-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19193 üzenetére
Ha jól tudom az új Ubi április 26-án fog jönni remélem egyből utána az új eOS is.
Az eOS nem ezt a tematikát követi. Azt vallják, majd ha kész lesz! Tehát csak akkor adnak ki egy új verziót amikor már tényleg flottul és hiba mentesen működik, nem ragaszkodnak a félevente vagy évente történő kiadáshoz.
-
F34R
nagyúr
válasz
kemotox #19193 üzenetére
En annyira nem eroltetnem az uj rendszert, nincs uj vasad ergo felesleges is midnig az ujat vadaszni.
egy jo bevalt stabil kernel. 3.10.xx vagy a 3.12.xx . En igy meg talan megneznem a slackware-t is. Nezd meg a LiveDVD-t mennyire adja a rendszer. [link] dvd iso innen. -
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19188 üzenetére
- Én fent hagynám az Elementary-t (bár elfogult vagyok vele, mert nagyon szeretem ezt a kis rendszert!).
1. El kellene minden zárt drivert távolítani.
2. Ha már a kernelekbe bele kavartál esetleg egy újra telepítést csinálni. (Ne akard a legfrissebb kernelt hagyd, hogy amikor a frissítések között megjelenik csak akkor telpüljenek!)
3. Amikor belassul megnézni mi eszi meg az erőforrásokat. (Lehet, hogy nem is gondolsz rá és valamelyik utólag telepített alkalmazás a háttérben fut és ez lassítja be. Rögtön a telepítés után is lassú volt?)Ha a fentiek sem segítenek, tényleg nézz egy még kissebb igényű rendszert! A HDD attól még, hogy jó lehet lassú nagyon és ez fogja vissza a rendszert.
-
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19183 üzenetére
Ha a gyári paraméterekkel rendelkezik a géped ( AMD Turion X2 TL58-1, 9GHz, 2048MB (2x1GB) VGA : NVidia GeForce 8600M-GS 128MB Chipset : nVidia nForce 630M ), nem is csodálom, hogy a Mint csak döcög. Ráadásul a Mint-hez választható legnagyobb igényű ablakkezelővel tetted fel, a képek tanulsága szerint. Válassz kisebb igényű rendszert!
Az Elementary-nál azt írtad a legfrissebb Nvidia drivert engedélyezted. Ez hiba volt! A legfrissebb a te video kártyádhoz nem jó. Most fejből nem tudom, de az egyik régebbi kell és az is csak akkor ha játszani is akarsz. Ha nem akarsz komolyabb játékokat futtatni, ne is telepítsd egyik zárt drivert sem, anélkül is vígan el lesz a rendszer.
-
F34R
nagyúr
válasz
kemotox #19183 üzenetére
en neked az Archbang-et ajanlom, ettol nagyon sokkal kisebb hardverigenyu dolog mar csak a dynamic/tiling wm lenne. Olyan nincs hogy driver cd stb. nem kell , a kernel modul vagy tartalmazza vagy nem, amit furcsallanek korul kell nezni a changelogban mert meglehet hogy valamit kukaztak benne, vagy kernelt kell forditanod a legvegso esetben.
Attol fugg milyen vezeteknelkulid van (desktopon okorseg hasznalni nem madzagosat) bluetooth-hoz kell a bluez es a bluez-utils majd be kell tolteni a kernelbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest