-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
na, qBittorrent lett a nyerő, gyakorlatilag stabil 10-11 mb/s -el jön az adat és van grafikus felület is
a telepítése kicsit kalandos volt, de megoldottam végül
először simán sudo pacman -S qbittorrent -el próbáltam, így nem találta a csomagot
majd UAR -ból próbáltam, először sudo pacman -S yaourt majd yaourt -S qbittorrent
ez közölte, hogy nincs armv7 -re qbittorrent...de annyiból hasznos volt hogy legalább a szükséges qt csomagokat feltette
szóval letöltöttem a qbittorrent oldaláról a forrást és lefordítottam magamnak...
tar -xvf <letöltött tar file elérési útja>
cd <kicsomagolt qbittorrent mappa elérési útja>
./configure
/usr/bin/make
sudo make installsokáig csinálta de végül kész lett és működik szépen, stabilan
szzóval aki torrentezni akar ilyen ketyerén az qBittorrent -et próbálja ki mindenképp
-
suste
veterán
elötte még írasd tele 0-val a szabad helyet, hogy minél kisebb legyen az image
műveletek:1: felcsatolod linux alatt a kártya mindegyik partícióját
2:
sudo dd if=/dev/zero of=/media/sajátmappa/csatolasi_név/00000000.000ezt a lépést mindegyik partícióra futtasd le ami a kártyán van, amíg nem írja ki, hogy megtelt
3: /media/sajátmappa/csatolasi_név/"00000000.000" fájlok törlése
4:
sudo dd if=/dev/mmcblk0 | gzip -9 -c > /home/sajátmappa/célmappa/mentési_név.img.gz"mmcblk0" lehet akár "sdb" is, attól függően, hogy a kártyaolvasó hogy csatlakozik a gépedben
egy egyszerű "df -h" paranccsal megnézheted a pontos csatolásokatha így mentesz, akkor az üres helyet nem menti el, így sokkal kisebb lehet az image (nálam az openwrt build a 2GB-os kártyával így lett 22MB-os image
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest