- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
válasz
sztikac #17125 üzenetére
ping elérési időket szeretnék monitorozni, amit win alatt a korábban linkelt Multiping by Nessoft progi szépen ki is rajzol live graph-okra, de linux (debian) alatt nem találtam megfelelő alternatívát.
találtam a Munin-hoz illeszkedő megoldást, Munin Live Daemon néven, viszont csak CentOS-ra van rpm csomag. Debian alatt próbáltam deb-et csinálni belőle, viszont nem megy.Itt van a demója, ilyen grafikonokat szeretnék, ping időkből
Valakinek nem sikerült véletlenül debian alatt beüzemelni?
-
-
-
bambano
titán
válasz
sztikac #11600 üzenetére
maradjunk a konkrét példánál.
egy find . akarmi -exec chown 500 {} \; az minden egyes fájlra külön futtat egy chown-t, két paraméterrel.egy find . akarmi | xargs chown 500 esetén pedig az xargs összeszed a find kimenetéből annyi fájlnevet, ami belefér egy parancssorba, és azokra elindít összesen egy darab chown-t, majd ezt ismétli.
tehát az egyiknél így néz ki:
chown 500 file1.txt
chown 500 file2.txt
.
.
chown 500 file2783474.txta másiknál meg így:
chown 500 file1.txt file2.txt file3.txt ... ... ... file2734.txt
chown 500 file2735.txt ... ... ... file8357.txtstb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest