Hirdetés
- E-book olvasók
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Félig-meddig előrébb jutottam. Az egyik galiba a tűzfal miatt volt szerintem. Kiadtam a
sudo ufw allow Sambaparancsot, onnantól már a Win7-es kliens látta a megosztást. Látja a megosztott mappa/almappákat, fájlokat. Írni is tud bele. Egyelőre nincs külön felhasználóm a sambához.
Plusz engedélyeztem a wins-t, meg ugyanazt a tartománynevet adtam, ami a win7-nek is meg lett adva.A
sudo smbclient -L localhosthibát dob továbbra is: Connection to localhost failed(Error NT_STATUS_CONNECTION_REFUSED) Erre a hibára kerestem rá, akkor írták pár lehetséges oknak, hogy nincs esetleg elég tárhely, tűzfal fogja meg vagy az smb.conf hibás. Utóbbin végigmegy a testpram, nem jezez hibát.
Hogyan tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- One mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Waifu riadó, mozgásban a Silver Palace!
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- GTA V
- Próba
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 32GB I 1TBSSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest