- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TV antenna és jelerősítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
ddekany #1481 üzenetére
biztos en vagyok a hulye, de en nem szoktam space-t rakni a filenevbe (sem ekezetes karaktereket, sem hasonlo aljassagokat - szivtam ezzel eleget a windowsos rendszergazdasagom alatt...)
ha ez megis elofordult, akkor a problema valamivel bonyolultabb lesz, de kozel sem megoldhatatlana peldad meg santit, mert a df nyilvan alapvetoen arra van, hogy EN megnezzem mennyi a szabad hely
tehat ha jsonozni akarsz, akkor meg kell mondani neki hogy "fogalmazzon bonyolultan", majd meg kell keresnem hogy hogyan is hivja o a sajat kimeneteben a usage percentage-t. Mig most egyetlen ranezessel latszik, hogy eleg megkeresnem a "99%" format, addig a te megoldasodnal a json kimenetben turkalva kene megkeresnem a megfelelo nevet.szerintem a df --jsonoutput $dev | jget usagePercentage nem segit annyit a df $dev | grep -o '[0-9]\+%' | grep -o '[0-9]*' valtozathoz kepest, hogy az alapveto, brutalis munkat megkovetelo architekturalis valtozasokat indokolna (ranezek a df outputjara, majd egyedul a "grep" parancsot hasznalva mar kesz is a megoldas)
Alapvetoen nem rossz az otlet, hogy valamilyen szabvanyos feluleten kommunikaljanak egymassal a programok, de ezt rakenyszeriteni a felhasznaloi interakciora kitalalt programokra nagy butasag, es felesleges is (baromi sok pluszmelot igenyelne, es ha valaki eppen nem, vagy nem jol koveti az elvarast, akkor MINDEN borul)
Egyebkent nem talaltal ki semmi ujat, nezd meg pl. a DBUS-t - csak azt nem akarjak olyan helyeken is eroltetni, ahova nem valo.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest