Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• agabe

addikt

válasz Drótszamár #2444 üzenetére

En is volta egy boltban (Arany Janos u.), ott nem volt gond milyen a szemuvegem (-1,5 és -1,75 sima cilinder nelkuli), es mondtak egy kozepes szintu lencse ara kb 95ezer a kedvezmennyel, a max meg 118 (vagy hasonlo).
    Bementem utana ofotert-be, ott meg rogton mondtak, hogy attol fugg mit ajanlanak mekkor a drop (vagy valami ilyesmi , de a lenyeg a dioptria kulonbseg) kozelre es tavolra, mert ha nem olyan nagy akkor az alapot ajanljak, es minel nagyobb annel inkabb a magasabb szintut.
    Az ok. ha valakinek nem tul rossz a szeme, akkor annak nem annyira zavaroak a szelek ahol nincs semmi dioptira, mint snnak akinek rosszabb, de miert nem ajanljak kis elteresnel is a maximum tudasu lencset valasztani ?
    Mondjuk itt felmerult bennem a hozzaallas beli kulonbseg, hogy ofotertben azt javasoljak ami kell, a masik helyen meg ramsoztak volna barmit fuggetlenul a szakmai szuksegszerusegtol.
    Az elado azt is megfigyelte, hogy lehet gyulladas a szememben, es jobb ha megvizsgaltatom barmi legyen is az eredmeny.
    Na szoval bementem a vizsgalatra, mert epp szemorvos volt ott (menni akartam rendeloben is delutan, de mire oda jutottam mar nem volt rendeles ma), aztan kiderult, hogy ami volt par hete arpa a szememen nem mult el meg teljesen, es akar az is okozhatja a mostani problemat (eddig ugyanis nem volt olyan, hogy se kozelre nem volt jo szemuveg nelkul, se tavolra nem lattam olyan jol a jobb szememmel szemuvegben mint nelkule. Par napja figyeltem fel ra, de gondoltam romlik a szemem).
    Felirt egy kenocsot amit mar korabban is hasznaltam, hogy meg legalabb egy hetig probalkozzak vele, mert akar el is mulhatnak a latasi panaszok.
    Nem kertek penzt a vizsgalatert.
    Majd kiderul, hogy kell-e progressziv lencse, de lehet, hogy nem,es ezt csak az ofotertben merult fel.
    A masik helyen nem mondtak azt, hogy nem biztos, hogy van szukseg ra, csak ismertettek a lehetosegeket es az arakat (kedvesek voltak kulonben).

Új hozzászólás Aktív témák