- Milyen alaplapot vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Annyira nem rajong az Intel és az NVIDIA közös PC-s projektjéért az Acer
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor Súgó
tag
válasz
ubyegon2 #27400 üzenetére
Most nem azért, de szerintem ez az authentikáció nem az az authentikáció.
Ez az ethernet klienst authentikálja, a protokoll az marad.
Nekem meg pppdoe kell, amit a korábbi verziókban úgy lehetett elérni, hogy a network manager ikonja felhozott egy listát, a végén egy Edit connections menüponttal, ahol ez megejthető volt.
Na ilyen nincs a 18,04-ben sem ott, ahol eddig volt, sem a Settings - Network alatt.
Parancssorból indítható valami nm-connection-editor - ez az, ami a képeden látható. Ott már fel lehet venni a DSL-t. Ezután már csak az a gond, hogy kapcsolódni sem tud menüből (vagy én nem láttam), csak parancssorból:
sudo nmcli con up DSL (vagy aminek elnevezted).
És ilyenkor is... elindul, nem indul, konkrét, használható hibaüzenet nincs.
Ha elindul, akkor 5-10 percig megy, majd jön egy hibaüzenet és disconnected, majd pár percig nem lehet visszamászni a netre.
Hát nem egy kulturált megoldás, még akkor sem, ha egyébként a fejlesztők annak képzelik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest