- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- 3D nyomtatás
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
Furcsa bluetooth mizériával szembesültem a hétvégén. Vagy egy PS4 kontrollerünk, amit 2 különböző bluetooth dongle-vel párosítottunk, így tudjuk használni két különböző helyen lévő Raspberry-n, Raspbian/Steamlink alatt. (Mindig csak az a bluetooth dongle van aktiválva amihez csatlakozni szeretnénk.) A többszörös párosítás/csatlakoztatás elvégzéséhez a módszer korábban az volt, hogy az első párosítás után kimásoltam a párosításkor létrejött kulcsot, majd azt beírtam a másik Raspberry /var/lib/bluetooth/{bluetooth_mac_address}/{kontroller_mac_address}/info fájljába a megfelelő helyre. Így hibátlanul tudott működni az elmúlt 1-2 évben. Nem használtuk már egy ideje, de most megpróbáltam újra beüzemelni, és a második párosítás már nem jön össze valamiért. Úgy is megpróbáltam, hogy töröltem minden fájlt, nulláról indulva újra párosítottam az egyik dongle-vel, a konfigot átmásoltam a másik raspberryre, felhúztam a bluetooth service-t, próbáltam csatlakozni, de nem megy. Ha megfordítom a sorrendet, úgy meg csak a másik működik. Érdekesség, hogy Windows alól párosítva, majd a kulcsot átmásolva az egyik raspberry-re, a csatlakozás összejön, de ugyanazzal a kulccsal a másik raspberry már nem megy. Mi a búbánat lehet ez?
u.i. Közben kipróbáltam egy asztali gépen Ubuntu alól is, de azzal sem megy. Mintha a Linuxok a párosítással magukhoz kötnék az eszközt, kizárólagosan. Persze ez így normális, de csak a MAC cím és a kulcs alapján megy az eszköz azonosítása, nem? Ha azt átmásolom az infókat, mennie kellene...
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Azonnali játékos kérdések órája
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest