Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Aktív témák
-
bk748
tag
A cím miatti és egyébb fikázások miatt a topik itt folytatódik, annak aki érdekel és segíteni akar: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
KINKY_007
aktív tag
Én nem rég ilyet láttam: 11*250 GB, Codegen szervezházban, vizes P4, X800XT PE, 2*1GB Corsair CL2. Durva, de tényleg...
-
^Sunrise^
tag
En meg vagyok elegedve a Maxtorokkal, kulonosebben nem volt veluk sose gondom. Annyival tobb hibas darabbal talalkoztam beloluk, amennyivel tobbet eladnak.
WD szerintem felejtos, Raptoron kivul normalis vinyojuk nincs, Samsungnak csak 160-as a legnagyobb vinyoja, Seagatebol nem kapsz 200 folottit itthon, a Hitachi meg ritka relative es draga. -
-
^Sunrise^
tag
Az az igazsag, hogy en szubjektiv vagyok tanacsadas ugyileg.
Mindenkepp Amd-s rendszert raknak ossze, viszont meg varnek kicsit. Ha jol vettem ki a szavaidbol, akkor a jatek egyelore lefujva, szoval ebbe a gepbe nem tennek tul eros VGA-t, esetleg vmi 9550XT-t kategorias ATi-t. Alaplapnak VIA, ami bar tudom, hogy sokaknak nem tetszik, a SATA-ja nagyon eltalalt es nem a PCI savjabol osztozik, ez sokat szamithat szerintem ennyi vinyonal. A gond vele mindosszesen, hogy az uj chipkeszlettel (K8T890) szerelt lapokbol meg nem duskalnak a boltok polcai, masreszt keves rajtuk a SATA.Egyedul a Soltek K8T890-es lapjan volt 4 SATA es 3 PATA csati. Kerdes persze, hogy itthon beszerezheto lesz-e es mikor. Soltek nem szokott gagyit csinalni.
Procira vmi 3000+ 939-est tennek bele, mondjuk egy XP90-nel, esetleg XP120-szal.
Memorianak Corsairt mindenkepp. TTS-nel talan lesz Mushkin, en arra is nagyon kivancsi vagyok, kulfoldon eleg elismert es minosegi marka.
Lapon van Gigabites LAN, ha jol emlekszem akkor a VIA megoldasa hasonloan az Intelehez nem PCI-on keresztul kommunikal, de ebben nem vagyok teljesen biztos..
Roviden osszefoglalva nalam igy nezne ki a konfig:
Soltek K8T890
AMD Athlon 3000+
Thermalright XP120+12cm Noiseblocker
2x512MB Corsair TwinX
4x300GB SATA Maxtor DiamondMAX10 (16MB, NCQ)
ATi Radeon 9550XT
Pioneer 108/109 DVDRW
475W Enermax Noisetaker
Coolermaster Stacker / Chieftec Bravo
Azt hiszem ennyi igy hirtelen. -
Pópa
senior tag
nagyon leült a téma.
-
Legtutibb tuningolt gép?
Sztem az amikor 1,5X-es,de inkább 2X-szer annyit hozol ki a gépből,mint a gyári specifikáció!
Alaplap:
vmi,tuningbarát lap+egy jó bios,+ lásd el jó hűtővel az északi és a déli hídat!
Proci:
Valami régi kiaknázatlan 1,8-as P4(múltkor vhol láttam 4,1-et hoztak ki belőle), vagy new 3,6 prescott,esetleg 3000+ -so,s939-es proci,igaz itt nem lesz meg a dupla órajel.Procihoz természetesen,kompresszoros,de inkább nitrós hűtés.
VGA:
Dupla teljesítményt,most aktuálisan vmelyik radeon 9550-esből tudsz kihozni,vmoddal 100%,+vízhűtés.
Ram:
Ez passz, samsung tccd,winbond bh5 chippes ram, vízhűtéssel.
Táp:
Ezt is lehet moddolni,ebben nem vagyok még járatos.
A többi alkatrészből már nem nagyon tudsz +teljesítményt csiholni.
Ez az én véleményem. -
^Sunrise^
tag
Ezert kell SATA vinyo.
Legalabb 2-4 tapcsati mar van ezek szamara minden normalis mai tapon, a a hagyomanyos csatikon kivul.
-
Pópa
senior tag
Nem olyan egetverő összeg a két táp... és mivel a pénz annyira nem számít, én gondolkodás nélkül beleraknám a 2x600W-ot.
Baj nincs belőle, hosszú távon pedig be leszel biztosítva az esetleges túlterheléssel szemben. -
bk748
tag
Szerintem is sok azért a 2*600W.
Szerény véleményem az hogy simán egynek is el kellene bírnia vagy 2 kisebb pl 2*400W
Azt azért hozzá tenném, hogy a maxtor winchiknek elég alacsony a fogyasztása többihez képest kb 10-15W míg egy samsungnak vagy seagate winchinek 20-25W.
Más a két tápról: a fentebb említett és ábrázolt elosztóval bekötni a kéttápot valóban 2*600=1200W kapunk. Ebben az esetben a tápok egyformán vannak leterhelve ha winchiket is egyformán osztjuk le rájuk. Előnye a sok tápcsati.Mert azért a szerény véleményem az hogy az Y-tápelosztó azért elég gázos lehet és már puff annyi is a winchinek. Hátránya hogy ha tényleg megdöglik vmelyik akkor a teljes terhelés átmegy a másik tápra és az könnyen túlterhelt lehet és....
+ a megdöglött tápra kötött winchik egyből leállnak.Elméletben így is ki lehet cserélni menetközben, de én passzolom a kérdést hogy az alaplap mit szól ehez.
A redundens tápok: A terhelés itt is azért oszlik, csak hogy itt van még egy elektronika is ami ''egyesíti a két tápot''. Ha megdöglik valamelyik akkor nem áll le egy winchi sem és nem fog rá reagálni az alaplap sem. Az itt is előfordulhat hogy túl terhelődik ilyenkor a másik, de... A tápot ki lehet cserélni könnyen és kész észre se fogja venni a gép. Nagy előnye hogy egy led segítségével kijelzi ha vmelyik beszarik és egyes esetekben hangjelzéssel is.
[Szerkesztve] -
roy_
csendes tag
-
^Sunrise^
tag
Biztos, hogy kell bele 2 ekkora tap?
Szerintem nekem se kis etvagyu a gepem a 4db 200-as Maxtorral es a 2db 10k rpm-es 146-os Fujival, az egyeb cuccrol nem beszelve, de ezt rohogve elviszi 1 475-os Noisetaker.
Raadasul nem ritkan megy meg bele 1 v. 2 vinyo, ha meglatogat vki.
Azert tulzasba se essetek szvsz. -
Pópa
senior tag
Én 2 x 600W -os Enermax tápot raknék bele.
Pontos neve : Enermax Noisetaker 600W
Bővebben: link
Keress rá gugliban, sok találat lesz. -
bk748
tag
Találtam egy megoldást a winchikre Bővebben: link.
Bár ehez a cucchoz én nem értek, ha vki tud segíteni akkor megköszönöm.
A winchik inkább fixek, cserélni max ha megdöglik vmelyik. Legalábbis én nem szándékozom őket cserélgetni. -
Pópa
senior tag
De emberek!
Ha a pénz nem számít, akkor miért 160-as vinyókat ''rakunk'' bele?
1) A táp bírni fogja, mert 2x500W (vagy 2x600W) lesz berakva.
2) A lap bírni fogja.. akkor miért nem 250-es normális jó nagy (sok cache-es) vinyók kerülnek bele? -
Mennyi?
aktív tag
Hááát ez van!
Bár én is a 160-asokat javasolnám inkább továbbra is, mint fentebb a többiek, de Te tudod! /És abból már 6 is elég lenne!/ Bár ha 3 vinyókerettel számolsz az is csak 9 helyet foglal el a 11-ből!
pont elég marad egy kismeghajtónak, dvd-írónak és esetleg az előlapi ''usb és tsai'' csatlakozóknak!
Egy ilyen vinyókeret jár a házhoz a többit pluszba meg kell vételezni! De ventit csak erre tudsz tenni! És végülis Sunrisenak is igaza van: a vinyókat itt kicsit körülményesebb ki-be pakolgatni. Bár nálam az nem nagyon szokás, nem tudom ''fájl-szerverbe'' mekkora igény van erre!? -
Ha kész lesz, akkor csinálj nekem majd képeket, mert erős kétségeim vannak felőled.
Úgysem láttam még ilyen legtutibb tuningolt gépet, amiről kiderül, hogy olyan fájlszerver, amin játszani is kell... -
Mennyi?
aktív tag
Egy ún. HDD-Bracketbe kerülnek. Ez egy vinyóház. Ennek az elején van a 12cm-es venti és ezt rögzíted (gumibakok) a házban a ''nagy'' helyre. Alapból 3 vinya fér bele (vagy négy asszem'
).
Olvasd át a topikját, amit a #101 hsz-ben adtam linket! Ott egy csomó hasznos dolog van!
Jah és kondizz, mert kib@.. nehéz! -
^Sunrise^
tag
Szerintem a vinyok elhelyezese es hutese a Chieftecnel jobb, foleg ilyen nagyszamu HDD eseten. A ket tapos megoldas viszont a Stacker mellett szol. Nehez ugy. A Chieftecnel esetleg hazibarkaccsal lehet kialakitani helyet meg egy tapnak, mert eleg hely van a tetejen a haznak.
-
bk748
tag
válasz
^Sunrise^ #119 üzenetére
Az új Chieftec ház is nagyon tetszik, sőt nehéz volt lebeszélni róla, de vhogy jobban tetszik a másiknak hűtésrendszere. Bár ezzel a házzal femerült egy újabb kérdés, hogy hogyan és hová kerülnek a winchik?
És a két tápos rendszer is nagyon tetszik, amire a Bravo ház esetében nincs lehetőség.
UI.: Nem tud vki vmi jó leírást a redundáns tápegységekról, ha lehet magyar nyelven? Működési elve?
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
A temat elkezdtem olvasni, de nem volt kedvem vegignyalazni...
Ket dolgot kell kulonvenni. Allat tuninggep kell. Most a legnagyobb teljesitmeny szamit vagy a legnagyobb szazalekos tuning az alaphoz kepest, meg Q nem mindegy sztem.
A masik, hogy tenyleg jobban jarnal ket geppel... Erdekes lenne ugy jatszani, hogy dolgozik az X vinyo, plane ha mondjuk vmiert elszall a gep (a mai szofvereknel nem lehet tudni - na meg regieknel sem). -
Pópa
senior tag
De véletlenül sem valami warez szervert ''rakunk most össze'' ugye?
Mert végső soron a nagy háttértárak, a gyors adatmozgás, gigabites háló..... hát, megfordul az ember fejében...
(bár tudom, hogy említetted, hogy jó célt szolgál a dolog...csakhát a jó cél mindenkinek mást jelent)
-
ByB
addikt
Ha tényleg nagy a keret, akkor belefér egy Alienware gép is, bár nincs meg az egyéni összeszerelés öröme, de duál proc, duál vga, scsi-raid...
-
tts
addikt
ha nem gond a zsír - vegyél egy Lian Li-t - ebbe minden kényelmesen elfér és hát nem egy tucat kégli
Bővebben: link -
bk748
tag
Látom azért vannak akik komolyan vették a dolgot és hálás vagyok az ötletekért, köszönöm.
Már kezdtem azt hinni, hogy mindenki itt hagy és nem érdekel senkit és nem segít senki.
A redundáns táp tényleg jó ötlet és tetszik is. köszönöm. A ház se rossz a 12 cm-es ventivel. Bár én mint mondtam az elején a Chieftec Bravo házára gondoltam egy tápos táppal (). Ott 3db 9,2 venti hűti a winchiket. Bővebben: link Csak sajna nem redundens táppal szerelt.
Nem vitatkozni mondom, mert ötleteket várok és tényleg örülök neki, főleg hogy a ház tényleg lassan összeáll, de ti ehez a házhoz mit szóltok? -
MonteChristo
csendes tag
Csak mert az ősök, meg seniorok nagyon fikáztak:
A redundancia számtech.-ben elég alapvetés. Jelen esetben pl. nem 2x400=800 hanem 400x2. Tehát egyre van a cucc méretezve csak duplázzák. Működés: gondolj pl a szünetmentesre mikor elmegy a hálózat. Na ennyi. -
csizol
csendes tag
Bocs hogy közbeszólók, de ha jól értem egy megbízható file svr.-re van szükséged. Ha más a zsé nem korlát miért nem gondolkozol egy brand gyári gépben (pl. hp ML350G4)
Zé -
Mennyi?
aktív tag
Csak Neked: Bővebben: link
-
tts
addikt
egy 34 A tápika
nem sokára lesz is belőle - ez már otthon valószínüleg mindent elvisz
[Szerkesztve] -
Mennyi?
aktív tag
Árulták itt nemrég 35-ért.
Mod.: A topikja: Bővebben: link
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Béta iOS-t használók topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Eredeti játékok OFF topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-roller topik
- Subaru topik
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Intel 13900ks
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest