Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HThomas

őstag

válasz sb #26 üzenetére

A válasz szerintem egyszerű:
    - a laptopoknál manapság megcsinálják a normális világítást, ezzel nem szokott probléma lenni
    - az asztali billentyűzetek egy része is elérhető átvilágítós kupakokkal, jó esetben ennek a vásárló utánanéz, esetleg kipróbálja vásárlás előtt (vagy ha nem, akkor utólag panaszkodik a fórumban...)
    - a gamer billentyűzeteknél kell az RGB mert az menő :W
    - komolyabb mechanikus billentyűzeteknél a pbt kupak nem átvilágítós, mert jelenleg nem tudják értelmes áron, jó minőségben megcsinálni

Az alsó két pont miatt van a piacon sok mechanikus billentyűzet, aminél nincs átvilágítás, de van RGB. Ha ez zavar, akkor lehet rá venni átvilágítós ABS kupakokat és a probléma megoldva. A kapcsolók tájolásáról lehetne még beszélni, de jó esetben aki már külön kupakokat vásárol az ezzel már képben van.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog (1)

válasz sb #26 üzenetére

"Pl. szerintem lehet közlekedni biciklivel lépcsőn lefelé, gyorsan is."

Szerintem is lehet. :D

"Továbbra is azon kellene ellamentálni, hogy MINEK csinálnak világítós billt? És nem, nem a színes fényekért. Többnyire nem is színes, pl. a notikban. Mégis vannak, sőt terjed."

Én megválaszolom neked (de nem noteszokról beszéltünk, hanem asztali klaviatúrákról):

1) Nagyon nem mindenki tud vakon gépelni, és ha nem optimálisak a fényviszonyok, ott segít.

2) Csillogó diszkógömb gaymer hype. Ez is masszívan benne van.

"és le nem von semmit."

Ez nettó nem igaz. A kupakminőséget erősen behatárolja a fényáteresztés. Wirelessnél meg zabálja az akkut.

Én csak azt nem értem, hogy ha tudsz vakon gépelni, akkor minek kell nézni a billentyűzetet használat közben. Nyilván nem arról beszélek, hogy épp gyönyörködsz benne.

A világnézetem párját ritkítóan nyitott, csak jelen esetben a logikát nem látom; a vakon gépelés előnye a sebesség mellett, hogy egyáltalán nem nézem a gombokat, miközben püfölöm őket.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog (1)

válasz sb #19 üzenetére

"Vakon gépelek de azért azt sem árt tudni hol van épp a billentyűzet ha leveszed róla a kezed,"

Előtted. Ha olyan sötét van, hogy a billentyűzet sziluettjét sem látod, akkor a monitorod sem megy. :DDD Egyébként ha csak a moncsi fénye aktív a szobában, már alapból is folyik a szem. Nem egészséges, és ahol lehet, kerülendő.

30 éve PC user, az elmúlt minimum 15, de inkább 20 évben napi legalább 10-14 órát ülök gép előtt a hét hét napján, éjjel, nappal, világosban, sötétben, magas fényerejű monitorral, alacsony fényerejű monitorral, de még soha nem éreztem szükségét, hogy világítson a billentyűzet, és vakon tapogatózni sem szoktam.

Ha vakon gépelés mellett azt mondod, hogy szereted nézni a színes fényeket, mert tetszenek (tehát nem arra kellenek, hogy ténylegesen lásd a karaktereket, mikor lefelé nézve pötyögsz), azt elfogadom, mint legit indokot. :))

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

• HThomas

őstag

válasz sb #21 üzenetére

Notebooknál én is használtam néha a világítást (bár az igazi a régi Thinkpadek Thinklightja volt :) ), de desktopon eszembe se jutna. Utálok teljes sötétségben ülni a gép előtt. Egy sötétebb játéknál vagy filmnél még akár, na de folyamatosan úgy dolgozni az szerintem szörnyű. Nálam dimmelhető a szobavilágítás és az megoldja a problémát. De ezzel együtt persze érthető az igény a normális háttérvilágítás iránt. A dudorokat meg szerintem megtanulja hamar használni az ember, ha egyébként vakon gépel...

• HThomas

őstag

válasz sb #19 üzenetére

Vakon gépelek de azért azt sem árt tudni hol van épp a billentyűzet ha leveszed róla a kezed, stb. Ilyesmikre jó ha van világítás.

Az ilyesmire jó a kis dudor vagy bemélyedés a billentyűkön (f, j, numpad 5, esetleg a felfelé nyíl).

Szerk: A Keychron V6 Max-ból van HU ISO, vállalható átvilágítós kupakszettel.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák