- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Szerintem látnak tovább, én is nézegetek mindenféle boardokat, van is ami tetszik, ötleteim is vannak, mire, hogy használnám, de mindig oda jutok, hogy ami pluszt nyújt az nem kompenzálja a raspi támogatottságát. Én azért kezdtem el foglalkozni vele, mert elektronikához nem nagyon értek, de voltak olyan problémáim amihez valamiféle elektronikus vezérlő, mérő eszköz kellett volna, de nem éreztem elég erőt magamban ahhoz hogy negyvenhez közeledve nulláról megtanuljam annyira, hogy eljussak saját tervezésű és építésű boardokig. A raspin meg ott van az egyszerűen használhatő gpio, hozzá kész szoftveres megoldások, milló bővítő kártya, a legkülönbözőbb feladatokra, a neten egy csomó projekt, rendesen dokumentálva, amikből egyszerűen, gyorsan összelegózhatom amit akarok, és mivel sokan használják, ha problémám van azzal már biztos találkozott más is, és valószinüleg megoldás is született rá.
És ezt sokaknak, akik nem olyan nagy szakértők elektronikában, programozásban,nem kompenzálja a plusz memória vagy processzor teljesítmény. Pláne, hogy a legtöbb barkácsprojekthez tényleg elég a raspi hardvere, amihez meg nem, arra eleve van jobb eszköz.Én a jövőben tervezek túllépni a pi-on, valami SoM felé, ami saját célhardverbe lenne ágyazva, de addig még baromi sokat kell tanulnom. Most veszek egy újat, mert a meglévőt befogtam a 3d nyomtatóhoz, és olyan jól működik hogy ott is marad, aztán elkezdek kisérletezgetni az egy éve megvett gert board-dal, amit eddig még csak kicsomagolni volt időm
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune: Awakening
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest