-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
devin77 #24457 üzenetére
Igen, néztem én is ezt. Következő lépés ez. De egyelőre a /boot titkosítatlan, összes többi titkosított (swap is). Még a TRIM után guglizok, hogyan megy át, egyáltalán átmegy-e ezeken a logikai rétegeken, mondjuk pont az SSD nem lesz raid-ben + agyon nyúzva, de találtam egy érdekes cikket, ahol szoftveresen be lehet állítani a HDD-k (vagy bármilyen eszköz) elé az SSD-t cache-nek, ráadásul write-back és write-through stratégia egyaránt állítható. Érdekes
Egyelőre csak egy VirtualBox homokozóban vagyok, szerintem ha mindent kiteszteltem, elkövetem élesben is a mókát, úgyis most migrálok a 3db nagy vinyómról 2db 2.5-ösre és mini ITX-re, konszolidálom a NAS-omat. Most 3 x 4TB-m van raid5-ben, ehelyett a fontos családi fotóknak + hobbi fotóknak lesz egy 2 diszkes raid1 partíció, nagyon ritka flac zenéknek szintén, minden egyéb újrabeszerezhető dolog raid0, mert nem fontos. SSD meg lehet nem is lesz, vagy a régi (de tök jó kondíciójú) 64GB-s SSD-met betolom cache-nek, az jó, mikor Photoshop/Lightroom elkezdi cibálni a 10GBe-t.
Köszi mindenkinek a hsz-t és tippeket, maradok a raid-LUKS-LVM sorrendnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest