Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Dißnäëß #26619 üzenetére

    A titkosítás az titkosítás, az mindegy, hogy Live rendszer alól csináltad, vagy USB-re vagy akármi másra telepített rendszernél.

    Az avatatlan szemnek a header is „láthatatlan”, hiába van ott, ha csak egy átlagos particionálóprogrammal vagy Windowszal ránéz, annyit lát, hogy formázatlan RAW partíció, ha megnyitja hex-editorral, akkor meg csak random adathalmaz az egész. A nem avatatlan szem is csak annyit tud megállapítani a header alapján (mondjuk valami normálisabb linuxos particionálóprogi felismeri, hogy encrypted partition), hogy LUKS-szal titkosítottad, egészségére, nem fog vele sokra menni, nem hinném, hogy egyhamar megtörik.

    Szóval, ha annyira akarod, akkor a Gentoo Wiki alapján csináld meg azt a detached headert, de nem látom sok értelmét. A tényleg szakavatott szem header nélkül is felismeri, hogy pseudo random adathalmazról van szó, és hogy emiatt titkosítás állhat mögötte, nem /dev/urand segítségével felülírás. Ez már a paranoiának egy teljesen értelmetlen szintje.

    Esetleg egy fokkal lehet finomítani az elképzeléseden, nem partíciót titkosítasz, hanem partíción kívüli egész lemezt, ergo a lemezen nem lesz még partíciós tábla sem, meg a headert is eltünteted, akkor viszont tényleg tűnhet úgy, hogy valaki letörölte az egész drive-ot /dev/urand igénybevételével. Akkor aztán a particionálóprogik is úgy látják, hogy teljesen particionálatlan a lemez.

Új hozzászólás Aktív témák