Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Nem igazán értelek...nem akarod bántani a házat, mégis kivágnád az oldalát??? Ráadásul mindkettőt?
Hogy őszinte legyek én még nem láttam olyan házat (persze ettől még lehet), aminek az alaplap alatti oldala ki lenne vágva, így nem tartom valószínűnek, hogy ennek sok értelme lenne.
A PCI slotok felé jelenleg hiába tud szellőzni, ha nincs venti, ami megmozgatná a levegőt. Ha kivágod a ház oldalát továbbra is azt tartanám logikusnak, hogy a venti a friss levegőt befelé fújja a procira (a fizika törvényei szerint pedig menjen ki a meleg levegő a PCI-k felé - ha élhetek a szavaiddal). -
canniball
nagyúr
-
rlazol
veterán
válasz
canniball #44 üzenetére
Még annyit, hogy hátul a PCI slotok közül sok az üres, de nincs ott lezárva a ház, vagyis arrafelé tud szellőzni. Arra gondoltam, hogy az oldalventi, az kiszívná a meleg levegőt miközben a fizika törvényei szerint jönne be a szobelevegő a PCI-k felől. De oda ventit nem hiszem, hogy be tudok rakni. A proci (illetve az alaplap) alá nem érdemes? A házat meg nem akarom bántani. PII-s korom óta szolgál...
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
''...tegyek a gépembe egy idősebb tillátort...''
Ez mit is akar jelenteni?
Ha a proci a táp alatt van az teljesen normális (nálam is ott van) és hűtés szempontjából is jó, ti. a táp ventije elszívja a meleg levegőt a proci környékéről (már ha ilyen tápod van).
A kivágósdi meg szerintem úgy lenne optimális, hogy:
1, a ház oldalába is vágnál egy likat és egy ventit ráhelyeznél, hogy szipkázza be a friss levegőt, amit meg egy csővel a procihűtőre kéne vezetni
2, illetve ha lehet a ház hátulját is érdemes lenne kilyukasztani és oda meg egy, a meleg levegőt a gépből kiszívó ventit kéne felhelyezni.
Bár ha ennyire nincs a hűtésnek hely a házban lehet, hogy érdemesebb lenne magát a házat lecserélni...
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
egy fórumtárs egy másik témában azt javasolta, hogy tegyek a gépembe egy idősebb tillátort. Én ezt bölcsnek találom és szeretném megfogadni csak az a bajom, hogy meglehetősen régi és pici házamban nemigen találok neki helyet! Se elől, se hátul, se oldalt.Nincs benne légcsere rés vagy ilyesmi, ráadásul a processzor a táp alatt van, és ez szerintem csökkenti a légáramlást. 50 fok a proci (Athlon 2200+), 42 az alaplap, és jön a nyár.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy van e értelme kivágni a ház oldalából egy megfelelő kör alalkú területet és oda rakni a ventit?
És mi van, ha hátulról támadok, vagyis a proci alatt vagdosok ki egy ventillátornyi helyet? -
OC
őstag
WoW! Azt hiszem ,ezzel lezárulhat a Coolink vs. Noiseblocker vita.
-
Noiseblocker
csendes tag
The Statemant ''fans from Coolink = Noiseblocker '' is not correct
Noiseblocker Fans never the same as Coolink Fans,look at the Productrange from our Fans!! We had 12 Different Fans in our Productrange with different specification and incl.3 Years Warrenty
Best Greetings from Noiseblocker in Germany !!!
[Szerkesztve] -
eszterencs
HÁZIGAZDA
Ha már ilyen belső infokkal bombázzátok a fórumot, akkor azért annyit hadd fűzzek hozzá az érthetőség kedvéért, hogy ebben a hozzászólásban ''Kelly'' alatt a Kelly-Tech taiwani anyacégét kell érteni, nem a magyarországi Kelly-Tech-et.
Az, hogy a Coolink és a Noiseblocker ventilátorokat egyaránt az Y.S.Tech gyártja, tény, a többin meg kár vitatkozni. A két márka tudtommal különböző garaciaidővel rendelkezik, ráadásul nem csak ugyanazokat a modelleket vásárolják a gyárból.
A ventilátorokat leteszteltük, ott vannak az eredmények, önmagukért beszélnek. -
tts
addikt
-
detroitrw
addikt
Van valakinek Spire 12 cm-es ventije.
Lenne egy kérdésem hogy mennyire jó?
és hogy mennyibe kerülnek
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Nekem SilentBlade 12 centis ventijeim vannak, meg vagyok velük elégedve, a cikkben különösen ajánllot minősítést kapott, és még az áruk sem olyan ilyesztő
-
Kelly
csendes tag
válasz
gege71.hu #25 üzenetére
Hát pedig kénytelen leszel, lásd a most megjelent nagy ventitesztet itt a Prohardveren. Csak a lapát színében meg csomagolásban különböznek. Ha valaki, akkor mi már csak tudjuk (t.i.: a Coolink márkanév a Kelly-Tech saját tulajdona. De csak Magyarországon használjuk ventikhez, mert az Ausztriába és Németországba - általunk- eladott termékek már Noiseblocker néven kerülnek forgalomba).
Magyarul, ha itthon megveszel 4e forintért egy Noiseblockert, akkor egyszer fizetsz a Kelly-nek, aztán fizetsz a német forgalmazónak, aztán fizetsz annak, aki onnan behozza (TTS), és így jön ki a 2x szorzó a Coolink ventikhez képest. Persze ha neked a Noiseblocker név jobban hangzik, meg szebb a kék szín, akkor szíved joga. -
tts
addikt
Hát így néz ki a kicsike - de a topic címével szöges ellentétben ez indulhat a leghangossabb 120-as címért
Spannung 12 V DC
Drehzahl ca. 4.000 U/min
Leistungsaufnahme 36 Watt
Fördermenge ca. 323 m³/h
Lautstärke ca. 59 dBa
Länge - Breite 120 mm
Höhe 38 mm
Anschluss 4 Pin (Netzteil), 3 Pin (Tachosignal)
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
amit lattam venti adatlapot, azon inkabb nagyobb nyomas es ugyan akkora legszallitas latszott.
Es ha nem tevedek nagyot, akkor a franctuggya melyik pÉcÉs gyarto fem 120x120x38-as ventijen kivul csak ''ipari'' kivitelu ventik vannak, elettartamra es legszallitasra optimalizalva. -
Cane
őstag
szvsz a legjobb választás a 120x120x 38-as méret. nyilván több levegőt szállít, mint a ''hagyományos'' 120x120x25-ös.
-
harry
veterán
Nexus? Vélemény valakinek?
-
morzsa
aktív tag
Ez lenne a tuti, ha lenne nálunk is.
Bővebben: link -
wolfman
veterán
Sziasztok! Nekem van egy noname 8cm-es ventim. SEMMI hangja sincs. De akkor miért búg mikor a gépben van! Megtaláltam a megoldást. A számítógépházban alapból ki vannak fűrészelve a ventinek a rések. Na a mellett süvített a levegő. Lereszeltem és beraktam azt a rácsot amit a ventihez lehet kapni és semmi hangja sincs azóta. Kb. 18db lehet a zaj!
-
Coyot
őstag
Én egy Coolink CFY12B-et használok, 12V-on 1100es fodulat, semmi hagja. Szerintem a gyári 22dB alatt van.
szerk.: volt nekem Glacialtech Silent Blade-em is amire gyári 19dB van írva, hát ez a coolink a maga 22dB-ével sokkal halkabb, tök érdekes
[Szerkesztve] -
zsborbas
aktív tag
Glacialtech több ismerősnek jelentősen hangosabb lett kb 1 hónap után, azt nem javasolnám. Nekem Revoltec van a gépemben, csendes maximális fordulaton is, és iszonyat mennyiségű levegőt szállít. És az ára sincs az egekben mint némelyik másik gyártóé.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
nekem egy coolink van (mint a bat-on) és jól működik. nem volt még másik, összehasonlítani így nem tudok. golyóscsapágyas, 2000rpm@12v ha minden igaz és speedfanban 35%-nál (4,2v? / 700rpm?) már elindul. nekem ez (az egy) hűt mindent 40%-on (4,8v? / 800rpm?), így igen halk.
-
ByB
addikt
Felesleges a legcsöndesebb 12cm-es ventit keresni!!! Ugyanis az a legcsöndesebb, ami nincs bekötve, akkor meg érdemesebb a legolcsóbbat megvenni!
Ha már feltétlenül értelmet kell keresni ennek a topicnak, talán célravezetőbb a hangerő/légszállítás hányadosaként rangsorolni az egyedeket. Bár mivel az emberi fül a hangerő mellett a frekvenciákra és egyébb zajforrásokra is eltérően reagál, ezért különböző eredmények fognak születni (lásd SATA vinyót teszt) és ''vitatkozó'' emberek hada fogja ellepni ezt a topicot is... Át kellene nevezni: ''A nagy proffeleres topic!'' -
harry
veterán
válasz
gege71.hu #13 üzenetére
Volt egy sima SX1em, de nekem nem tetszett annyira (minimumon hangtalan volt, de ha feltekertem akkor volt hangja - pedig elvielg csak 17dB).
SX1 - pro milyen csapágyas? minimumon milyen hangos/mennyit pörög?
Nekem nem fontos, h sok levegőt toljon, mivel úgy is több lesz de akár ventik nélkül is el megy a gép, de azért jobb volna, ha lenne légáramlás. -
gege71.hu
addikt
Noiseblocker SX1-Pro.
Ha fosra-nullára le is potizod akkor is tolja a levegőt rendesen...igaz nem 500 Ft
Nekem eddig ez jött be legjobban(van is 2 db). A Silentblade nem volt jó ill potizva semmit nem szállított és még ''mormogott''is.
Keresd tts-t (Minőségi hűtők...stb topikjában, ő vágja rendesen a témát)
[Szerkesztve] -
Poiro7
senior tag
Es ehhez mit szoltok?
Bővebben: link -
Poiro7
senior tag
TALAN MEG KENNE NEZNI MIKORI AZ UTOLSO HOZZASZOLAS A TEMAKHOZ!!!
A szamitas techniakban kozismerten egyik honaprol a masikra ujabb es ujabb termekek latnak napvilagot, ugyhogy legy boldog a keresoddel. -
harry
veterán
Van 2 Revoltecem, valóban halkak, de majd lehet, hogy kipróbálok egy Nexust.
Topic szerintem nem rossz ötlet, mert igaz, h gyártók oldalain elolvashatod a specifikásiókat, de a mérési módszereik igencsak eltérhetnek (hangnál pl távolság, környezet/egyéb zajok, stb) ezért szerintem jobb a személyes tapasztalat.
Csúszócsapágyas venitk elég halkak, csak sajnos az élettartamuk nem túl hosszú. Vannak mágneses/folyadék csapágyas ventik? Ezek és a kerámia golyós csapágyas ventik miben térnek el a fém goly./csúszó cspágytól (élettartam, zaj)?
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Ezek Bővebben: link közül válogass, itt Bővebben: link érdeklődj. Például.
-
Nimda
addikt
Na jön a népnevelés...
Persze jogos!
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Esetleg használd előbb a keresőt, és ha nem találsz megfelelő topicot a kérdésednek akkor nyiss csak újat!
G
pl.:
vagy
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Na erre én is kivi vagyok...talán a GlacialTech Silent Blade?
-
Poiro7
senior tag
Jelenleg 3db Noname 12cm-es venti zakatol a gepemben, szeretnem kicserelni oket de nem tudom milyenre.
Egy biztos minel alacsonyabb a fordulatszam annal halkabb a venti. DE
mennyire szamit a lapatok szama, az hogy muanyag a haz vagy fem,a markajelzes, stb abban hogy mennyire halk a venti ?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Trollok komolyan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest