajánlani olyat amelyikbe jó lenne az Aldis?
Köszönöm szépen! -
betyarrne1
újonc
Sziasztok!
Van egy pár éves Sodastream gépünk üveg palackkal, amelyet csavaros módon kell behelyezni így ahhoz jó az Aldis patron. Most kb. ilyet keresnénk ami üveges és jó hozzá a csavaros Aldis patron. Tud valaki ilyet?
Köszönöm szépen! -
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Sodaconak van olyan gépe, amit üvegpalackkal adnak?
Egyáltalán van olyan márka a sodastreamen kívül, ami üvegpalackkal is kompatibilis?
Két dolog lenne számomra fontos: az üvegpalack és a csavaros patron. Van ennek a kettőnek jelenleg metszete? -
vati
senior tag
Sodastream gépekhez a QC-csatlakozós patronok (rózsaszin) cseréje hol oldható meg stabil ellátottsággal? Az úgynevezett "cserepontokban" jó esetben hallottak már róla hogy van ilyen, de pont nem náluk és nem akkor. Én kb 8x így jártam, egy kivétellel.
Intersparban- tényleg mindig, automatikusan odaadják pénzben a különbséget?Ha a csere nem megoldott, baromira nem jön ki a matek
-
draco31
veterán
SodaCO2 Basic B100E
Ezzel mi a tapasztalat? Árukeresőn találtam, és csak 25km-re van hozzá patron csere lehetőség. -
draco31
veterán
válasz
balojazz #329 üzenetére
Nálunk még nincs ilyen gép, csak megy néha másik márka reklámja, és fater elkezdett érdeklődni utána.
Annyit olvastam, hogy betekerős fajta patron kell bele, és több márkáét is bele lehet rakni.
De még egyenlőre nem tudom hol lehetne cserélni egyáltalán a környéken patront, eléggé a világ végén vagyunk. -
draco31
veterán
Hello!
Ezt ismeritek, szabad, nem szabad? -
BaLee
addikt
válasz
Agostino #326 üzenetére
Menj be vele egy csavarboltba ahol árulnak tömítést is, minden nagyobb városban van. Anno én a sütőhöz akartam tömítést az 5mm átmérőjű gumigyűrűt valami 9000Ftért árulta a szerviz, csavarboltban pedig 300Ft-ért kaptam 3 méretűt, hogy tuti jó legyen valamelyik. Vidd be magaddal mintának.
-
Agostino
addikt
sziasztok
egy réges-régi alap sodaco gépem van (talán b100 classic a becsületes neve) viszont a műanyag gép és a palack közti tömítés az idők folyamán elveszett valamerre. meg tudnátok mondani mekkora a pontos mérete? tudom, hogy online, meg itt ott megvehető, de 99 forintra több ezer forint szállítás nem éri meg. bízom benne, hogy valami standard méret és egy barkácsboltban is kapható.
-
handrash
őstag
-
gebro
aktív tag
Beteszem hátha valakit érdekel.
A SodaStream Crystal üveg palackhoz (0,7 l csak) lehet kapni adaptert az Alin, hogy hasznàlni lehessen a Terra, Gaia szóda gèpekhez.
Nem linkelem, mert vi.-s oldalt nyit meg.
https://a.aliexpress.com/_EyLNdqVAlin kereséshez: "Adapter For Crystal 0.7L Glass Bottle to Replace Plastic One Fit Sodastream".
-
gebro
aktív tag
Ha legörgetsz a leíráshoz, akkor a "Gazdaságos és fenntartható:" résznél írja, hogy " kompatibilis a népszerű márkák 60 literes CO2 palackjaival ".
Aztán vagy igaz vagy nem.Még ezt is írja: " Információk a CO2 palack szelep menetéről: Észak-Amerika/Európa Tr21, Ausztrália G1/2 és CGA320.".
-
TaliGa
aktív tag
A Vevor márkájú gépet ismeri esetleg valaki?
[Ez] érdekelne, h a patronjai kompatibilisek e az itthoni csavarossal... -
TaliGa
aktív tag
Újabban már a Sodastreamekből a Gaia-ból is csak Quick Connect-es (bepattintós) COpalack van? Nem találok belőle csavarosat... A csavarosnál egyébként tényleg olcsóbb a palack? Ja és, ha nem Gaia, akkor Sodastreamben nincs is más csavaros? Melyik típusok jöhetnek még szóba? A Berlinger pl. csavaros?
-
cd930
senior tag
Ha valami bitang akciót nem látsz, várj vele 2-3 hetet, hátha lesz valahol black friday kedvezmény.
SodaStream vonalon keresgélnék, normál becsavarós CO2 palackkal (bár ez utóbbi már ritkább sajnos).
Ha mégis az újfajta CO2 palack volna a cél, Alza akcióban van SodaStream TERRA Black Pepsi Zero 29ezerért. -
BaLee
addikt
Sziasztok!
Mi most a bestbuy szódagép? Palackkal együtt kellene, karácsonyi ajándék lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest