Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Mini PC
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Pánik a memóriapiacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeslieT
csendes tag
-
Fricc
tag
És az nem lehet, hogy felvétel előtt elállítottad minőséget? Ha 16 bit és 44.1 khz alatt veszel fel valamit, akkor van ilyen semmilyen dinamikátlan ''fa'' hangja valaminek. Vagy ha nem, próbáld ki azt, hogy felveszel vagy átkonvertálsz valamit mondjuk 4 vagy 8 bitre 24 khz-n, hallgasd meg, ha ez az a jelenség amit te hallasz, akkor valószínüleg ez történt (max nem a sf-on belül, hanem valahol a live! bugyrain belül, driverbe esetleg -nem ismerem mert nem volt soha live-om- el lett állítva a bemenet mintavételezése? Egyébként ha zenélésre használod, megéri felrakni a kx drivert, mer az asioval csodát tesz (ezt tudom mert volt alkalmam kipróbálni egy audigy2 oem-et, ami asio szinten egykutya a live! al), illetve a zenehallgatásnál is javul a minőség azáltal hogy megcseréli az 5.1 kimeneteket, és a sztereóhoz a hátsó A/Dket használja amik valamivel jobbak mint a front. Viszont megöli az 5.1 et (mondjuk már lehet hogy az is működik, én kb 1 éve használtam, és folyamatosan fejlesztik.) Ha érdekel bővebben www.kxproject.com !
(ha le akarod cserélni, nemsok értelme van audigyre váltani sztem, ahoz képest h mennyivel drágább szinte alig van előnye a live! hoz képest. KB ugyanazok a gány A/Dk vannak benne(nem csak az számít hogy a technikai paraméterei alapján tud 24 bit/48(vagy talán még afölött is) khz-t, hanem az is (sőt inkább ez) hogy ezt hogyan tudja...). Viszont multimédiás csillerviller opciókban lehet hogy gazdagabb, játékokban biztos durvább élményt nyújt, ha ez a szempont is számít akkor lehet megéri, de ezt nemtudom. (viszont érdemes figyelembe venni a tényt, hogy egyes audigy2-k árából már sokszintel komolyabb hangkártyát lehet venni, ha multimédia és játék is érdekes akkor m-audio audiophile 2496 34000FT, mindenbn üti az audigy2őt, ezerszer szebb a hangja (mondjuk nem jön le akármin, jóminőségű füles vagy monitor) vagy emu 0404, szimmetrikus kimenetekkel, ennek mégjobb a minősége és olcsóbb is 27000 péz, de játékra alkalmatlan, míg a nagyob testvére ami még mindíg audigy2 áron van a 1212m 60000, ez már PROFINAK mondható A/Dkel van felvértezve, az m a mastering szintetű konvertereket jelzi a nevében) -
Fricc
tag
ha van valami olyan progid, ami kirajzolja a hang peak képét, akkor láthatod hogy van-e túlvezérlés. (Sound forge, wavelab, vagy még asszem a Neronak is van egy wav editora-tud mp3mat is tuti-)
Nincs-e már a felvétel megEQzva? Vagy valami elcseszett dsp-effekt nem fut a sávon?(live ban és audigyben van azis)
Amúgy egy sb. A/Dtől mondom nemérdemes csodát várni... -
Fricc
tag
Egy ilyen cucctól mit vársz? Nagyon gyatra minőségű A/D-k vannak benne. Alabpól, ha minnél többször használsz egy A/D-t (tehát konvertálod digitálból analóggá) romlik egy hangnak a minősége. Na most egy creativenál(kivéve az emut) nem kell ezt sokszor eljátszani (sőt elég egyszer
) és máris jól lerontottuk a hangminőséget.
(ugye ha az analog kimenetet használod (füles v. line1 kimenet sb nél), vagy a mic. bemenetet, akkor az A/D-ket használod!!!) Ezért pl, már csak sima audio CD lejátszásakor pl. ha meghallgatsz egy audigyit, és mondjuk egy emu-t, ég és föld a kettő (persze ez csak egy normális lehallgatórendszeren jön le). Az A/D-k sokkal jobbak az utóbbiban, tiszább a hangja, ahoz képest egy kicsit kásás elmosott hangzása van egy audigynek(az hogy live audigy1-2 szinte tökmind1 lényeges különbség hanzásban nincs max árban
. )
[Szerkesztve] -
racing01
tag
Hááát az a baj, hogy én olyan vagyok, hogy a hangfalaknál leginkább a mélyet nézem!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze a többi hang is fontos!!
Az a lényeg, hogy én szeretem ha remeg minden körülöttem és mindenki megbolondul amikor zenét hallgatok!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az a szerencse hogy nem panelba lakom mert akkor már kiüldöztek volna a világból!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) és máris jól lerontottuk a hangminőséget.
. )