-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothd1989
tag
Sziasztok! Első blikkre a kezdő linuxos fórumba írtam, de talán itt relevánsabb a kérdés, ha nem haragszotok egy az egyben másoltam a kérdésem:
Mondhatni újdonsült linux felhasználó vagyok, utoljára 10+ éve használtam és akkor sem sokat. Két hónapja viszont vásároltam egy proliant dl380p gen8-at, amit proxmoxot futtatok. Az egyik vm-en ubuntu szerver 24.04 lts (apache, proftp, mysql is) fut. Nos, a probléma az lenne, hogy pár napja vettem észre, hogy sajnos folyamatosan támadják a proftp-t és az apachet is (szerkesztés: az előbb vettem észre a jornalctlben, hogy az ssh-t is), mindenféle ártalmas kóddal illetve jogosulatlan belépésre utaló próbálkozásokkal. Fail2ban-t telepítettem, de közel nem vagyok biztos benne, hogy aktív vagy egyáltalán jól állítottam be (webmin-en keresztül ). A routeremben a szerver dmz módban van, mert a portforwarding nem igazán működik rendeltetésszerűen és a szolgáltatóm sem cseréli - illetve elég sok portra szükségem van, mert játékszerverek (is) futnak. Alapvetően olyan megoldást keresek, ami nem nagy erőforrást igényel és nem szükséges bezárni a portokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest