Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
[Donald Trumpot sokkal jobban megbetegítette a koronavírus, mint ahogy azt elárulták]
"Mielőtt kórházba került tavaly októberben, még az is felvetődött, hogy lélegeztetőgépre kell tenni."
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Stanlee #80584 üzenetére
A cseh járványadatokat nem figyeltem kiemelten, de azt ne feledd, hogy azonos körülmények mellett (ami nyilván nem létezik) is nem csak a szigor mértéke, hanem leginkább az időzítése számít. A legtöbb szigorítást késve rendelték el. Ez a tény és a védekezési hajlandóság lazasága bőven elég.
Illetve - nem tudom, milyen időablakot és melyik számokat nézed - azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy Magyarországhoz képest jóval többet teszteltek/nek.Nálunk egy rövid időszakban volt a napi tesztszám 25-30 ezer között, jellemzően 20 ezer alatt és magas pozitivitási rátával, náluk meg 15-18 ezer volt a pozitívak száma a csúcsidőszakban. Most meg brexit-variánsoznak ezerrel.
Bármelyik közepesen teljesítő ország "meg tudná csinálni" a számaikat, amelyik most pár hétre elengedné a sztorit. Nem kell jobb példa Portugáliánál... -
daneel_hu
addikt
válasz
Drizzt #80585 üzenetére
"Viszont ha tudományosan igazolódna, hogy fél évente kellene oltás, akkor is ellene lennétek?
Logisztikailag túl sok kényelmetlenséggel szerintem nem kellene járjon hosszú távon. Simán az egyik adagot az éves munkaalkalmassági vizsgálatba be kellene építeni, a másikat meg szintén meg lehetne értelmesen, minimális kényelmetlenséggel oldani. Nyilván nem a mostani oltáshelyzetből kiindulva, hanem amikor ezekre a kérdésekre már értelmes válaszok lesznek.
A 4 hónapon érződik egy hasraütés, de lehet azért rációt találni benne:
- Az igazolt PCR fertőzésnél ha felteszik, hogy 6 hónap védettséggel számolhatnak, akkor azzal a feltételezéssel is éltek, hogy mire az antitest-tesztet megcsinálja valaki és az pozitív lesz, akkor már legalább pár héttel a fertőzés után van. Így gondolom azt találták ki, hogy feltételezik átlagban két hónappal a gyógyulás után csinálja meg valaki a tesztet, akkor pont 4 hónap után tart ugyanott, mintha még PCR-rel lett volna két hónappal korábban igazolt. Nem azt mondom, hogy ez egy sziklaszilárd magyarázat.A védettségi igazolványnak szerintem konkrétan pontosan nulla értelme van. Mivel az oltottak is fertőzhetnek tovább, én nem javasolnék semmilyen korlátozás-engedményt a számukra a nem oltottakhoz képest. Addig semmiképp, amíg nem jön el az a pont, hogy bárki besétálhat a helyi háziorvosi rendelőbe, hogy csókolom, oltásért jöttem."
Természetesen nem lennénk ellene, de eddig ennek nem sok megalapozottsága van. (szerintem)
Ha lesz igazolás, akkor legalább lehetne este flangálni. Legalábbis ezt ötletelték ki a napokban. Nekem már ezért megérné.
-
Stanlee
őstag
Gondolod, hogy a magyarok jobban tartjak magukat a kontaktok csokkentesehez, mint a szlovakok vagy a csehek? Ha ez lenne a magyarazat a magasabb fertozesekre, akkor Mo-n is kozel hasonlo, ha nem rosszabb szamoknak kellene lennie, mint a cseheknel, vagy a szlovakoknal.
En sajat tapasztalatom alapjan a lazabb magyar szabalyok tenyleg okozhatjak a kulonbseget a magyar - nemet szamokban, de a tizszeres szorzo nem realis a nemet - cseh kozott.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
daneel_hu #80578 üzenetére
"Viszont az elképzelhetetlen, hogy 6 havonta oltassam magam és az asszonyt."
Ez az igazolvány egyelőre szerintem nem egy olyan dolog, aminek bármiféle jelentőséget kell tulajdonítani. Amíg az sincs meg, hogy milyen jogosítvánnyal jár, addig a mellé leírt számokat se kell szerintem komolyan venni.
Viszont ha tudományosan igazolódna, hogy fél évente kellene oltás, akkor is ellene lennétek?
Logisztikailag túl sok kényelmetlenséggel szerintem nem kellene járjon hosszú távon. Simán az egyik adagot az éves munkaalkalmassági vizsgálatba be kellene építeni, a másikat meg szintén meg lehetne értelmesen, minimális kényelmetlenséggel oldani. Nyilván nem a mostani oltáshelyzetből kiindulva, hanem amikor ezekre a kérdésekre már értelmes válaszok lesznek.A 4 hónapon érződik egy hasraütés, de lehet azért rációt találni benne:
- Az igazolt PCR fertőzésnél ha felteszik, hogy 6 hónap védettséggel számolhatnak, akkor azzal a feltételezéssel is éltek, hogy mire az antitest-tesztet megcsinálja valaki és az pozitív lesz, akkor már legalább pár héttel a fertőzés után van. Így gondolom azt találták ki, hogy feltételezik átlagban két hónappal a gyógyulás után csinálja meg valaki a tesztet, akkor pont 4 hónap után tart ugyanott, mintha még PCR-rel lett volna két hónappal korábban igazolt. Nem azt mondom, hogy ez egy sziklaszilárd magyarázat.A védettségi igazolványnak szerintem konkrétan pontosan nulla értelme van. Mivel az oltottak is fertőzhetnek tovább, én nem javasolnék semmilyen korlátozás-engedményt a számukra a nem oltottakhoz képest. Addig semmiképp, amíg nem jön el az a pont, hogy bárki besétálhat a helyi háziorvosi rendelőbe, hogy csókolom, oltásért jöttem.
-
Stanlee
őstag
válasz
Z.É.T. #80582 üzenetére
Ha a szabalyozasra ranezel, nagyjabol ugyanaz van a cseheknel, mint a nemeteknel. A csehek szigorubbak, mint a magyarok, megis mennyivel rosszabbak a napi szamok.
Ertem en, hogy az embereknek tele a hocipoje a folyamatosan valtozo szabalyokkal (Nemetorszagban is), es ezert nem igazan tartjak magukat a csehek a szabalyokhoz de ez nem magyarazat a tizszeres fertozottszamra.
-
válasz
Stanlee #80580 üzenetére
Oké, én nem olvastam róla, hogy végül ezt bevezették volna.
szigorunak tunik a vedekezes naluk, de a szamokon nem azt latja az ember.
Én azt látom ebből, hogy szigorú védekezés mellett is ilyenek a számok. Ebből logikusan következik, hogy anélkül sokkal durvább állapotok lennének, mivel a kontaktok száma megsokszorozódna. -
Stanlee
őstag
A cseheknel a 7 napos atlag 700, a szlovakoknal 350, Mo-n kb. 150, mig a nemeteknel 65.
Szamomra hihetetlen kulonbsegek. Probalnek keresni olyan cikkeket, amikben ha csak valami forditas erejeig is helyiek szamolnak be kevesbe szubjektiven, hogy a megszoritasok mellett mitol lehet ennyire magas a fertozottszam.
A magyar - nemet kozotti kulonbseget lehet meg azzal magyarazni, hogy a nemeteknel az iskolak, ovodak es boltok tobbsege is zarva van, es ez okoz egy 100-as kulonbseget.
De mitol van tizszer annyi fertozott a cseheknel? A nemet sajto nem ir arrol, hogy mi rosszabb a vedekezesben a cseheknel, mint a nemeteknel, csak annyit, hogy a brexit valtozat terjed, de ez nem lehet az egyetlen magyarazat. Ennyire nem foglalkoznak az emberek a virussal a cseheknel? Mindenki etterembe jar, vagy osszejarnak az emberek?
Persze ha azt nezem, hogy tizszer annyi fertozott mellett csak ketszer annyi van intenziven, mint Nemetorszagban, annyira nem gaz a helyzet (az egeszsegugy biztos a teljesitokepessegenek a maximuman porog a cseheknel).
@Lauda: az sms-t nem tudom, hogy bevezettek-e a szlovakok, de talan 2 hete gondolkoztak rajta. A lenyeg, hogy szigorunak tunik a vedekezes naluk, de a szamokon nem azt latja az ember.
-
bigdady
nagyúr
Rendben
Addig nem is gondolja senki amíg melletted nem mondja a gyerek hogy apa nem ka-pok leve-gőt... Na ott maradj szárazon..
Pedig az enyém nem is kruppos csak tavaly az első covid előtt két héttel az orvosok sem tudják mitől befulladt 12 évesen állítólag vírusos kruppot kapott el de ennyi idősen pedig nem kene stb. Kb salvus inhaláció és steroid megoldotta. Ez egy éve volt éppen és ugyanilyen rohadt hideg volt éjszaka közepén kórház... (M5-ön aznap gyalogolt fel valaki a pályára Gyálnál és csapatta el magát utánunk fél órával emlékszem) -
daneel_hu
addikt
válasz
Drizzt #80571 üzenetére
Nem szívesen tolnám végig újra a betegséget... de...
Viszont az elképzelhetetlen, hogy 6 havonta oltassam magam és az asszonyt.
Nem tudnak semmit sem az egészről és 6 hónapos meg 4 hónapos számokkal dobálóznak.Nekem 3 és fél hónapja zajlott le, és úgy tűnik még vastagon van IgG antitest.
Mire fel akkor a 4 hónap??
Mindenesetre **** ****, ehhez mi nem asszisztálunk.
Akkor inkább nem megyünk sehova. -
válasz
radi8tor #80576 üzenetére
hát most jön pár év pingpong, igen. mivel százmilliók fertőzöttek, jön majd még egy csomó variáns, szép lassan gyengül a régi szurik hatásfoka, jönnek a v1.1 patchek, upgrade-ek, service packek. ez az igazolvány is ezt készíti elő... (mert bármennyire "nem kötelező", semelyik állam nem óhajtja majd finanszírozni, hogy józsibéla nem hisz az oltásban és inkább terjeszti a mutációkat)
-
válasz
bigdady #80569 üzenetére
na, mi elmegyünk egyszer sörözni!
ezt a redvadék, gedva-pudva, undorító szart nem érti senki, aki nem csinálta. egy darabig nem félsz tőle, aztán jön az első roham, amikor prednisolon nélkül ott fulladna meg az orrod előtt a saját kisgyereked, és örökre megtanulsz nyugtalanul aludni.
és közben igazából ez nem is egy veszélyes betegség, jellemzően. de számolgass százalékokat, amikor kékül a fiad........
-
Drizzt
nagyúr
válasz
daneel_hu #80566 üzenetére
Kis tulzassal hasrautesre. Nem tudni meddig vedenek a vakcinak, valami nem teljesen valoszinutlen szamot meg kellett irniuk.
Egyebkent reszedrol a felevente oltassal mi lenne a problema? Inkabb ujra vegigtolnad a multkorit felevente? Lehet vegul e kozott a ketto kozott kell majd donteni.
-
daneel_hu
addikt
?
Honnan veszik ezt a 6 hónapot?
Akkor most innentől kezdve 6 havonta oltás?
Mi ezt nem csináljuk, abban biztos vagyok. -
-
Stanlee
őstag
Van valakinek hasznalhato informacioja, hogy a cseheknel miert annyira magas a fertozottek szama?
Vagy naluk is olyan, mint a szlovakoknal, hogy mar WC-re is csak SMS-ben kert engedellyel lehet hivatalosan kimenni, de senki nem foglalkozik vele es eli eletet ahogy neki eppen jol esik?
-
viharhozo
addikt
A szomszedokon most megy vegig masodszor, eloszor az egyik gyerek hozta be, masodszor a masik. Mindenki beteg lett, kiveve a kb. minden kronikus betegseggel rendelkezo nagymamat, akinek vegig semmi baja nem volt, pedig rengeteget tartozkodott egy legterben a tobbiekkel.
Ill. tunete nem volt, a hivatalos allami tesztjerol ket eredmenyt is kapott, egy pozitivat es egy negativat, es eldonthette, melyik tetszik neki jobban.
-
válasz
S e t h #80539 üzenetére
Szerintem felesleges is ebbe energiát fektetni. Nyilvánvaló a kormány működéséből és hozzáállásából, hogy valós adatokat nem látsz sehol, illetve úgy alakítják a dolgokat, hogy az adatok nem a valós helyzetet mutatják.
Orbán Viktor aláírta: védettségi igazolvány jön márciustól, itt a rendelet!
Köszönjük miniszterelnök úr! Ez most megint nagyon fontos intézkedés.
-
syberia
veterán
válasz
syberia #80532 üzenetére
"It has been surprisingly found that lipophilic extracts of Nigella sp., especially Nigella sativa seeds are serotonin re-uptake inhibitors, thus prolonging the time that serotonin is available for neurotransmission. Thus, they can mimic the action of the so-called selective serotonin re-uptake inhibitors "SSRIs" such as PROZAC, and can thus promote a balanced mood and relieve stress. Thus, they are particularly useful for treating depression, anxiety, or a combination thereof, mediated by misbalanced serotonin neurotransmission or a misbalanced serotonin neurotransmission in combination with noradrenalin and dopamine neurotransmission. The extracts also useful in the treatment of other diseases, such as genitourinary diseases (for treatment of stress and urge incontinence) and neurological pain associated with depression, or other conditions which have been classically treated by pharmaceuticals which are SSRIs."
(#80535): Gyakorlatilag ugyanaz a kettő, őrlemény és olaj is készül a magjából.
-
zsiga_667
tag
Persze, de jól hangzott.
Viszont ha 100-ról indul, de lemegy napok alatt 85-re, akkor se feltétlenül megy kórházba.
Nem zavarok be soha senkit, csak tájékoztatom hogy kb. hány százalék eséllyel fog megförmedni ha nem megy kórházba. Véleményem szerint az ostobaság alapvető emberi jog, és küzdünk épp eleget az evolúció ellen, akarata ellenére tiszta tudatú beteget nem fogok berángatni az ispotályba. -
agyarka
aktív tag
- Az ajkai kórházi oltópontra 16 és 18. ára volt időpontja egy közforgalmú patika dolgozóinak, amit január első felében kaptak. 8. -án hétfőn hívták őket, hogy ne menjenek, mert lezárták az eü sök oltását.
- 86 éves hozzátartozómat csütörtökön oltották Astra vakcinával.
- a feleségét tegnap Pfizer el oltotta az új körzeti orvosa. Kb 2 percet töltöttek az épületben , még arra sem volt idő, hogy az esetleges allergiájukról kérdezzék Őket. -
-
zsiga_667
tag
Alapbetegsége miatt volt 85%, kb. annyival él.
Covid szempontból enyhe tünetek, negatív hallgatózási lelet, pozitív gyorsteszt. Meg ő sem akart bemenni.
Az a tapasztalatom hogy a betegek nagyon jól érzik és el tudják dönteni hogy akarnak-e kórházba menni, ha megkapják a megfelelő információkat. -
válasz
Hieronymus #80538 üzenetére
általában kapszulába zárva árulják. ártani nem használ és úgy sem hiszek benne jeligére én is vettem egy dobozzal belőle, itt van csőre töltve. (de az ivermectinnel ellentétben be merem venni minden további nélkül)
-
válasz
Memmaao #80524 üzenetére
nálunk ma éjjel az éppen eléggé beteg nagyobbik gyerek nyomott egy croupos-fulladásos kört is. valahogy egy sars-járvány közepén nem bírok röhögni rajta, ilyenkor dupla pontot ér..
amúgy nemtom, hogy mi van vele, mert lázas, nagyon fáj a torka, de nem látok semmit, nincs tüsző, nem atom piros.
-
válasz
lacafaca #80529 üzenetére
a lábasjószágot tenyésztik...a növényt termesztik
Ezt jó tudni!
Mifelénk Pesten tök mindegy, mivel mindkettőt megenni szoktuk. Egyébként régen sokan sertepertéltem faluhelyen és ott se használta senki a fenti kifejezést.
De OK, használjuk a szabatosabb kifejezéseket.
-
S e t h
nagyúr
Bár csak járási adatot látok, de felénk háromszorosára emelkedett a fertőzöttek, kontaktok száma. Már meg sem akarom érteni a háttérben zajló folyamatokat, amelyek a számok mögött bújnak, mi a valós adat és mi az ami nem.
-
válasz
syberia #80530 üzenetére
"Próbáltátok a feketekömény olajat?"
Inkább a feketekömény magot.
A mákhoz hasonlóan szét kell préselni és ételben fogyasztani. Péksütemények ízesítésére és díszítésére is használják, bár a hatóanyai ekkor tönkre mennek.
A gyerekek kenyérre kenve szívesen fogyasztják.Buddha egyszer azt mondta, a feketekömény a halálon kívül mindent gyógyít. Talán nem alaptalanul.
A magok és az olaj könnyen avasodik. A megkeseredett olajat és magokat ki kell dobni. Hűtőben tárolva hosszabban eltartható a feketekömény. Vásárolni csak megbízható helyről szabad a frissessége okán.
-
perempe
veterán
válasz
syberia #80530 üzenetére
keresgéltem. milyen adagolásban lenne ajánlott?
-
-
gergo5991
őstag
van itt olyan aki átesett már a nyugat nilusi lázon és a covidon is?
-
válasz
S e t h #80523 üzenetére
Én ma úgy döntöttem, lesz@rom az izomfàhdalmat, összeraktam 4 IKEA széket, még játszottam a gyerekekkel. A 4 székben teljesen elfáradtam, aztán forró fürdő, végül eljöttem most éjszaka műszakot vezetni és most így "túlterhelve" az izmaimat nem is fájnak. Jóga után is sokkal jobb. Meglátjuk mi lesz.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Memmaao #80336 üzenetére
Nem is erre utaltam, hanem ami minden oldalon megy. Valóban az a legegzaktabb kijelentés , hogy semmit sem tudunk erről a kis gh.ciről, de két hónap rotty után, így télen kicsit hátrányosan befolyásol ha folyton azzal szembesülök a médiából, hogy a vesém, májam, agyam, egyáltalán melyik szervem nincs veszélyben.
Ha benyújtják a számlát, akkor elköszönök, sziasztok, de addig sem mérgezném magam azzal, hogy ez bármelyik nap bármelyik pillanatában megtörténhet és ehhez is alakítanám folyton az életemet.
Én sem vagyok még 100%-os, elfogadtam, lesz majd jobb, vagy nem, tenni ellene nem sok eszközöm van.Milyen szép is lenne egy olyan statisztika, bár gondolom itthon ez utópia, hogy a fertőzésen átesettek hány százaléka szenved és egyáltalán milyen szövődményektől.
-
-
natë
nagyúr
Az én tesztem, antigén teszt kb. 30 mp alatt lett pozitív. A munkahelyi szakápoló csinálta. Azt mondta, akkor ilyen gyors, ha tele vagyok, mint a déli busz.
Nem is ez a lényeg...a teszt eredményét a nébih elfogadta a körzeti dokitól (ő jelentett be), PCR-re már csak a páromhoz jöttek.
Hogy lesz ebből a kiszállás? Van egy sanda gyanúm, hogy a kutya nem fog kijönni tesztelni. Lejár a 14 nap, tünetmentesen, ha az leszek, szólok a dokinak, hogy mennék? -
-
bigdady
nagyúr
Orrfolyas itt sem tünet akkor ezek szerint?
Mintha azt olvastam volna ha gyorsabban terjed akkor gyengébb a lefolyás de akkor lehet nem jól emlékszem -
Floyd80
addikt
válasz
bigdady #80504 üzenetére
Although initially the variant wasn’t associated with more severe COVID symptoms, more recent data have led NERVTAG to conclude there’s “a realistic possibility” that infection with the variant “is associated with an increased risk of death” compared with non B.1.1.7 viruses.
However, the group acknowledged there are limitations of the available data, and this remains an evolving situation. -
-
bigdady
nagyúr
Angol verzió más tünetekkel megy mint a sima? Vagy csak gyorsabban de rövidebb ideig terjed és enyhébb és kész?
-
zsiga_667
tag
válasz
daneel_hu #80500 üzenetére
Sajnos itthon még ez az elvárás, az átlag beteg hülyének nézi azt az orvost aki ki meri mondani néha ha nem tud valamit. Remélhetőleg ez változni fog, a fiatalokban már nem ezt a mentalitást látom, se beteg se ellátó oldalon. A két oldal közös bűne hogy mindentudó mindenható istenekként kezeljük az orvosokat.
-
Floyd80
addikt
Hogy beindult a kínai disztribúció, mindenhova küldözgetik az 500 ezres csomagokat, sokaknak grátisz adagokkal.
China's Sinopharm delivers 500,000 doses to boost Serbia's successful vaccine plan. The plane traveled almost 8,000 km from Beijing to Belgrade, carrying a second batch of 500,000 doses of the Chinese Sinopharm COVID-19 vaccine, enough for a quarter of a million people.
Bolivian President Luis Arce said China’s President Xi Jinping had agreed to sell Bolivia 400,000 doses and had donated another 100,000 doses to the South American nation, among the poorest in the region.
Zimbabwe has purchased 600,000 Covid-19 vaccine doses from China's Sinopharm, in addition to 200,000 China has donated, its information minister said on Wednesday, adding these were due to arrive in Zimbabwe by the start of March.
Zimbabwe has set aside $100 million for vaccine procurement, and is looking to buy 20 million doses in a bid to immunise about 60% of its population and achieve herd immunity.
Laos receives 300,000 vaccine doses from China. A batch of China-donated Sinopharm COVID-19 vaccines arrived in the Lao capital Vientiane early on Monday.
Valószínű ezeket a gifteket mi fizetjük majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest