- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Jester01 #2680 üzenetére
Megvan, köszönöm
Nyersanyag tippet had kérjek script gyártáshoz.
Bash scriptben listázni szeretném a helyi könyvtárat ( ./ ), és ha találok file-t adott kiterjesztéssel (pld ".txt" -> létezik "file.txt"), első (vagy akár utolsó) olyan létező file nevét szeretném változóba rakni (FILENAME="file.txt"). A határozatlanság oka, hogy a mappában garantáltan csak egy olyan file lesz, de ha mégis több lenne, azt valahogyan detektálni kell, és leállítanom a scriptet, vagy hibatűrés jelleggel csak az egyiket dolgozni fel a sok közül. Bármelyik jó.
Ha jól sejtem, valami áradat szerkesztővel kell majd játszadoznom. Jól jönne rá pár példa, hogyan, és hogy az áradatszerkesztő scriptjéből hogyan mozgathatok adatot kívülre, ha egyáltalán bárhogyan.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Linux / bash script. Kicsit (nagyon) kijöttem a gyakorlatból.
Van egy környezeti változó, T_STR. Benne van mondjuk ez: "custom str". Környezetből használom shell scriptben (/bin/bash enyem_script.sh) valahogy így:
#!/bin/bash
echo "${T_STR}"
echo "$T_STR"
echo ${T_STR}
echo $T_STRValaki le tudja írni nekem legalább dióhéjban, hogy mi a különbség ezek között az echo-k között? Ami különbség van, az mikor számít?
A ""-ről talán az volt, hogy ha space van a stringben, és nem raktam macskakörmök közé a változó értékét olyankor, amikor egy shell parancsba beillesztettem, akkor az két külön paraméternek minősülhet, és "szét törhet" miatta a parancs bemenetem. De erre visszaigazolást várnék tényleg ez van-e vele, vagy rosszl emlékszem?
A { }-ről valami változó érték értelmezés volt talán, de már nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest