Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Hieronymus #53 üzenetére
Igen, erről hallottam, sőt halovány emlékeim vannak is a dologról.
Sőt, amikor a criptoláz miatt magas volt a VGA-k ára, akkor pont a merkúrhoz meg a szoci autókhoz és áraikhoz hasonlítottam az akkori VGA piacot.
Hiszen ott is ugyanaz volt, mivel új kártyákból hiány volt, meg iszonyú árak, felmentek a használt VGA-k árai is. Némelyik 2-3-4 éves kártya drágábban cserélt gazdát mint anno az újkori ára volt!
Emlékszem mikor egy 8GB-os RX570 is 140 ezer ft volt használtan (az újkori ára sosem volt annyi), illetve a 2015-ben 58 ezerért vett 2GB-os GTX950-esemet 2021-ben 65-ért meghirdetve még akadt rá jelentkező... -
válasz
Hieronymus #42 üzenetére
Amikor az amd az opteronok után nem volt versenyképes az adatközpontban, egy gen alatt eltűntek. Na, azt a változást én is gyorsnak nevezném, ezt a mostanit meg nevetségesen lassúnak.
Pedig azt várná az ember, hogy aki adatközponti gépeket vásárol, értelmesebb ember, TEHÁT tuti nem vesz intelt.... és mégis. (a sap hana üzemeltetőknek nem inge, nem kell felvenni... meg biztos van még más ilyen intelre kárhoztatott app/alkalmazási terület, de na.)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Hieronymus #22 üzenetére
Így van. Pl most egy ideig a DDR4 miatt még az Intel lehetett a vonzóbb, mert az AMD AM5-el muszáj volt áttérni DDR5-re, ami mondjuk 32-48-64GB DDR4-es RAMmal fájó pont lehet.
AMDből ugyanis, - hacsak nincs valakinek egy meglévő AM4-es lapja memóriával - már semmiképp sem javaslok AM4-et. Intelbe még azért a 14th genbe is el lehet sütni a DDR4-et, bár nekem már a 12th genben is DDR5 van.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Először a szerverek szegmensében, majd az asztali, legkésőbb pedig a mobil piacon érkezhetnek hasonló platformok.
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest