- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
őstag
A válasz szerintem egyszerű:
- a laptopoknál manapság megcsinálják a normális világítást, ezzel nem szokott probléma lenni
- az asztali billentyűzetek egy része is elérhető átvilágítós kupakokkal, jó esetben ennek a vásárló utánanéz, esetleg kipróbálja vásárlás előtt (vagy ha nem, akkor utólag panaszkodik a fórumban...)
- a gamer billentyűzeteknél kell az RGB mert az menő
- komolyabb mechanikus billentyűzeteknél a pbt kupak nem átvilágítós, mert jelenleg nem tudják értelmes áron, jó minőségben megcsinálniAz alsó két pont miatt van a piacon sok mechanikus billentyűzet, aminél nincs átvilágítás, de van RGB. Ha ez zavar, akkor lehet rá venni átvilágítós ABS kupakokat és a probléma megoldva. A kapcsolók tájolásáról lehetne még beszélni, de jó esetben aki már külön kupakokat vásárol az ezzel már képben van.
-
"Pl. szerintem lehet közlekedni biciklivel lépcsőn lefelé, gyorsan is."
Szerintem is lehet.
"Továbbra is azon kellene ellamentálni, hogy MINEK csinálnak világítós billt? És nem, nem a színes fényekért. Többnyire nem is színes, pl. a notikban. Mégis vannak, sőt terjed."
Én megválaszolom neked (de nem noteszokról beszéltünk, hanem asztali klaviatúrákról):
1) Nagyon nem mindenki tud vakon gépelni, és ha nem optimálisak a fényviszonyok, ott segít.
2) Csillogó diszkógömb gaymer hype. Ez is masszívan benne van."és le nem von semmit."
Ez nettó nem igaz. A kupakminőséget erősen behatárolja a fényáteresztés. Wirelessnél meg zabálja az akkut.
Én csak azt nem értem, hogy ha tudsz vakon gépelni, akkor minek kell nézni a billentyűzetet használat közben. Nyilván nem arról beszélek, hogy épp gyönyörködsz benne.
A világnézetem párját ritkítóan nyitott, csak jelen esetben a logikát nem látom; a vakon gépelés előnye a sebesség mellett, hogy egyáltalán nem nézem a gombokat, miközben püfölöm őket.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
"Vakon gépelek de azért azt sem árt tudni hol van épp a billentyűzet ha leveszed róla a kezed,"
Előtted. Ha olyan sötét van, hogy a billentyűzet sziluettjét sem látod, akkor a monitorod sem megy.
Egyébként ha csak a moncsi fénye aktív a szobában, már alapból is folyik a szem. Nem egészséges, és ahol lehet, kerülendő.
30 éve PC user, az elmúlt minimum 15, de inkább 20 évben napi legalább 10-14 órát ülök gép előtt a hét hét napján, éjjel, nappal, világosban, sötétben, magas fényerejű monitorral, alacsony fényerejű monitorral, de még soha nem éreztem szükségét, hogy világítson a billentyűzet, és vakon tapogatózni sem szoktam.
Ha vakon gépelés mellett azt mondod, hogy szereted nézni a színes fényeket, mert tetszenek (tehát nem arra kellenek, hogy ténylegesen lásd a karaktereket, mikor lefelé nézve pötyögsz), azt elfogadom, mint legit indokot.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
HThomas
őstag
Notebooknál én is használtam néha a világítást (bár az igazi a régi Thinkpadek Thinklightja volt
), de desktopon eszembe se jutna. Utálok teljes sötétségben ülni a gép előtt. Egy sötétebb játéknál vagy filmnél még akár, na de folyamatosan úgy dolgozni az szerintem szörnyű. Nálam dimmelhető a szobavilágítás és az megoldja a problémát. De ezzel együtt persze érthető az igény a normális háttérvilágítás iránt. A dudorokat meg szerintem megtanulja hamar használni az ember, ha egyébként vakon gépel...
-
HThomas
őstag
Vakon gépelek de azért azt sem árt tudni hol van épp a billentyűzet ha leveszed róla a kezed, stb. Ilyesmikre jó ha van világítás.
Az ilyesmire jó a kis dudor vagy bemélyedés a billentyűkön (f, j, numpad 5, esetleg a felfelé nyíl).
Szerk: A Keychron V6 Max-ból van HU ISO, vállalható átvilágítós kupakszettel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Q1 HE után megérkezett a Keychron újabb mágneses kapcsolós billentyűzete, amely vonzó ajánlat lehet a középkategóriában.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Új alkalmazás erősíti az Apple-ökoszisztémát
- Nintendo Switch 2
- Internet fejlesztés országosan!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 7591 2in1: i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG monitorok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest