-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Üdv!
X forwardot szeretném megoldani a gépemre, úgy hogy ne csak egyes alkalmazások jöjjenek át, hanem a teljes desktop.
Eddig ssh-val próbálkoztam.
Az "ssh -Y nevem@host.hu nautilus --browser" parancs ugyan áthozza a gnome desktopot (bár azt sem egészen úgy ahogyan én szeretném), de annyi baj van vele, hogy ha mélykonzolból próbálom azt mondja, cannot open display, ha pedig már futó fluxbox alól indítom akkor összeakad a fluxboxszal. Nem tudom van-e lehetőség arra, hogy a távoli gépet mondjuk ctrl+alt+f8-al érjem el, a saját desktopomat pedig a "szokásos" ctrl+alt+f7-en.
ha startx -- :2 -vel indítok még egy x session-t, és ott forwardolom az x-et, attól még ugyan úgy a fluxboxra települ rávnc kilőve, mert a távoli gépen nincs vnc és admin jogosultságom sincs rá, szóval telepíteni sem tudom
előre is köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest