Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
ddekany
üzenetére
biztos en vagyok a hulye, de en nem szoktam space-t rakni a filenevbe (sem ekezetes karaktereket, sem hasonlo aljassagokat - szivtam ezzel eleget a windowsos rendszergazdasagom alatt...)
ha ez megis elofordult, akkor a problema valamivel bonyolultabb lesz, de kozel sem megoldhatatlan
a peldad meg santit, mert a df nyilvan alapvetoen arra van, hogy EN megnezzem mennyi a szabad hely
tehat ha jsonozni akarsz, akkor meg kell mondani neki hogy "fogalmazzon bonyolultan", majd meg kell keresnem hogy hogyan is hivja o a sajat kimeneteben a usage percentage-t. Mig most egyetlen ranezessel latszik, hogy eleg megkeresnem a "99%" format, addig a te megoldasodnal a json kimenetben turkalva kene megkeresnem a megfelelo nevet.szerintem a df --jsonoutput $dev | jget usagePercentage nem segit annyit a df $dev | grep -o '[0-9]\+%' | grep -o '[0-9]*' valtozathoz kepest, hogy az alapveto, brutalis munkat megkovetelo architekturalis valtozasokat indokolna (ranezek a df outputjara, majd egyedul a "grep" parancsot hasznalva mar kesz is a megoldas)
Alapvetoen nem rossz az otlet, hogy valamilyen szabvanyos feluleten kommunikaljanak egymassal a programok, de ezt rakenyszeriteni a felhasznaloi interakciora kitalalt programokra nagy butasag, es felesleges is (baromi sok pluszmelot igenyelne, es ha valaki eppen nem, vagy nem jol koveti az elvarast, akkor MINDEN borul)
Egyebkent nem talaltal ki semmi ujat, nezd meg pl. a DBUS-t - csak azt nem akarjak olyan helyeken is eroltetni, ahova nem valo.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- SzoftverPremium.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4460, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest