Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
"Van egy influenzavírusként ismert kórokozó, ami átszalad a világon évente, nem tudom már mióta, 20 éve talán. Fogalmam sincs mióta van influenza vírus."
A spanyol nátha 100 éve is influenzajárvány volt (A variáns), influenza valószínűleg több ezer éve van.Egy dolgot felejtesz el, hogy a sars-cov2 sokkal gyorsabban terjed mint az influenza (R0 2-3 vs R0 1.3) és sokkal hosszabb a lefolyása, a legtöbb esetben súlyosabb következményekkel. Egy szezonális influenzát 3 nap alatt kifekszel, ez a szar meg sok esetben több hét (akár fiatalok esetében is).
Lezárás pedig addig kell, amíg nincs vakcina, persze, hogy addig van hírértéke, mi ezen a baromi meglepő?
Még mindig nem veszitek figyelembe, hogy ha nincs korlátozás, attól még a gazdaság ugyanolyan szar (vagy mégszarabb lesz).
A szoksásos takonykór és influenza is nagy károkat okoz ám a gazdaságban, csak nem akkorát mintha minimális időkülönbséggel, közel egyszere dől ki többtízezer vagy többszázezer munkavállaló. -
fatal`
titán
-
fatal`
titán
A nemrégen lezajlott lélegeztetőgépes vitához:
Jakab Ferenc: A következő hetekben nagyon meg fog emelkedni a halálesetek száma
Elmondása szerint a napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és „80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről”
Ennyit az 50%-ról.
(#40720) Fire/SOUL/CD: Azért, mert maszkot kell hordani már nem lehet élni az életet? Egyre több hír van, hogy maradandó károkat is tud okozni ez a szar. Szerintem senki nem mondja, hogy teljes vesztegzár kell, a többség a bagatelizálást és a maszk miatti rinyálást nem érti.
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #39480 üzenetére
"Szerintem inkább az van, hogy a valósághoz jóval közelebbi képet látunk, mint márciusban."
"de a regisztrált fertőzöttek magasabb száma még egyáltalán nem jelenti azt, hogy több hordozónk lenne, mint március elején."Szerintem sajnos nem. Rengeteg embertől hallom, hogy rokona/közeli barátja vagy kollégája fertőzött. Tavasszal alig lehetett ilyesmit hallani. Szerintem a regisztrált fertőzöttek és az összes fertőzöttek közötti szorzó nagyjából ugyanolyan (vagy most még nagyobb), mint tavasszal.
Nagyon kevés és lassú a tesztelés és a kontaktkutatás.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Avicularia #39277 üzenetére
Lehet, hogy nincs de mégis a nagytöbbség mindenki beoltatta a gyerekét pl. kanyaróra.
A kanyaró elleni hatékony védekezéshez arra van szükség, hogy a lakosság legalább 95%-a megkapja a kétdózisú MMR oltást. 2016-ban csupán hét uniós tagállam, Magyarország, Horvátország, Litvánia, Portugália, Szlovákia, Spanyolország és Svédország tudta ezt elérni. Olaszországban 83%-os, Romániában pedig mindössze 76%-os volt az átoltottság mértéke.
Románoknál terjed is, mert alacsony az oltottság. De éljetek alufólia sapkában, végülis visszatérhetünk oda, hogy nem oltatja magát senki semmire aztán szül mindenki 8 gyereket, hogy talán 2 megélje az iskolás kort, hajrá.
-
fatal`
titán
válasz
Bluesummers #39250 üzenetére
Nézz meg 1-2 grafikont hogy milyen tömeggel haltak meg gyerekek (vagy felnőttek akár, ha felnőttkorban kapták el) kanyaróban, feketehimlőben, mumpszban, gyermekbénulásban stb.
Régóta az oltásoktól függünk, generációk óta megy, többek között ennek köszönhető, hogy engem már nem oltottak feketehimlő elleni oltással (80-as évek végén), mert addigra eltűnt a betegség az oltásnak köszönhető nyájimmunitás miatt. Sok betegség még most is jelen van, csak itt Európában védettek vagyunk az oltásoknak köszönhetően.
TBC ellen (BCG oltás) pl. itt 1954 óta oltanak.
Szerintem a többség azért reagál így, mert azt hiszi, hogy oltástagadó vagy, ők kezdik így általában (mint az első commented).
-
fatal`
titán
válasz
nubreed #39178 üzenetére
Nagyjából igen, azzal a különbséggel, hogy a svéd társadalom sokkal felelősebb. Ők elengedték, de a legtöbben otthonmaradtak / otthonról dolgoztak. Igaz, az iskolák nyitva voltak.
Nálunk viszont rengeteg cég nem engedi HO-ba a dolgozókat, nekünk is be kell járni, pedig IT...
-
-
fatal`
titán
válasz
andor80 #39149 üzenetére
" ha valamelyik közoktatási intézményben fertőzött személyre bukkannak, nem tesztelik automatikusan az intézményben dolgozókat és az oda járó tanulókat, így az sem derülhet ki, hogy aki fertőzött, de még tünetek nélkül bejárt, továbbadhatta-e a fertőzést."
Erről közeli tapasztalatból tudom, hogy így van. Az említett esetben a tanár aki érintkezett igazoltan fertőzött gyerekkel, saját pénzből csináltat tesztet. Viszont ettől még bejár dolgozni, mert azt muszáj neki... -
fatal`
titán
Számítások szerint 2.4 körül van most az R0. Tavasszal Olaszországban 2.4-3 körül volt a járvány kitörése környékén...
-
fatal`
titán
Ez az egész beutazósdi egy vicc.
Meg az is, hogy voltam boltban, vicc ez a sok pöcsmaszkos (azt hívjuk így kollégákkal, akinek nincs az orrára ráhúzva
).
Elenyésző azoknak a száma, akik rendesen hordják.
Amit még nem tudok értelmezni, amikor ketten vásárolnak és csak az egyik emberen van (felnőttekről beszélek).
-
fatal`
titán
válasz
Ezekiell #37491 üzenetére
Szerintem itthon sem (vagyis nem kéne, hogy az legyen). Az, hogy az átlag nem éri el ezt sajnos inkább szánalmas az ország gazdaságára vetítve.
Nem folytatom, mert politika lenne.
(#37492) t72killer: Ez így van, én nem is feltétlen gyerekes családokról beszéltem, hanem fiatal párokról. Egyedülállóknak meg aztán semmi esélye nincs.
"Nem egy brit, francia, spanyol vagy német család él nettó 1100EUR alatt /felnőtt - bár az is igaz, hogy ott ez alacsony jövedelemnek számít."
Én nem mondtam, hogy ott nincs ilyen, csak ott a takarító keres ennyit, itt meg a mérnök. -
fatal`
titán
válasz
t72killer #37487 üzenetére
Szerintem te nem nagyon vagy tisztában a lakásárakkal manapság.
Egy normális, kicsi ház az agglomerációban úgy 35-40 millió körül indul, bent BP-n ennyiért szarabb helyen kapsz egy panelt.
Akkor most számold ki, hogyha a 800-nak a felét félrerakod, akkor hány év kell, hogy egyáltalán az önrészt összeszedd egy lakáshoz (és akkor az összeszedés alatti drágulással még nem is számoltam).
800 ezer forint az fejenként nettó ~1150 euro. Ez akkora pénz lenne ma az EU-ban?
-
fatal`
titán
Ez a legtöbb esetben már rég nem így megy. Én is a saját bankomnál vettem fel (igaz nem jelzálog, hanem személyi kölcsön), munkáltatói nem kellett, de felhívták a munkahelyem. Most a válság alatt meg biztos vagyok benne, hogy különösen odafigyelnek erre.
(#37302) pjen: Autóra hitel sincs már, nem hogy jelzálog. Nyílt és zárt végű pénzügyi lízing van és semmi köze nincs a jelzáloghoz.
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #37245 üzenetére
Korábban is ilyen (de legalábbis 90 feletti százalékok) "pörögtek".
Emiatt is került elő, hogy lehet hogy a vírus a hemoglobint támadja (nem tudom azóta mi a szitu ebben a témában, megerősítették-e), akkor ugyanis az esetek nagyrészében hiába lélegeztetsz, ha a vér nem szállítja az oxigént.
-
fatal`
titán
Nem rettegek, csak látom mi van. Betartom a szabályokat, ezen kívül nem foglalkozok vele. Vannak veszélyeztetettek a családban, miattuk aggódok, de ennyi.
Persze el lehet bagatelizálni továbbra is, de az a vírust kevéssé érdekli.
Szerencsére úgy látszik, hogy kevésbé veszélyes a cucc. 1 hét múlva kiderül.
-
fatal`
titán
válasz
aprokaroka87 #36550 üzenetére
Ilyen tempóban nem kell pár hét, elég 3-4 nap, hogy meglegyen a napi 1000. Persze reméljük nem emelkedik ilyen ütemmel.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
idegen lény #36028 üzenetére
Milyen hatósági mellény?
Láthatósági mellény, ami ha jól tudom ilyen helyen alapból is kötelező, a járványtól függetlenül.
-
-
fatal`
titán
Koronavírusos a Rádió 1 egyik munkatársa
A Vígszínház mellett egy másik színházról is olvastam ma. Elég nehéz elhinni azt a napi 20 esetet.
-
-
fatal`
titán
válasz
idegen lény #35704 üzenetére
Persze, a vitamin. Még a pestist is gyógyítsa'.
Mint a középkori kuruzslás. Fontos a vitaminszint, de nem gyógyszer és nem garancia.
Talán inkább az életkörülmények, az egészségügyi ellátáshoz való jobb hozzáférés és a higiénia miatt van ez.
-
fatal`
titán
válasz
forceberg #35621 üzenetére
Éjszaka nem melegszik vissza (legalábbis nem olyan gyorsan - nem addig, amíg elalszom), mert akkor a hőmérséklet különbség miatt szintentartásra elég a nyitott ablak a szúnyoghálóval.
Nyilván nem arról van szó, amikor kint 40 fok volt napközben.
Na, de elég az offból.
-
fatal`
titán
válasz
radi8tor #35602 üzenetére
Szart se ér ha 200 fokos a fal. Na mindegy, ez már nagyon offtopic. Aki akar, éljen klíma nélkül, de szerintem nem ez a legnagyobb probléma, a környezetszennyezéssel se.
Sokkal nagyobb hülyeségeket csinál az ember, kezdve a repülőn hordott ásványvíztől, a szeméttel való fűtésen át, a vonat helyett kamionok tömegével való szállítással. De említhetném azt is, hogy egy átlagos amerikai háztartás 3x annyi energiát fogyaszt, mint egy európai és ez nem a klímák miatt van, mert az van itt is.
(#35612) radi8tor: Nem is mondta senki, hogy éjjel-nappal ész nélkül kell használni, én sem teszem.
De kínlódni a melegben sincs értelme (bár sokkal jobban bírom, mint a hideget). Most sem megy a klíma, mert felesleges. Sokszor csak alvás előtt hűtöm le a szobát 5 percig, mert bár kint már hidegebb van, de nyáron a szúnyogháló miatt baromi lassan hűl le a szoba, ha kint csak pár fokkal van hidegebb.
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #34706 üzenetére
Plusz nekem úgy rémlik, hogy a dohányzás azért merült fel, mint "enyhítő körülmény" (a betegség elkapásában, nem a lefolyásában), mert a vírus a légzőszervekben nem igazán kedveli a füstöt (és a benne lévő kémiai anyagokat). Szerintem ezek az anyagok az e-cigi löttyben nem nagyon vannak jelen.
De csak feltételezés.
-
fatal`
titán
válasz
SG3rg0 #34620 üzenetére
Szerintem semennyire, én márciusban/április elején is voltam ügyeleten, azóta (július-augusztus) volt egy bölcsességfog műtétem (ennél gyulladt be az ínyem tavasszal, ami viszont akut probléma volt) és egy befejezett gyökérkezelésem.
Persze attól is függ, hogy hova mész fogászatra, ahova én járok figyeltek mindenre.
-
fatal`
titán
válasz
Kékes525 #34611 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy esetleg rossz sejteket (daganat?) kezd el termelni a szervezet, ha valami gebasz van a vakcinával. De akkor ezekszerint ez nem lehetséges. Persze ahhoz, hogy értsem, jóval több biológiai ismeret kellene.
Nem konteót akarok gyártani, a félreértések elkerülése végett, az összes oltásellenest simán lecsukatnám.
Köszi a magyarázatot.
-
fatal`
titán
válasz
Kékes525 #34587 üzenetére
Én eddig az aggályaimat (amikről fentebb írtam) kizárólag az mRNS vakcinára értettem.
"az alapelv itt is az, hogy egy protektív antigént bemutassunk az immunrendszernek, csak épp nem kívülről adjuk be, hanem az emberi sejtekkel, a „helyszínen” termeltetjük meg."Ebben látom a kockázatot, teljesen laikusként.
(#34579) Sped: Ha sok a tünetes, a gazdaság ugyanúgy összeomlik, ugyanis, amíg az ember beteg, addig nem dolgozik...
(#34601) aprokaroka87: Azért még senki nem fog szabadságra menni, mert éppen egy kicsit folyik az orra. Teljesen irreális elvárás. Nyilván komolyabb tünetekkel igen, de egy sima megfázás/nátha sokszor nagyon enyhe. A táppénz maximalizált összege meg egy vicc.
Ha 3-4 napig felkelni sem tudsz, az nem nátha/megfázás, hanem valószínűleg influenza. -
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Kékes525 #34547 üzenetére
Nincs közöm a témához, ezért elképzelhető, hogy teljesen rosszul gondolom. Ha jól tudom még sosem próbáltak éles környezetben bevetni ilyen vakcinát. Ez az egyik aggályom, a másik pedig, hogy úgy emlékszem úgy működik, hogy a sejtjeid módosítja és ellenanyagtermelésre készteti. Na most a sejtek módosításában látok némi kockázatot egy esetleges rossz cuccal (rák?). Persze mivel semmi közöm a témához, lehet, hogy ez elképzelhetetlen és teljesen rosszul gondolom.
És nagyon nem vagyok oltásellenes, sőt. Nehogy ez legyen a konklúzió
(#34549) pjen: Az egyessel is, ugyanis soha nincs elég oltás, már így is minden évben hiány van belőle.
(#34551) Sped: Azt kéne már megérteni, hogy a SARS-CoV-2 gyorsan tud terjedni, 3-4x gyorsabban, mint az influenza. Ha most kezdenénk kapkodni, akkor nem 800 ezer halott lenne, hanem esetleg 8 millió, vagy mégtöbb.
-
fatal`
titán
válasz
Kékes525 #34526 üzenetére
"hosszútávú mellékhatásuk nincs"
Egy esetleges mRNS vakcina esetében, ebben annyira nem vagyok biztos, bár semmi közöm a témához, csak a működési elvéből gondolom, hogy elképzelhető.Ennek ellenére, ha ugyanígy álltak volna az első védőoltásokhoz is, akkor sohasem készült volna el egyetlen egy sem.
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #33880 üzenetére
"engem mondjuk kib.szottul idegesít. Ha dollármilliárdos lennék, egyik első dolgom lenne a téli takonykór ellen egy hatékony koktél fejlesztésének megfinanszírozása"
Szerintem meg teljesen jól van így, azt a pár napot ki lehet bírni. Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is, amihez rengeteg pénz kell, szvsz.
-
fatal`
titán
válasz
aprokaroka87 #33874 üzenetére
Ez így van. A leggyakoribb azt hiszem a Rhino, utána jön talán a 3 (ha jól emlékszem) féle korona.
"Ha esetleg valamikor valamelyik elkezd egy változó mutációt felvenni, akkor lehet hogy valakinél már súlyosabb tüneteket okozhat."
Igen, akkor majd arra fejlesztenek oltást (lásd koronavírusok). De előre nem is nagyon lehet, mert nem tudni merre mutálódik.Mivel kiválóan tud terjedni és a gazdaszervezetet sem pusztítja el, ezért nem valószínű, hogy nagyon mutálódna, legalábbis szerintem.
-
fatal`
titán
válasz
aprokaroka87 #33871 üzenetére
Náthára tök fölösleges vakcinát kifejleszteni dollármilliókért, mert a néhány napig tartó kellemetlenségen kívül semmi komoly tünete nincs.
-
fatal`
titán
Az asztmások fellélegezhetnek?
Érdekes.
-
fatal`
titán
Nem biztos, hogy egész nap arra figyelek, hogy mitől köhögök éppen.
"Ja, és miért volt értekezlet? Mert a tanárok a nyár nagy részében is dolgoznak."
Én is dolgozom, mégse mászkálok meetingekre, lehet azt online is tartani.(#32576) t72killer: Köhögünk nappal, csak nem sokat és nem szárazan.
(#32578) Alex91: Ez viszont tényleg a no comment kategória. -
fatal`
titán
válasz
t72killer #32574 üzenetére
Pl. Minden dohányos köhög. Gondolod hogy ezért majd nem járunk dolgozni? Gondolkodj már egy kicsit mielőtt ilyen kijelentéseket teszel. Van az országban max 1000 aktív fertőzött. Teljesen életszerűtlen, amit írsz.
Sokkal jobb kérdés, hogy vajon minek kellett értekezletet tartani most?
-
fatal`
titán
Fél-off:
A koronavírusnál is halálosabb új betegség jelent meg, figyelmeztet KínaEz remekül hangzik...
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Windows 11
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest