- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Olcsóbb fajtájúnak ígérkező Team Group SSD a PCI Express 5.0-s halmazban
- Több memóriát kapott az RTX PRO 5000 új kiadása
- Obsbot blog: 4K-s produkciós kamera professzionális babérokra törőknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
ddekany #1481 üzenetére
biztos en vagyok a hulye, de en nem szoktam space-t rakni a filenevbe (sem ekezetes karaktereket, sem hasonlo aljassagokat - szivtam ezzel eleget a windowsos rendszergazdasagom alatt...)
ha ez megis elofordult, akkor a problema valamivel bonyolultabb lesz, de kozel sem megoldhatatlana peldad meg santit, mert a df nyilvan alapvetoen arra van, hogy EN megnezzem mennyi a szabad hely
tehat ha jsonozni akarsz, akkor meg kell mondani neki hogy "fogalmazzon bonyolultan", majd meg kell keresnem hogy hogyan is hivja o a sajat kimeneteben a usage percentage-t. Mig most egyetlen ranezessel latszik, hogy eleg megkeresnem a "99%" format, addig a te megoldasodnal a json kimenetben turkalva kene megkeresnem a megfelelo nevet.szerintem a df --jsonoutput $dev | jget usagePercentage nem segit annyit a df $dev | grep -o '[0-9]\+%' | grep -o '[0-9]*' valtozathoz kepest, hogy az alapveto, brutalis munkat megkovetelo architekturalis valtozasokat indokolna (ranezek a df outputjara, majd egyedul a "grep" parancsot hasznalva mar kesz is a megoldas)
Alapvetoen nem rossz az otlet, hogy valamilyen szabvanyos feluleten kommunikaljanak egymassal a programok, de ezt rakenyszeriteni a felhasznaloi interakciora kitalalt programokra nagy butasag, es felesleges is (baromi sok pluszmelot igenyelne, es ha valaki eppen nem, vagy nem jol koveti az elvarast, akkor MINDEN borul)
Egyebkent nem talaltal ki semmi ujat, nezd meg pl. a DBUS-t - csak azt nem akarjak olyan helyeken is eroltetni, ahova nem valo.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő