- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
Ha jól értelmezem, akkor amíg ott van az a dirty_page a kernelben, addig pl. nem engedi lecsatolni a külső hdd-t (mert az bizony még ott kerreg jó pár mp-ig), bár én már visszakaptam a promptot és akár le is csatolhatnám. És engem igazándiból ez zavar. Látszólag vége a dolognak, de a gép még dolgozik ezerrel, nincs meg az az érzés, hogy végzett a művelettel.
Mindenesetre az alapértelmezetthez viszonyítva ezekkel megyek most próbaképpen:
vm.swappiness = 60 (10)
vm.vfs_cache_pressure = 100 (75)
kernel.nmi_watchdog = 1 (0)
vm.dirty_ratio = 40 (2)
vm.dirty_background_ratio = 10 (1)
vm.dirty_expire_centisecs = 3000 (1000)
vm.dirty_writeback_centisecs = 500 (500)
vm.min_free_kbytes = 67587 (232454)Egyelőre okésnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest