- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Összeraktam egy aprócska kis storage szervert magamnak, amivel lenne egy kis gondom. A gépben lévő alaplap miniITX típusú, atom procis, ami csak 2db sata portal van ellátva. Nekem viszont 3db sata portra volt szükségem, ezért beszereztem egy PCI-os Silicon Image 3512 sata raid controllert. Így már 3db 2TB sata hdd-t tudok használni raid5-ben. Tudom a PCI-nak csak 133MB/s a maximális adatátviteli sebessége, tehát még a sata1 sebességét sem tudja elérni, de hdparm-al ellenőrizve a PCI buszon logó hdd-t, a sebessége alig marad el az alaplapi sata2-es merevlemezekétől. Na mindegy ez most nem is fontos. A lényeg, hogyha induláskor csatlakoztatva van egy USB pendrive, akkor a 3. hdd /dev/sdc helyett /dev/sdd-ként jelenik meg a rendszerbe és szétesik a raid5. A pendrive a /dev/sdc útvonalon jelenik meg, ahol előzőleg még a 3. hdd volt. Gondolom ez azért van, mert a 3. hdd külön chip-en keresztül csatlakozik a rendszerhez. Tehát a lényeg, le lehet ezt valahogyan fixálni, hogy a /dev/hdc útvonal mindig ugyan arra a hardver eszközre, esetemben ugyan arra hdd-re mutasson?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robot fűnyírók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Opel topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest