Hirdetés
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Szerintem látnak tovább, én is nézegetek mindenféle boardokat, van is ami tetszik, ötleteim is vannak, mire, hogy használnám, de mindig oda jutok, hogy ami pluszt nyújt az nem kompenzálja a raspi támogatottságát. Én azért kezdtem el foglalkozni vele, mert elektronikához nem nagyon értek, de voltak olyan problémáim amihez valamiféle elektronikus vezérlő, mérő eszköz kellett volna, de nem éreztem elég erőt magamban ahhoz hogy negyvenhez közeledve nulláról megtanuljam annyira, hogy eljussak saját tervezésű és építésű boardokig. A raspin meg ott van az egyszerűen használhatő gpio, hozzá kész szoftveres megoldások, milló bővítő kártya, a legkülönbözőbb feladatokra, a neten egy csomó projekt, rendesen dokumentálva, amikből egyszerűen, gyorsan összelegózhatom amit akarok, és mivel sokan használják, ha problémám van azzal már biztos találkozott más is, és valószinüleg megoldás is született rá.
És ezt sokaknak, akik nem olyan nagy szakértők elektronikában, programozásban,nem kompenzálja a plusz memória vagy processzor teljesítmény. Pláne, hogy a legtöbb barkácsprojekthez tényleg elég a raspi hardvere, amihez meg nem, arra eleve van jobb eszköz.Én a jövőben tervezek túllépni a pi-on, valami SoM felé, ami saját célhardverbe lenne ágyazva, de addig még baromi sokat kell tanulnom. Most veszek egy újat, mert a meglévőt befogtam a 3d nyomtatóhoz, és olyan jól működik hogy ott is marad, aztán elkezdek kisérletezgetni az egy éve megvett gert board-dal, amit eddig még csak kicsomagolni volt időm

Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch 2
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini PC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Hálózati / IP kamera
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Gamer PC belépő szint
- INGYENES SZÁLLÍTÁS - HP EliteDesk 800 (i7-4770, 16GB, NVIDIA, monitor, bill., egér, W11, MS-Office)
- Gamer PC RTX 5080 AMP Extreme Ultra / i5-14600K / DDR5 / Garanciás hibátlan állapotban!
- INGYEN POSTA -Prémium V901 - DDR5 - Intel i5-14600KF -RTX 5060Ti -32GB -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- RTX 5070 Ti/ Ryzen 7 7700X/ PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest