Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lionhearted
üzenetére
@8zabi: köszi... akkor ez ennyi.
lionhearted: volt Intel is, de nincs előttem, h miket kellene ott keresni... Első körben biosban kell engedélyezni dolgokat, itt egy hevenyészett lista:
spread spectrum off, speedstep be, ASPM be (L1), c statek enabled. Suspend to ram ki, ram power down ki (ez nem csökkenti a fogyasztást, de stabilabb volt nálam).
Intel Speed Shift (HWP) be. Virtualizációs bigyók be, de ezek gondolom megvannak.
Proxmoxban csökkenteni kell az ébresztéseket, nálam Glances ment ez miatt. Kevesebb adatot kapok, de nem is hiányzik igazán, ha ennyi idő alatt nem gyulladt ki...
Gemini-t kérdezem, mert nekem csak régi intelem volt...
Driver ellenőrzése: cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_driver -> Ha intel_pstate, akkor jó úton jár.Energia-profil (EPP megfelelője): Intelnél ezt így hívják: energy_performance_preference. A TLP-ben ezeket a sorokat kell keresnie: (TLP progival lehet sokmindent beállítani, jobb, mint a powertop és állandóra beállítja)
CPU_HWP_ON_AC=balance_power # vagy 'power' a maximum spóroláshoz
CPU_ENERGY_PERF_POLICY_ON_AC=balance_powerpowertop, és nézze meg az "Idle stats" fület:
Ha a "Pkg(pc2)"-nél mélyebbre (pc6, pc8, pc10) nem megy a CPU, akkor valami hardveresen ébren tartja.
Gyakori bűnös: SATA Aggressive Link Power Management (ALPM). Ha ez nincs bekapcsolva, a merevlemezek vezérlője nem hagyja pihenni a chipsetet.
TLP-ben: SATA_ALPM_ENABLE_ON_AC=med_power_with_dipmHa van HDD, akkor hd-idle nekem bevált, WD vinyókhoz ez a jó.
Gemini és qwen3 AI segített nekem is. Gemini jó, de hajlamos "túlkoncentrálni", arra mindenképp figyelmeztesd, h első a stabilitás, mert 2 W-ért kikapcsolja a nic-et és boldog
Proxmox szolgáltatásokat is lehet lelőni, ha egy node van. Apróságok, de pl. Glances x sec-ként kért adatot, nem volt nyugta a rendszernek. Lehet ilyesmi Nálad is.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
- EA Sports WRC '23
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Új MSI 16 Vector QHD+ 240Hz Ultra 9 275HX 24mag 32GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB Win11 Garancia
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- HP Zbook 15 G5,15.6",UHD,TOUCH,i7-8850H,32GB DDR4,1TB SSD,P2000 4GB VGA,WIN11,IR KAMERA
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest