- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuximaxi
senior tag
Megnézed az átjáró ip címét és a felületen vagy sshval megpróbálsz becsatlakozni.
Windowson pl.: ipconfig és ott a default gateway a megfelelő hálózati csatolónál.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
vargalex #20547 üzenetére
Persze ezt értem, de ő kinyitja a tűzfalat mondjuk 30 secre. Aztán amikor egy új jelszó kell neki akkor megint ki kell nyitni. Szerintem ez elég kényelmetlen tud lenni, bár ez csak az én meglátásom. Amúgy persze, tök jó dolog, ha mondjuk plusz egy faktort szeretnél bevezetni az ssh elé és nem akarod folyamatosan nyitva tartani, de arra amire neki kell szerintem nem a legjobb megoldás. Persze ez az én szubjektív véleményem
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
vargalex #20545 üzenetére
Én eddig úgy értelmeztem, hogy többen eszközről is szeretné ezt használni, és a hogy nem csak ő.
Lehet, hogy én értelmeztem a #20528-at félre, de nálam ezért eset ki végül a tailscale és társai. Ha jól tudom fwknopd is igényel külön kliens programot.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
attila.86 #20531 üzenetére
De arra ráveheti, hogy csak a megfelelő eszközről érkező kapcsolatokat engedje tovább a nas felé, nem is kell azt tudnia a routernek, hogy melyik sikeres vagy sem, csak azt, hogy tovább engedheti vagy sem.
@csabi10: Az ip tartományt is tudod szűrni, ha pl jellemzően nem használjátok ázsiából akkor nyilván az ki lehet szűrni.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
xabolcs #20526 üzenetére
Ez is egy megoldás, csak mindig figyelni kell rá, hogy menjen a saját eszközön a tailscale. Nyitott port mellett az 500-as limit sem lenne megoldás, mert a támadók elhasználják és utána ő sem fog hozzáférni.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
csabi10 #20520 üzenetére
Fail2Ban-nak olvass utána, de leginkább ne nyisd ki a portot ha nem muszáj. Ha valamiért mégis akkor a legjobb, ha csak dedikált ip-nek nyitod ki. Ha te akarsz távolról bejutni, akkor használj vpn-t, a hálózatra kapcsolódáshoz.
Hostolt szervert használok melóban amire csak ssh tunnelen keresztül lehet bejelentkezni tanusítvánnyal, de ugye egy port nyitva van. Ezen a porton jellemzően percenként legalább 10-15 próbálkozás van általában orosz illetve kínai ip címekről de van olyan is, hogy másodpercenként ~10.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
roseben #20412 üzenetére
A version a hardware verzióra vonatkozik. Nem tudom, hogy a te eszközödből adtak-e ki több verziót. Valószínüleg nem, vagy ha igen akkor nincs olyan mértékű különbség ami befolyásolná a kompatibilitást.
[ Szerkesztve ]
-
fuximaxi
senior tag
Köszi, ezen az irányon gondolkoztam már, de egyelőre nem akartam meglépni. Ha jól látom, akkor nálad a router csak egy köztes réteg, de a pppoe kapcsolatot a HWG kezeli.
Én szeretném kiiktatni a képletből a HWG-t és bridge módban használni, úgy viszont még nem sikerült élet lehelnem bele. Még próbálkozom.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
Pont a napokban tettem fel kérdést, de nem kaptam választ a témával kapcsolatban. Nekem eddig nem jött össze a dolog, de nem egyelőre nem tervezem feladni. Zyxel Armor G5 routerrel próbálkozom.
-
fuximaxi
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a topicot, az összes leírást is, de valahogy mégsem sikerült belőnöm a multicastot normáisan. Szóval van az alábbi eszközöm:
Model: Zyxel NBG7815
Architecture: ARMv8 Processor rev 4
Target Platform: ipq807x/generic
Firmware Version: OpenWrt 23.05.5 r24106-10cc5fcd00 / LuCI openwrt-23.05 branch git-24.321.37380-2756dc1
Kernel Version: 5.15.167
A Telekomos Androidos IPTV-s szörnyűséget nem sikerült éltre lehelnem.
TCP Dump alapján is azt látom, hogy megyem az IGMP forgalom, de a stream valahogy nem akar elindulni. A router csatlakozik PPPoE-vel a netre. HWG oldal jól van beállítva, mert ha visszateszem az Asus RT-AX92U-t akkor simán működik a dolog. Van valakinek ötlete, hogy merre induljak el. Jelen állapotban már lehet, hogy okkal nem működik, mert már mindent megpróbáltam.
Van valaki akinek esetleg sikerült már belőnie így?Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Path of Exile 2
- Kingdom Come: Deliverance
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Amazon
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest