Hirdetés
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- Kisebb "atomreaktort" avatott a Minisforum
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Scalperektől félti RAM moduljait a Framework
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
Furcsa bluetooth mizériával szembesültem a hétvégén. Vagy egy PS4 kontrollerünk, amit 2 különböző bluetooth dongle-vel párosítottunk, így tudjuk használni két különböző helyen lévő Raspberry-n, Raspbian/Steamlink alatt. (Mindig csak az a bluetooth dongle van aktiválva amihez csatlakozni szeretnénk.) A többszörös párosítás/csatlakoztatás elvégzéséhez a módszer korábban az volt, hogy az első párosítás után kimásoltam a párosításkor létrejött kulcsot, majd azt beírtam a másik Raspberry /var/lib/bluetooth/{bluetooth_mac_address}/{kontroller_mac_address}/info fájljába a megfelelő helyre. Így hibátlanul tudott működni az elmúlt 1-2 évben. Nem használtuk már egy ideje, de most megpróbáltam újra beüzemelni, és a második párosítás már nem jön össze valamiért. Úgy is megpróbáltam, hogy töröltem minden fájlt, nulláról indulva újra párosítottam az egyik dongle-vel, a konfigot átmásoltam a másik raspberryre, felhúztam a bluetooth service-t, próbáltam csatlakozni, de nem megy. Ha megfordítom a sorrendet, úgy meg csak a másik működik. Érdekesség, hogy Windows alól párosítva, majd a kulcsot átmásolva az egyik raspberry-re, a csatlakozás összejön, de ugyanazzal a kulccsal a másik raspberry már nem megy. Mi a búbánat lehet ez?
u.i. Közben kipróbáltam egy asztali gépen Ubuntu alól is, de azzal sem megy. Mintha a Linuxok a párosítással magukhoz kötnék az eszközt, kizárólagosan. Persze ez így normális, de csak a MAC cím és a kulcs alapján megy az eszköz azonosítása, nem? Ha azt átmásolom az infókat, mennie kellene...
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Battlefield 6
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óra topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Path of Exile 2 (POE2) Early Access kulcs
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest