Hirdetés
- VR topik
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Milyen házat vegyek?
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
lionhearted
üzenetére
@8zabi: köszi... akkor ez ennyi.
lionhearted: volt Intel is, de nincs előttem, h miket kellene ott keresni... Első körben biosban kell engedélyezni dolgokat, itt egy hevenyészett lista:
spread spectrum off, speedstep be, ASPM be (L1), c statek enabled. Suspend to ram ki, ram power down ki (ez nem csökkenti a fogyasztást, de stabilabb volt nálam).
Intel Speed Shift (HWP) be. Virtualizációs bigyók be, de ezek gondolom megvannak.
Proxmoxban csökkenteni kell az ébresztéseket, nálam Glances ment ez miatt. Kevesebb adatot kapok, de nem is hiányzik igazán, ha ennyi idő alatt nem gyulladt ki...
Gemini-t kérdezem, mert nekem csak régi intelem volt...
Driver ellenőrzése: cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_driver -> Ha intel_pstate, akkor jó úton jár.Energia-profil (EPP megfelelője): Intelnél ezt így hívják: energy_performance_preference. A TLP-ben ezeket a sorokat kell keresnie: (TLP progival lehet sokmindent beállítani, jobb, mint a powertop és állandóra beállítja)
CPU_HWP_ON_AC=balance_power # vagy 'power' a maximum spóroláshoz
CPU_ENERGY_PERF_POLICY_ON_AC=balance_powerpowertop, és nézze meg az "Idle stats" fület:
Ha a "Pkg(pc2)"-nél mélyebbre (pc6, pc8, pc10) nem megy a CPU, akkor valami hardveresen ébren tartja.
Gyakori bűnös: SATA Aggressive Link Power Management (ALPM). Ha ez nincs bekapcsolva, a merevlemezek vezérlője nem hagyja pihenni a chipsetet.
TLP-ben: SATA_ALPM_ENABLE_ON_AC=med_power_with_dipmHa van HDD, akkor hd-idle nekem bevált, WD vinyókhoz ez a jó.
Gemini és qwen3 AI segített nekem is. Gemini jó, de hajlamos "túlkoncentrálni", arra mindenképp figyelmeztesd, h első a stabilitás, mert 2 W-ért kikapcsolja a nic-et és boldog
Proxmox szolgáltatásokat is lehet lelőni, ha egy node van. Apróságok, de pl. Glances x sec-ként kért adatot, nem volt nyugta a rendszernek. Lehet ilyesmi Nálad is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- Sweet.tv - internetes TV
- Hosszabb bemutatón a Star Trek: Voyager - Across the Unknown
- VR topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Diablo-veteránok új ARPG-t jelentettek be: érkezik a Darkhaven
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 512GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs