Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
ddekany
üzenetére
biztos en vagyok a hulye, de en nem szoktam space-t rakni a filenevbe (sem ekezetes karaktereket, sem hasonlo aljassagokat - szivtam ezzel eleget a windowsos rendszergazdasagom alatt...)
ha ez megis elofordult, akkor a problema valamivel bonyolultabb lesz, de kozel sem megoldhatatlan
a peldad meg santit, mert a df nyilvan alapvetoen arra van, hogy EN megnezzem mennyi a szabad hely
tehat ha jsonozni akarsz, akkor meg kell mondani neki hogy "fogalmazzon bonyolultan", majd meg kell keresnem hogy hogyan is hivja o a sajat kimeneteben a usage percentage-t. Mig most egyetlen ranezessel latszik, hogy eleg megkeresnem a "99%" format, addig a te megoldasodnal a json kimenetben turkalva kene megkeresnem a megfelelo nevet.szerintem a df --jsonoutput $dev | jget usagePercentage nem segit annyit a df $dev | grep -o '[0-9]\+%' | grep -o '[0-9]*' valtozathoz kepest, hogy az alapveto, brutalis munkat megkovetelo architekturalis valtozasokat indokolna (ranezek a df outputjara, majd egyedul a "grep" parancsot hasznalva mar kesz is a megoldas)
Alapvetoen nem rossz az otlet, hogy valamilyen szabvanyos feluleten kommunikaljanak egymassal a programok, de ezt rakenyszeriteni a felhasznaloi interakciora kitalalt programokra nagy butasag, es felesleges is (baromi sok pluszmelot igenyelne, es ha valaki eppen nem, vagy nem jol koveti az elvarast, akkor MINDEN borul)
Egyebkent nem talaltal ki semmi ujat, nezd meg pl. a DBUS-t - csak azt nem akarjak olyan helyeken is eroltetni, ahova nem valo.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Kompakt vízhűtés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest