- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Másnap meglett a hiba oka, csak az összefüggést nem értem. A telepítéskor kiválasztottam melyik lesz az elsődleges kártya, amely DHCP-n keresztül kapja az IP címet, szépen be is állította, működött a DNS is.
ifconfig parancs ugye csak az első kártyát listázza, a 2. nincs listán.
Az /etc/network/interfaces -be bejegyzem a szükséges sorokat, ahol látható, hogy az első kártyához sincs hozzárendelve dns-nameserver, de ahogy a következő sorokat beillesztem, a játéknak vége.#Belso csatolo
auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.1.1
netmask 255.255.255.0ehhez kell még legalább a: dns-nameserver 8.8.8.8
Ezek után a /etc/resolv.conf-ba bekerül a 8.8.8.8-as cím és így már működik. Eleve hozzá sem nyúltam a resolv.conf-hoz, nem értem miért állítja/állította el a dns címeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android játékok topikja
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Jogász topic
- Hálózati / IP kamera
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I W10 I Gari!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest