- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
goccer
aktív tag
A lécemet használtan vettem, az tök megérte szerintem, de cipőből jobban örülnék egy újnak. Pont most számolgattam, hogy mióta lehet meg a mostani cipőm, de több mint 15 szezon benne van az biztos. Szóval nálam jól, jobban bírják a cipők mint a lécek, úgyhogy akkor legyen már null km-es, ha veszek. Lehet megnézzük a fent említett Tormát, elég nagy kínálatuk van úgy látom, hátha lesz valami jó áron
Nem nagyon figyeltem egyébként korábban, de ősszel, szezon elején nem szoktak akcióban lenni a "tavalyi modellek"? Vagy érdemes inkább a tavaszi kiárusításkor lecsapni?
-
-
goccer
aktív tag
válasz
DrDobos #1092 üzenetére
Tavaly voltunk, nem rossz de semmi extra. Ami pozitív, hogy vannak jó hosszú lendületes pályák, viszont az össz km kicsit csalóka. Viszonylag soknak tűnik, de van egy csomó párhuzamos tökugyanolyan pálya egymás mellett. Azért egy 4-5 napot így is el lehet ott tölteni bőven.
-
DrDobos
őstag
Katschbergen volt mar valaki? Kreischbergbe jarunk evek ota, maximalis az elegedettseg, de szivesen valtanank. (Nemrég Schladmingba voltunk, nem tetszett) :D
-
goccer
aktív tag
Sziasztok, a szezonban eléggé leamortizálódott a felszerelésünk, első sorban sícipőket kéne cserélni. A gondom az hogy nem igazán tudom, hogy hol lenne érdemes körülnézni. Decathlon, Intersport és hasonló áruházak kinálata eléggé vicc kategória adott szegmenesben jó ha egy modell elérhető általában. Pesti szakboltok talán egy fokkal jobbak, de azokat meg eléggé túlárazottnak érzem. Nem tudom van-e valami tippetek, arra is gondoltam hogy Pandorfba kiugrani szezon végén körbenézni. Nézett már valaki ott sí cuccot esetleg?
-
és ha már boltok, a store13-ba érdemes benézni, nagyon jó, 50%-os salomon ruházati akciójuk van, én úgy döntöttem, hogy ideje lecserélni a 8 éves heavy tools dzsekimet és megleptem magam egy új kabáttal 113k -> 57k. ha vásárolnátok most, mentek még síelni nézzetek szét ott is
-
nem nagyon pörög a topik sajnos ebben a szezonban :/ a héten indulunk nassfeldre, elvileg tökéletes időnk lesz. a napokban leesik az előrejelzés szerint egy méter hó, utána pedig napsütés, minusz fokok, nagyon jó pályákra számítok
béreltem egy dynastar speed zone 16 lécet, ami elég profinak tűnik, meg látjuk mit sikerül kihozni belőle a lejtőkön
-
DrDobos
őstag
Enis erre gondoltam, illetve tudtommal sok kölcsönzős bolt szezon vegen hozza el a nagyobb sikomplexumokbol a leceket, rende rakjak oket es tel elejen megy az arusitas :) úgyhogy erre is gondoltam, hogy majd akkor.
Felek amugy egy kicsit az uj lectol, ugyerzem valogatos vagyok. Ez a Fischer lecem volt.. Nem tudom hogy hogyan, de estem vele egyet, es a bal lec kulso elenek a kantnija a bakancs alatt konkretan kiszakadt, mintha kalapaccsal vertem volna szet. (Kerdes hogy az esestol adta meg magat valahogy, vagy mar kozvetlen elotte tortent valami.) Ugyhogy muszaj ujat neznem. Tetszett ez a lec, probaltam mar par hasonló regebbi lecet, de azok nem valtak be, viszont ez a Fischer nagyon tetszett. Az utódjanak is valami hasonlót szeretnek. Tetszett, hogy nem volt annyira puha lec, es ha dinamikus kanyarokat akartam venni, siman ment. Ugyanakkor ha szerettem volna a nagyobb lejtőket széltől-szélig kihúzni, ott is tökéletes tars volt, eppugy mint a fekete palyakon. Talan lehetne minimalisan kemenyebb es nagyobb radiuszu lec. Na de ez meg a jovo zeneje :D persze minden tanácsot meghallgatok az utod kapcsan.
-
DrDobos
őstag
Hali! Hol erdemes, fokent hasznalt, de jo allapotu silecet venni kozephalado/haladonak?
-
goldnarmz
aktív tag
Osztrákoknál közelebb Stuhleck-en őket tudom ajánlani:
https://sielok.hu/sioktatas/siiskola/adrenalin/ - Szabó Péter
http://www.adrenalinsiiskola.hu/Ha messzebbre is elmerészkednél, akkor Fanningberg közelében őket:
https://sielok.hu/sioktatas/sioktato/schmuck-adam/ - Schmuck Ádám
http://www.slidesc.hu/Ők folyamatosan járják a környező hegyeket, minden nap másik hegyre mennek:
Fanningberg, Grosseck, Speiereck, Aineck, Katschberg
Nagyon jó a csapat!Feleségem 1 éve kezdte a síelést. Visegrádon műanyagpályán indult, aztán elmentünk Lackenhofba, ahol sírva fakadt a kék pálya tetején, hogy ő itt nem mer lemenni.
Ott kezdtük el az oktatózást, illetve voltunk még tavaly márciusban Donovalyban, de az igazi fejlődést most Fanningbergben érte el, ahol 5 napot volt oktatáson. Nem hittem a szememnek, de ennyi idő alatt eljutott oda, hogy már a piroson is magabiztosan lemegy.
Nem mondom, hogy anyagilag nem megterhelő az ilyesmi, de mindenképpen megéri! -
szebe
addikt
Az A6 szerintem totál értelmetlen, az alja pl a büfék mellett van, ahol már mindenki bakancsban mászkál. Ott kéne annyira megereszteni, hogy átérj a 4 üléses aljához...
De a besíelhető hosszban jól néz ki...Ma voltunk ott 3-an, a meleg ellenére még tartanak a pályák, de az A1 alját szépen összetúrták.
Az A4 még mindig nagyon fasza, de sajnos a mellette futó (3-as?) csákányos nem ment, így az esetleges lecsúszás után lehetett 2-300 métert kepeszteni a 4 ülésesig...
Ugyanígy nem ment az A7 felső része melletti csákányos, pedig a pálya nagyon jó volt...
Viszont hogy pozitívum is legyen, hétvégén lesz valami buli, így folyamatosan hordták ratrakkal a cuccot a "csúcsra", az utána hagyott nyomban pedig nagyon jó íveket lehetett húzni -
akos3
addikt
Köszönöm a jókivánságokat Nektek
Az eset a 3. menetnél történt, még be se tudtam síelni a teljes "pályarendszert"....
Az A6 közepénél (ahol jobbra tőlem az ugratók vannak) át akartam csúszni az A1 végére, hogy ne a "szerpentines" részen kelljen lejönnöm az A6-ról. Az ötlet nem tűnt rossznak, csak a nagy köd miatt nem láttam, hogy azon a részen már kb. 1,5-es szintkülönbésg van az amugy párhuzamosan futó pályák között. Mivel nem volt kihúzva semmi jelölő, én szépen arra vettem az irányt és hirtelen, felkészületlenül leestem azon a "szakadékon". Persze egyből el is estem, magam alá fordult a léc és éreztem, hogy ennyi volt.... -
vans?
őstag
koszi a valaszt! igen, szerintem is az volt a baj, hogy ok tudnak sielni, de ez nem jelenti azt, hogy tanitani is.
30 korul vagyok egyebkent, meg most kell elkezdeni, 5 ev mulva nehezebb lenne
mosonmagyarovari vagyok, itt nincs ilyesmi, max. Gyorben van egy nagyon lankas muanyag palya, de inkabb gyerekeknek...
meg tudod mondani, ki volt a magyar oktatod?
@bandus: koszi neked is a tippeket! talan Nassfeld idealis lenne.
-
Freddy76
addikt
Az a baj, hogy bizonyos kor felett nem úszod meg az oktatót. Haverok, család tanítgathatnak, de ha ők nem profi síelők, és nem tudják, hogyan kell, oktatni, akkor ez semmit nem fog érni. Én 20+ éve síelek, tesitanár tanítgatott, majd ügyesebb haverok. Ment minden pálya, de amolyan igazi szántóvető módra, összevissza lábakkal. De fekete, mélyhó, bucka, minden jöhetett... Aztán tavaly barátokkal "béreltünk" oktatót négy napra a gyerekek mellé (az ausztriai magyar oktató került annyiba négy napra, mint az osztrák egyre...). A gyerekek persze hamarabb elfáradtak, de az oktató ahelyett, hogy lelépett volna, noszogatott, hogy menjen valamelyik felnőtt. Kb. 5-6 órát síeltem vele, de teljesen új szintre emelte a síelésemet. Sokkal jobban élvezem, jobban uralom a léceket.
Nagy kérdés, hogy hol laksz... Budapesten van több műanyag pálya, itt vehetsz magánórákat. Egy óra 3-5e forint körül van, de ezalatt sokat tanulsz. Soknak tűnik, de hidd el, nem drága. A drága az, hogy kifizeted a bérletet Murauban, és még nem is élvezed...
-
vans?
őstag
sziasztok,
tudnatok esetleg siiskolat ajanlani? elsosorban Ausztria erdekelne. A hatter annyi, hogy a felesegem es csaladja evtizedek ota sielnek, en sok mas sportban otthon vagyok, de sosem sieltem korabban. Ket eve Kreischbergen voltunk, a csalad probalt tanitani, de keves sikerrel, rossz elmeny volt, nincs teriszonyom, de a magassag + sebesseg kombo nem volt jo, feltem. A terdem is fajt a sok hoekezestol.
Iden elmentem veluk (Tauplitz, nagyon jo hely, sok ho, palyak is jok voltak), turaztam, soforkodtem, mellette dolgoztam, nem sieltem. Igy sem volt az igazi, mindenkepp szeretnem legyozni a felelmet es megtanulni viszonylag normalisan sielni (vagy snowboard, az meg jobban tetszene, de szerintem meg nehezebb lenne).
Vagy meg iden, de ami sokkal valoszinubb, hogy jovo ilyenkor mennenk ujra, addigra kene olyan palyatipp, ami tapasztaltaknak sem unalmas, viszont sok kezdo palya is van, ahol tudnek tanulni, es jo siiskola. Nyelv mindegy, beszelek angolul es nemetul. Nassfeld-et neztem pl., igaz joval messzebb van, mint Tauplitz, a palyaberlet ugyanannyi, mint itt volt, gondolom a szallas dragabb.
Fontos lenne egy turelmes es jo oktato, es jo palyak, tobbfele lift, hogy azt is megtanuljam.
koszi minden segitseget es jobbulast a kolleganak!
-
akos3
addikt
Na én jól elintéztem az idei szezont...meg magam...
Vasárnap a 3. körben Eplényben sikerült olyan szerencsétlenül (le)esnem, hogy térdcsont törés és porc felszín betörés. 6 hét gipsz...
Úgy tűnik idén sem ismerem meg Hochkart... -
szebe
addikt
válasz
kenguru99 #1061 üzenetére
Egynaposra a jelenlegi viszonyok mellett én maradnék belföldön.
Ha kicsit javulna a hóhelyzet, akkor Chopok (a beszámolók szerint leginkább ide kéne utánpótlás), Niederalpl, Semmering, de ezeken nagy tud lenni a tömeg."Hosszúhétvégére" mehet Obertauern, Schladming.
Egész hetesre pedig daninet által említett Franciaország. Alpe d'Huez, Les 2 Alpes, 3 völgy, Tignes-Val d'Isere, Paradiski, maximálisan megéri kockásra ülni értük a szebbik feled.
-
daninet
veterán
válasz
kenguru99 #1061 üzenetére
mennyi időre mennétek hányan? mikor?
Gondolom osztrákokat kiszórtad a dologból az árak miatt. Amiket próbáltam:
Chopok Jasná szlovákoknál esetleg Donovaly ha kezdők vagytok.
Krajnska Gora szlovénoknál
Kicsit messzebb: Piancavallo olaszoknál. Itt ahogy nézem teljes üzem van, és a sípályáról látszik a tenger is 😎Megemlítem azért, hogy "jó áron" lehet még Franciáknál is síelni, Puy Saint Vincent, Alpe d'Huez. Az út sok, de nem lehet összehasonlítani egy közeli sítereppel a változatosságot és a minőséget. Ha keresel sítúrákat és nem magad szervezed nagyon jó árakat lehet kifogni.
-
kenguru99
senior tag
Bármi ötlet, hogy a környező országokba, hova lehetne menni síelni? A kedvenc szlovéniai síterepemen nincs elég hó... Állnak a felvonók. Ne legyen drága és legyen sok hosszú kék pálya.
-
szebe
addikt
Vasárnapig meg merem kockáztatni, hogy meg se érzik a pályák a meleget, éjszakánként még "bőven" fagy, hóágyúznak. Maximum a táj lesz kevésbé télies.
Én jövő héten tervezek menni (vagy Eplény, vagy MSZI, de a távolság miatt előbbi jobb lenne...), az már egy fokkal érdekesebb lesz...
-
daninet
veterán
csak beraknám ide, hogy az arénában a sportsdirect-ben fle áron mennek a lécek. Van nekik volkl, atomic, Fischer, Head 20-80e-ig újonnan.
Monjuk speciel én annyival megszívtam, hogy rossz dobozt adtak a kötésekkel, holnap vissza kell mennem.
De a Fischer F18 2019 modellje 80ért ajándék. Haladó sízőknek pöpec kis léc. -
szebe
addikt
Eplény:
-A7 felső szakasza (2-es számú csákányossal a pálya mellett), A1, Q2 oké
-A7 alja erősen kezdő/tanulópálya, ha a kék parkolóba engednek csak be, akkor jó levezetés
-A6-nak semmi értelme, főleg hogy a tiltás ellenére tele van szánkós kisgyerekesekkel
-A4 holnap nyit, meg mintha ment volna egy(?) hóágyú az A5 fele is, ezekkel a pályákkal már "értelme" is lesz (de az A5 helyett az A3 kéne)A beülősök ülőlapjai értékelhetetlenek, érdemes vinni valami párnát, polifoam maradékot, amit csúszás közben zsebre tudsz vágni, mert az arra hajlamosaknak kinézhet egy felfázás.
Ennek ellenére kisebb csoda, amit ki tudnak hozni a helyből.
-
gerii
addikt
Sziasztok!
Donovalyba mennénk egy napra busszal, csak az kérdés, hogy valahol át lehet öltözni, illetve csomagmegőrző van ott valahol? -
goldnarmz
aktív tag
Dec. 27 és Jan. 02 között voltunk a Lungau régióban (Grosseck/Speiereck, Katschberg/Aineck, Fanningberg).
27-28-án még viszonylag jó volt a hóhelyzet. 30-ától annyian voltak, hogy parkolóhelyet alig lehetett találni az amúgy hatalmas parkolókban.
A havat 11-re kb. mindenhol széttúrták, és volt, hogy 20 percig kellett sorban állni a felvonóknál.
Megfogadtuk, hogy a karácsonyi szünetben többet nem megyünk.
Január első hete talán jobb lesz, de Ausztriában 6-ig tart a szünet, így a webkamerákat nézve tegnap még mindig sok ember volt a pályákon.
Hazafelé beugrottunk Stuhleck-re is, hogy megnézzük a leendő szállásunkat (február), meg a pályát. Elég sok síelő volt 2-án: [kép]
Illetve ebben a régióban már a hó is eltűnt a környező hegyekről. Elég lehangoló volt Lungau után.
Átnézünk Obertauernbe is - mivel közel volt -, de az már abszolút nem a mi világunk. Ott is hatalmas tömeg volt 31-én.
Pár kép: -
szebe
addikt
válasz
zolynet #1046 üzenetére
A népszerű (és kicsi) terepek már csak ilyenek. Nyitásra kell menni, akkor az első 1-2 óra jó, aztán ahogy megdolgozza a tömeg, egyre rosszabb.
Esetleg egy friss élezés még sokat tud javítani a helyzeten.Nekem sajnos idén sem jön össze a francia túra, így a "szokásos" Eplény-MSZI kettős mellett nézegetem a közeli terepeket, de ár érték arányban nem tűnnek túl jónak egyik se.
-
butch3r
senior tag
nekem nem volt márka preferenciám de végül head cipő lett. felpróbáltam vagy 15-t mire megtaláltam ami kényelmes volt.
mi 27-én voltunk stuhleckben. teljesen rendben volt, mentek a felvonók, csak az egyiknél (ami kb középről vitt feljebb de nem legfelülre) kellett kicsit többet sorban állni (5-10p). nap végén már buckás és jeges volt de 14 előtt teljesen rendben volt.
-
Freddy76
addikt
válasz
zolynet #1046 üzenetére
Semmering közel van, ez egy elég nagy előny, lássuk be. Azon pedig nem feltétlenül kellene csodálkozni, hogy a téli szünet utolsó napjaiban jeges és buckás volt, ez szerintem elég sok osztrák pályánál így alakult a tömeg miatt... Elromlott liftet pedig láttam Hintertuxon is, márpedig az igen kiváló terep... Ezzel együtt nekem sem szívem csücske Semmering, de a legutóbbi hétvége alapján nem feltétlenül lehet általánosítani. Kérdés az is, melyik Semmering volt a kettő közül...
-
zolynet
veterán
Tesómék most voltak 3napot Semmeringben síelni. Azt mondta soha többet, jeges&buckás pályák. Még a lift is elromlott, ~1órát nem ment. Nem volt egy jó kanyar.
-
sziasztok! vennék végre egy saját sícipőt, van tapasztalatotok a hazai üzletekkel? melyiket ajánlanátok a sok közül, figyelembe véve a kínálatot és az eladók szakértelmét. én egyelőre a k2-re és a store13-ra gondoltam.
-
Freddy76
addikt
válasz
butch3r #1040 üzenetére
Minden szezon után waxolva, élezve kellene elrakni. Ilyenkor a friss élre vastagabb waxot tesznek, amely a nyári hónapokban megóvja az élt a korróziótól. Aztán a felesleges waxréteg két csúszással lejön.
Ha új volt a léced, egy kézi élezés és egy wax nem fog neki ártani. Szezon végén pedig vidd el waxolásra, élezésre, és így tedd el.
-
butch3r
senior tag
tavasszal vásároltam, akkor használtam is a sílécem, érdemes azt a mostani 19/20as szezon előtt waxoltatni, élezni?
-
kp78
addikt
-
akos3
addikt
válasz
Freddy76 #1037 üzenetére
Öt napot megyünk, azt gondoltuk megosztani Hochkar és Lackenhof között.
Hétvégén nézegettem videókat, köztük ezt is:
[link]
Egyrészről meghozta a kedvem a látvány, de kicsit el is kedvtelenített a videó első fele, ahol több helyen is botozni kellett a pálya közepén. Ahogy be tudtam azonosítani ez a 10-es és 5-ös pályák voltak. Nem tudom mennyir ejellemző ez a pályára, de ha az amugy se nagy pályarendszeren még botozni is kell több szakaszon az bosszantó lenne
Vélemény? -
Freddy76
addikt
Hochkar jó, viszonylag kicsi, de változatos. Van a közelben egy fürdő is. Lackenhof is jó, ráadásul ott a közelben Mariazell, amire érdemes fél napot (vagy egy síelés utáni pár órát) szánni. Hochkar hóbiztosabb, de ott tud olyan cudar lenni az időjárás, hogy nem megy semmi.
Lackenhofból még az is alternatíva lehet, hogy nem vesztek bérletet az egész kintlétre, hanem egy-egy napra átmentek síelni Mariazellbe (ott most fognak átadni egy új kabinos felvonót), és Gemeindealpe-ra, ahol nagyon jó piros pályák vannak (plusz egy eléggé meredek fekete). Így máris van 60 km pálya, amit be lehet síelni.
-
akos3
addikt
Köszi az infót! Ezek alapján úgy tűnik elvetettük még is. Sajnos csak egy alkalmunk van elmenni síelni egy szezonban, nem merünk ilyen rizikósnak mondható helyre menni hiába kedvezőbb az ára.
Most Hochkar - Lackenhof páros felé kacsingatunk, de azt hiszem mindkettőnknek az álma Nassfeld lenne, de ahhoz azért mélyebben bele kéne nyúlni a zsebünkbe sajnos -
Freddy76
addikt
Klippitz esetében azért érdemes figyelembe venni, hogy ez - osztrák viszonylatban - kicsi-olcsó terep, ahol előfordul, hogy a ratrak nem ért végig este. Én kb. 8 éve voltam ott, akkor ezek kezelt pályák voltak, ismerős volt tavaly, ő is arról számolt be, hogy mindegyik piroson csúszkáltak, csak az a nyavalyás csákányos ne lenne az alján.
-
zolynet
veterán
Fura, mert a 12 alján még van pár ház is ami pályaszállás, olyanban voltunk, szánnan vittek oda, jó élmény volt. Viszont onnan bulikázni nem mész, mondjuk nem is akartunk.
Lehet hogy annyival kevesebbet kezelnének, mert már olyan kevesen járnak oda?
Nem tudom az okát hogy az miért szaggatott, lezárt.
Ha tényleg oda akartok menni írni kell egy mail-t hogy azokat megnyitják-e. -
akos3
addikt
válasz
zolynet #1023 üzenetére
[link] Már épp kezdtem megbarátkozni Klippitz-el, barátnőmnek is tetszik, így gondoljuk, hogy a carvingot jól lehetne rajta nyomni, erre felmentem a honlapjára, és a pályatérképen a piros 6-os és 8-a pályát beszaggatja, mintha az kezeletlen (régi?) pálya lenne. Ez így nagyon nem tetszik viszont. Van erről valami friss infó?
(bocs a linket előre rakta valamiért...) -
az elmúlt két szezonban nem voltam ugyan, illetve vedd figyelembe, hogy nagyon kellemes, sítábori emlékek kötnek oda, szóval elfogult vagyok
de számomra nagyon kellemes síterep, még úgy is, hogy az állandó szálláshelyünk egy kis faluban, hollensteyn-ben van, mi kb 35 perc buszozás a pályáig. nagyon kis családias hely, a hüttékben sok magyar dolgozott még két éve, egyszer még maga áder jános is beállt mellém a pissoir-hoz
a pályák hossza nyilván adott, azért az a 20 km nem olyan bőséges, de a pályák jól karbantartottak, hó általában van bőségesen, kellő számú lift van (nincsen kabinos) és kellően gyorsak, nem emlékszem, hogy bármikor sorbanállásra panaszkodtam volna.
egy próbát mindenképpen megér szerintem
-
Freddy76
addikt
Ez eléggé pálya- és emberfüggő. Van olyan ismerősöm, aki már Nassfelden is hisztizik, hogy egy hét alatt kétszer kell mennie ugyanazon a pályán, én ellenben egy jó pályát nehezen unok meg. Fanningbergen pl. 24 km pálya van, de szerintem ellenék ott egy hetet.
Klippitzen már nem biztos, hiába több papíron, mint Fanningberg, unalmasabb.
-
akos3
addikt
válasz
zolynet #1023 üzenetére
Csak abból indultam ki, hogy Krvavec a maga 30 km-ével bőven kitartott 4 napig, Klipitz se sokkal kisebb (28 km), kérdés persze hogy a valóságban ez hogyan alakul, illetve a felvonózás milyen
Ja igen, olvasam anno az írásod, bár annyival árnyalja a dolgot, hogy ahogy írod nem volt minden pálya nyitva nektek. -
Freddy76
addikt
Klippitzen a pályák jók. Van egy kétüléses, ahhoz kék megy le, a felvonó szerintem kb. olyan idős, mint én (40+). A másik oldalon van egy modernebb, gyorsabb négyüléses, ahhoz elég jó kék pályák mennek le. Van még két nagyon jó piros, de onnan viszont csákányos visz fel, azt pedig, ahogy öregszem, egyre kevésbé bírom... Emellett most már többnyire a lányommal csúszok, ő nyolc éves, és ha a csákányoson együtt jövünk, nekem a térdhajlatom fölé van beillesztve a csákány, az meg elég kényelmetlen...
[link] Síszünet itt
-
akos3
addikt
válasz
Freddy76 #1018 üzenetére
"Klippitz jó, de a felvonók lassúak."
hm...ez most nem hozta meg a kedvem, persze minden viszonyítás kérdése. Eplény se azért kibírhatatlan mert olyan lassú a felvonó, hanem mert 1000x leállítják. Amúgy a pályák milyenek? (hóágyú, kezelés stb)
Krvavec szerintem tényelg jó. Mi kb 10 percre voltunk, de sokszor így is csak a legalsó parkolóban kaptunk heylet. Igazából mindegy volt mert flottul jöttek-mentek a buszok. Nem éreztük semmi hátrányát. Kiváncsi leszek, hogy neked mi a véleményed. Elég sok magyar kezdi felfedezni, nem hiába... -
Freddy76
addikt
Klippitz jó, de a felvonók lassúak. Murau az elején (kabinos felvonó alján) sorbanállós a reggeli órákban, de fent már eloszlik a tömeg.
Én eddig csak Ausztriában voltam (sok helyen), egyszer Olaszországban; az utóbbi időben Salzburg tartomány terepein jártunk csak. Ebben a szezonban úgy alakul, hogy az iskolai síszünet miatt csak akkor tudnánk menni, amikor Salzburgban és Karintiában tartományi síszünet van, ilyenkor oda nem megyek... Tirol messze van, a közeli stájer terepek nem túl nagyok, szóval úgy döntöttünk, idén először, hogy irány Szlovénia. Krvavecet néztük, azt láttam, hogy itt is érvényes, hogy minél közelebb van az ember a hegyhez, annál drágább. Én úgy vagyok vele, hogy ha már autóba kell ülni, akkor majdnem mindegy, hogy 10 vagy 25 percet autózok, szóval Krvavectől kb. 20 km-re találtunk egy remek apartmant, az osztrák ár feléért...
Remélem, februárban én is ennyire elégedett leszek
-
akos3
addikt
hát én sajnos nem tudok ennyi nap szabit rászánni (ha nyaralni is akarok majd
), úgy hogy az elmúlt évekhez hasonlóan nekem valszeg megint egy szerda-vasárnap lesz. de ennyi elég is szokott lennei egybe. Viszont pont ezért szeretem jól körüljárni a témát, hamár ennyiben ki is fújt a több napos sízésem. Krvavec túl jó ár-értékű hogy otthagyjam
-
akos3
addikt
szerk. utánanéztem pontosabban, Krvavec-Gerlitzen ádifi sajnos nem 10, hanem 15 euró. Ennyivel szerintem nem jobb. És akkor még a szállás töblettel nem számoltam.
Klippitztörl a fotók és a pályatérkép alapján 4 napra még szóba is jöhetne. Van valakinek frissebb élménye róla, mert olvastam hideget és meleget is róla.
Murau régi vágyam, de nemtudom nem csak sorban állás lenne drága áron... -
akos3
addikt
Sziasztok!
Nah ki az aki már tervezi az idei síszezont?
Szívesen fogadok ötletet ami jó ár-érték aránnyal van és nem túl messzi. Tavaly 2. alkalommal voltam a szlovén Krvavecban, rá kellett jönnöm, hogy nagyon jó ár-értékben van, nem igazán találok hasonlót, pedig szívesen kipróbálnék más is. Gerlitzenen pl 10 éve voltam utoljára, de több mint 10 euróval több naponta mint Krvavec, az meg összesen nem elhanyagolható sajnos.. -
válasz
FIREBLADE78 #1012 üzenetére
valakit nem érdekel innen egy north face sídzseki (ventrix lodgefather típus [link]) vadiúj, M méret. nem a klasszik sídzseki, inkább sítúrázáshoz ajánlott, nagyon jól szigetel és lélegzik, de kevésbé eső és szélálló. nekem sajna nagy lett.
-
válasz
FIREBLADE78 #1009 üzenetére
garancia? vagy már régi?
-
butch3r
senior tag
válasz
zolynet #1006 üzenetére
nem bezsélek németül, csak google translateel próbálkozom.
Exklusiver Gratis-Frühjahrsskilauf Mai 2019
Das gab's noch nie! Am Samstag und Sonntag, 18./19.Mai 2019 schnallen wir nochmal die Ski an und laden alle Hochkar-Fans herzlich ein zum exklusiven Frühjahrsskilauf!
09 - 16 Uhr
Häsing, Almlift und Hochkarbahn
Ticketpreis: 0,00.- EURde ez nem azt jelenti, hogy ingyenes?
(igazából csak érdekel, nem azon "pár" eurón múlik kiugrom e vagy sem) -
butch3r
senior tag
hochkar a hétvégén nyitva, 5km-nyi pályával elvileg, és ingyenes síeléssel.
elgondolkodtam, hogy kiugrom, de még nem tudom akarok e vezetni 9órát -
zolynet
veterán
válasz
FIREBLADE78 #1003 üzenetére
Most olvastam el az utolsó sort, én is a ruhaklinikát ajánlottam volna, ahogy nekem is őket ajánlották.
-
FIREBLADE78
addikt
Tudtok ajánlani varrodát,ahol javítanak spyder síkabátot? Nincs szakadás,csak elengedte a ragasztó a zipzár mellett a vízlepergő legfelső réteget és eláll. Így két 2 zsebem van jobb oldalt
. ruhaklinika.eu nem tud ragasztani,csak varrni.
-
akos3
addikt
Tegnap zárt Eplény (is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest