- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos tablet topic
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
Mert miért?
A régi meghajtó, az sdb, és az új az sda, mind2 GPT. A régi meghajtón van egy boot partició, és egy rendszer partició, az újon ugyan ezt szeretném, csak ott van már egy LUKS adattároló partició is. A particiók ki vannak alakítva, az átvitel a kérdés.
sda 8:0 0 670.7G 0 disk
├─sda1 8:1 0 63.5G 0 part /share/tars
├─sda2 8:2 0 606.7G 0 part
│ └─tar 253:0 0 606.7G 0 crypt /share/tar
└─sda3 8:3 0 512M 0 part /share/tars/boot/efi
sdb 8:16 1 29.5G 0 disk
├─sdb1 8:17 1 512M 0 part /boot/efi
└─sdb2 8:18 1 28G 0 part /
kezdtem: dd if=/dev/sdb2 of=/dev/sda1 bs=64K conv=noerror,sync
mountoltam ezt, belemountoltam a boot/efi-jébe a bootnak szánt particiót is, mountoltam a dev,sys,proc-t, chrootoltam az új meghajtóba, ott grub-install --recheck update-grub grub-install --recheck, unmount dev,sys,proc.az új rendszer partició /etc/fstab-ba beraktam az új particiók UUID-jeit.
Hogy teszem bootolhatóvá az új lemezt, hogy csinálok bootot az sda3-ra (az az első partició, csak mivel utolsónak hoztam létre, azért lett 3)?
parted-ben boot, esp flageket adtam rá. Bootok FAT32-k, a többi meg ext4, kivéve a titkosított mert az btrfsMi kell még? Mi maradt ki?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Home server / házi szerver építése
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- OLED TV topic
- Motoros topic
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest