- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
lionhearted #22083 üzenetére
Azt már korábban leírtam, hogy a host cache-t nagyon egyszerű megkerülni (egy pipa a Virtualbox beállításaiban), és akkor "direct" nyitja meg a képfile-t. Tudatosan arra voltam kíváncsi, hogy a guest-en belüli cache miként tiltható. Le is írtam, hogy miért -> ne hízzon meg a dinamikusan növekvő, de csak teljes újraindításkor "zsugorodó" memóriafoglalás mérete a host-on (a guest számára).
Ugyanakkor az is jó érv, hogy ha a host cache-el olvasást is, akkor hosszas szekvenciális olvasáskor egyszerűen "átmossa" a guest cache-t, estlegesen hasznos dolgokat kidobva, a host számára haszontalanokat betömve. De ez a rész továbbra is teljesen dinamikus, bármikor felszabadítható a host olvasási cache, a huest-en belül viszont hiába szabadul fel, a host azt már "soha" nem kapja vissza, esetleg mindenestől guest leállításkor. De az "átmosás" hatásába korábban tényleg nem gondoltam bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged