-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stanci
aktív tag
Srácok lenne egy kis problémám:
Adott egy Sun Ultra 5 gép. Debiant szeretnék rá rakni. A telepítés elindul netboot-tal szépen, de mikor a tükörszervert kéne megadni nem történik semmi. Azt mondja nem elérhető. Már ott fura, hogy DHCP-vel nem veszi fel a címet, pedig a routeren jól be van állítva mert a többi gép a házban megy róla. Megpróbáltam a hálózati interfészt kézzel konfigurálni, de úgy se jó. A router lámpája nem villog az adott port felett, mintha nem is küldene arra semmit. A kábel biztos jó mert a boot image-t lazán letölti a másik gépről. Belenéztem a /proc/net/arp fájlba és a gateway IP címe mellett a MAC cím csupa nulla. Ez így rendben van? Szerintem ezért nem tud a gateway-nek csomagot küldeni és ezért nem talál ki a netre.
Szerintetek? Köszke előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen alaplapot vegyek?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- OLED TV topic
- Trollok komolyan
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest