-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_kovi_
aktív tag
Először is köszönöm a válaszotokat!
Igazából, csak általánosan gondolkodva ezt akartam volna megvalósítani:
vsftpd= service vsftpd status #ennek a kimenete egy sor amiben van 'pid' szó
if -ben, kiíratom a vsftpd változó értékét echoval és átadom a grepnek, hogy a -q miatt logikai értéket adjon vissza, amit hasonlíthatok az -eq-val. Ami 0-val tér vissza, ha a pid szerepel a vsftpd string sorban.
Sajnos systemctl nem használható, mert RedHat 6.8 a szerver.De az if-ben elrontom a színtaktikát. Sajnos nem vagyok bash guru, az echo elé téve a fordított aposztrófot sem megy.
Ha lehetne zárójelezni mint C-ben jobban átlátható lenne. Mert a fordított aposztróffal egy zárójelet akartam felyettesíteni, hogy annak a két parancsnak a kimenetét hasonsítsa az -eq.
vsftpd=`service vsftpd status`
if [ `echo "$vsftpd" | grep -q "pid"` -eq 0 ];
then
echo "a service fut"
else
service vsftpd start
fi
Új hozzászólás Aktív témák
- Teclast Tablet Topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- Háztartási gépek
- World of Tanks - OFF topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 95% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest