- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha online rendelnél minden pontosabb ismeret nélkül pl. talpbetétet, vagy fogsort. A jó szemüveg is gyógyászati segédeszköz. Online rendelve egy nagyjából elmegy dolgot fogsz kapni, de hogy pontos nem lesz, az is fix.
Persze egy rossz optikában is kaphatod ugyanezt , valószínűleg drágábban, de azért arra is van esély, hogy egy rád szabott dolgot fogsz kapni, amiben hosszú ideig kedvedet leled majd!Üdv: Ferkó
-
hyvi
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!Tud valaki valamit mondani az opti24-ről?Lehet,hogy sokan megkérdezték már,de új vagyok és nagyon kíváncsi vagyok rá.Esetleg valaki rendelt már onnan szemüveget? -
Winne
nagyúr
válasz
balazsbence #1616 üzenetére
Igen, ez az, közben voltam szemüveges boltban, ott a csaj is ezt mondta.
Miért jó a polarizált?
-
Winne
nagyúr
Urak!
Az lenne a kérdésem, hogy rendeltem netről egy napszemüveg "replikát", ami ma bontottam és próbáltam ki, elvileg jó minőségű, haverom is rendelt, meg is nézette a lencsét, azt mondták frankó. Na most amit észrevettem, hogy ma a kocsiból kifelé színesen látni a fólián keresztül, amit a másik itthon vett normális sportszemüvegem nem produkált sosem. A szemem világa fontos, így ha azt mondjátok nem érdemes használni, akkor inkább továbbadok rajta.
Offba rakom, mert lehet ez a nem napszemüveges szemüveges topic.
-
Orlin
addikt
válasz
#41635072 #1613 üzenetére
Azért is kérdeztem meg mert már én is hallottam róluk elég sok negatív dolgot.Meg igazából nem is vágom paraszti ésszel miért kell a másik lencsét is cserélnem...
Nem is választottam volna őket tavaly,de a szemüveget amit kinéztem, csak náluk tudtam megvenni akkor.
Amúgy nekem relatíve jó tapasztalatom volt velük igaz 6-an voltak a boltban és 5 ténfergett egy foglalkozott a vásárlókkal.Meg lehet azért voltak normálisabbak mert 100 felett hagytam ott...
Jah az eladó csajnak viszont volt egy nem gyenge dekoltázsa... -
Orlin
addikt
válasz
greenity #1611 üzenetére
Semmi extra,HOYA plasztik lencse!
Ezt írták:Visszakerestem a lencsét típusát ennek az ára :17870/db ,a csiszolási díj pedig 2000
Mivel tudjuk a típust ezért lehet h csak az egyik lencsét cserélteted ki ,bár szoktuk a pár cseréjét javasolni.Optic World Mammut
Csak nem-e valami kis plusz lehúzás ez...Azért kérdeztem mert nem vágom és lehet tényleg kell mindkettőt cserélni..
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Tavaly csináltattam a szemüvegem sajnos a napokban lett rajta középen egy kisebb karc ami kicsit zavar is néha...Már fel is vettem az üzlettel a kapcsolatot.Ők azt írták lencse csere...Ez oké is!De azt írják cseréltessem ki a másik lencsét is!Ez menyire reális?Azzal nincs baj.Nem értek hozzá nagyon...
Köszi!
-
bolfantom
csendes tag
válasz
ferkoboy #1607 üzenetére
Kedves Ferkó!
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat!ha az Ofotértban fele ennyit foglalkoztak volna velem (és a vizsgálati eredményeimmel), akkor talán előrébb lennék...
Most várom, hogy elkészüljön a szemüveg a negyeddel erősebb lencsével, aztán meglátom, mi lesz a fejfájásommal. Ha nem múlik el, mindenképpen elmegyek egy másik helyre kontroll vizsgálatra és megpróbálok utánanézni ennek a POLA tesztnek.
Még egyszer köszönöm! -
ferkoboy
senior tag
válasz
bolfantom #1606 üzenetére
Szia!
Sajnálatos az eseted.
Vegyük sorba.
1. alulkorrekciótól ritkább esetben szokott csak fájni a páciensek feje.
2. hozzászoktál már a túlkorrekciódhoz, de gondolom közelre vált ez zavaróvá az utóbbi időben (mögötte többet kell(ett) alkalmazkodnia a szemlencsédnek...
3. Mért és felírt adatok között látok nagyobb különbséget. Nem tudom miért nem adták meg a cylindert...ha jó volt a refraktométeres ("computeres") mérés...
Ugynis lehet ezért igényelted a túlkorrekciót korábban, és ezért is jöhetett elő a fejfájás az újabb - alulkorrigált szemüveggel.4. Nem biztos (koránt sem), hogy jobban jártál volna egy szemésszel, mint egy optometristával. (jelen esetben)
5. Amire érdemes lenne még hangsúlyt fektetni, az a szemet mozgató izmok összehangolt mozgásának vizsgálata (=Polateszt vizsgálat). Ugyanis ezzel lehetne a leginkább megbizonyosodni arról, hogy tényleg csak az alulkorrekció okozza a fejfájást, vagy esetleg más is van a hátterében...
Így látatlanban ennyit tudok mondani. Többet esetleg személyesen.
Üdv: Ferkó
-
bolfantom
csendes tag
válasz
DittyCat #1605 üzenetére
37 éves vagyok, és igen!!! Az Ofotértban voltam...csak későn olvastam a fórumot, hogy nem tanácsos oda betérni, már megvolt a szemüveg.
Szóval, pénteken visszamentem, hogy fáj a fejem. Az optometrista csaj elég ideges és agresszív lett, hogy akkor most mi legyen, nem is biztos, hogy a szemüvegtől fáj a fejem. Mondtam neki, hogy attól a naptól fáj, hogy hordom a szemüveget. Akkor tegyük vissza az eredeti dioptriát - mondom neki, hogy pont azért mentem szemvizsgálatra, mert túl erős volt az eredeti. Kiakadt, hogy akkor most kísérletezzünk?! Mennyi dioptriát emeljünk? Negyedet? Felet? Mi a garancia, hogy az jó lesz?! Meg aztán kinek a költségére?
Mondom neki, én nem tudom, mi az eljárás ilyenkor, valószínűleg nem én vagyok az első, aki ilyen problémával jön vissza.
Azt mondja, rövidlátóknak attól nem szokott fájni a feje, ha gyenge a szemüveg, csak ha túl erős! (Ebben van egyébként igazság?)
A vége az lett, hogy emelnek negyed dioptriát, az ő költségükre. 1 hét míg elkészül. Utána kiderül, de ha nem lesz jó, szemorvoshoz fogok menni, nem az Ofotértba, mert ott nyilvánvalóan fogalmuk sincs, hogy mi lehet a gond.
Bocs, hogy hosszú lett, de jól is esett leírni, mert még mindig feszült vagyok a sztoritól.Szóval, ha van valami ötlet, javaslat, hogy mi lehet a gond a szemüveggel vagy velem, azt szívesen veszem.
Köszönöm -
bolfantom
csendes tag
Sziasztok!
Látom, ebben a fórumban van szakértő hozzászóló, így gondoltam leírom a problémámat.
Szemüveges vagyok több, mint 20 éve. Júniusban lett új szemüvegem, addig ilyen paraméterű szemüveget hordtam: -2.75 mindkét szemre, cyl 0.00 (pdi: 61) Ezt kicsit erősnek éreztem, főleg közelre, le is kellett vennem olvasáshoz, mobilhoz. Elmentem szemvizsgálatra, ennek eredménye:
mért adatok: Jobb sph -2.5 cyl +0.5 axis 75 Bal sph: -2.25 cyl +0.5 axis 85 nyers visus:0,2
szemüveg, távoli monokuláris korrekció: jobb -2.00 cyl0.00 bal -2.0 cyl 0.00 visus:1,0
szemüveg távoli binokuláris korrekció: jobb -2.00 cyl 0.00 bal -2.00 cyl 0.00 visus:1,0 pd:31A szemüveg elkészült, több, mint 1 hónapja, és azóta fáj a fejem. Az első hét után visszamentem, mert a fejfájáson kívül távolra nem láttam tisztán. Megnézték a látásom a szemüveggel, 125%-os lett, plusz ellenőrizték a szemüveg paramétereit a felírtakhoz képest, minden stimmelt. Azt mondták, mivel nagyon túl volt korrigálva a szemem hosszú időn át, több idő kellhet a hozzászokáshoz, és a távoli tisztánlátáshoz.
Eltelt 2 hét, a látásom javult, a fejfájás nem múlt.
Mivel újfajta keretet is választottam (öntött műanyag), ezért arra is gyanakodtam, hogy attól lehetnek problémák. Ezért egy régi keretembe (fém, papucsos) berakattam ezt az új dioptriát. De sajna ezzel is fáj a fejem.most ott tartok, hogy már a nap közepén szeretném letépni magamról a szemüveget.
Mindenképp visszamegyek az optikába, de jó lenne tudni, mire számíthatok. Nem tudom, mi lehet a probléma, ha 125%-os a látásom ezzel a dioptriával. Még az elején azt mondták, hogy maximum 0.25-öt emelnek a dioptrián, ha nem tudom megszokni, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez segíteni fog.Ha kell a lencsék típusát is be tudom pötyögni, nem tudom, az lehet-e a ludas...
Köszi előre is a válaszokat!
-
Balion
senior tag
válasz
ferkoboy #1601 üzenetére
Hú, de messze van ez a Sárospatak.!
Vagy inkább én lakom messze Sárospataktól
Sajnos nem tudom megoldani az odajutást, pedig nagyon jó lett volna, amúgy köszi!Lehet, hogy megpróbálkozom ismét egy optometrista által végzett vizsgálattal, amikor majd rendbe jön a szemem. A látóideggyulladás után maradt egy fura tünetem. Gyorsabbnak érzékelek mindent a jobb szememmel (ami beteg (volt)), mint a ballal. Ezért elég furcsa a térlátásom, meg néha kettős is akar lenni.
Meg még nem is tisztult ki rendesen a kép, úgyhogy van időm még agyalni azon, hogy hová menjek, meg hogy milyen keretet válasszakAbban esetleg tudnál segíteni, hogy az alapján, amit elmondtam, mi lenne az, amit feltétlenül mondanom kellene annak a személynek aki vizsgál, ahhoz, hogy elgondolkodjon rajta, vajon van e nekem az áltad felsorolt "betegségek" közül? Mert nem akarok úgy oda menni, hogy szerintem ez+ez a bajom. Azt nem szokták szeretni
A távolbanézést szemüveggel javaslod, vagy anékül? Anélkül is látok élesen, ha hosszan nézek.
-
ferkoboy
senior tag
Igen, sajnos kevesebben veszik észre, mintsem nem. Legyen szó szemészről, vagy optometristáról.
Igen, meg tudlak én is vizsgálni, helyileg Sárospatakon lehet engem megtalálni.
Optometrista vagyok.Tudom viccesen hangzik, de tényleg javasolom, hogy próbálj gyakrabban "helyből távolba nézni".
Üdv: Ferkó
Új hozzászólás Aktív témák
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest