-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BlackSoft #31970 üzenetére
Én a biztonságosan, átláthatóan működő RAID lehetőségek
van egy IBM szerverünk.
2 SFF lemez fér bele, és csak a RAID vezérlőben létrehozott virtuáldiszket hajlandó továbbadni az OS-nek.
ez addig tök szuper, amíg az egyik HDD el nem kezdni megadni magát.
hogyan váltod ki? nem tudsz betenni még egy lemezt, mert nem fér.
nem tudod kivenni a régi lemezt és lemásolni róla az adatokat, mert semmi más nem olvassa, csak az IBM-es RAID vezérlő.na ez az eset óta tartom orbitális marhaságnak a hardveres RAID vezérlőket úgy, ahogy vannak, és azóta úgy veszek gépet, hogy az első kérdésem, hogy "át lehet-e flashelni a RAID vezérlőt IT módba?"
-
fatpingvin
addikt
válasz
BlackSoft #31970 üzenetére
"Én a biztonságosan, átláthatóan működő RAID lehetőségek miatt használom"
hujj. hát azért ne használd
ott a rendszerben a mdadm, add át a lemezeket natívan és hadd számolja prociból. RAID1 ráadásul nem is annyira prociigényes. így legalább nem fog borulni az egész ha a RAID vezérlő eldurran.
tudom hogy mindenki imádja a hardveres RAIDet de szerintem azt hülyeség otthon használni, hagyjuk meg az enterprájsznak, fent említett okokból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest