Hirdetés
- Különleges mini munkaállomás jött a Minisforum színeiben
- Asztali PC-s teljesítményt ígér az AYANEO közelgő kézikonzolja
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- Nem YU7 mindenkinek: nem győz elég villanyautót gyártani a Xiaomi
- Bődületesen sok szoftverrel kínálja Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Gondoltam, megosztom tegnapi tapasztalatomat wlan ügyben...
Előzmények:
Teszteltem egy wlan routert itthon egy darabig.
Utána visszacsatlakoztam a sajátomhoz és használtam a gépem.Estefelé egy másik (vezetékes) routert akartam próbálgatni, ezért azt mondtam a wlan-nak, hogy "disconnect" és a vezetékes kapcsolatot használtam.
Utána hiába próbáltam visszakapcsolódni a wlan hállózatra, "link beat not detected" és efféle hibaüzenetekkel leállt. Hiába próbáltam a saját és a másik wlan-routerrel is, egyikhez sem tudtam kapcsolódni, a vezetékes hálózatok listáját viszont gond nélkül látta, újraindítás pedig nem segített.
Megoldáshoz vezető út:
Letöltöttem újra a wlan firmware-ét, próbáltam másik kernellel, változás nem történt.Közben boot során észrevettem, hogy kiír egy:
"Failed to read or parse configuration /etc/wpa_supplicant.conf"
...hibaüzenetet.Belenéztem a fileba, nem tűnt problémásnak a tartalma, látszólag minden a helyén volt.
Először azt hittem, valami miatt nem tudja olvasni ezt a filet, de nem az volt a baj.
Felparamétereztem a wpa_supplicant-ot parancssorból és feltűnt, hogy a fenti hibaüzeneten kívül még konkrétan egy PSK bejegyzésre hivatkozik.
Végkifejlet:
Újra átnéztem a /etc/wpa_supplicant.conf filet és feltűnt, hogy valójában a szomszéd routerének neve is ott figyel és ott díszelgett egy befejezetlen PSK kezdetű sor is....amit egyébként nem nagyon értek, mert a szomszéd hálózata is titkosítva van, nem értem, miért akart annyira kapcsolódni hozzá, hogy létrehozza a bejegyzést, illetve miért tud vajon a network manager olyan bejegyzést generálni, amit a wpa_supplicant utána nem dolgoz fel...

...szóval kiszedtem a "NETGEAR" nevű hálózathoz tartozó bejegyzést a /etc/wpa_supplicant.conf fileból és ezzel megjavult a hálózatom is, végre el tudott indulni a wpa_supplicant...
...azért egy csomó időm elment az egésszel...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robogó, kismotor
- Automata kávégépek
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest