Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
Figyelem! A történet 100% igaz, velem esett meg!
Amikor még vállalkoztam egy hihetetlenül okos pénzügyér hölgy volt az egyik első kuncsaftom.
Nagyon otthon volt pénzügyekben, ám a számítógéphez nem sokat értett, bár nagyon szeretett volna. (kora: 40+)
Vettünk is neki egy gépet, jogtiszta DOS, Quattro táblázatkezelő, ÉkSzer Dos-alapú szövegszerkesztő.
Mivel egyedül nehezen boldogult, kérte, adjak neki magánórákat, hogy megértse, használhassa.
A Hölgyet itt most Pirikének nevezem(=alias!)
3*20 (!) órában állapodtunk meg.
20=gépkezelés+dos, 20=táblázatkezelés, grafikonok Quattro-ban, 20=Szövegszerkesztés ÉkSzer-ben.
Pirike valóban nagyon figyelt, gondosan jegyzetelt, bár elég nehéz volt például meggyőznöm (de sikerült!), hogy jegyzeteléskor NE AZT írja fel, hogy <jobbra><jobbra><le><Enter><Enter>, hanem azt:
Dokumentumok/fájl/megyitás.
Végül a 60 óra után ''gépreérettnek'' nyilvánítottam, Pirike fizetett, magára hagytam.
Három hónap múlva hívott ismét, hogy hát eddig nem használta a gépet, szinte mindent elfelejtett, a saját jegyzeteit sem érti.
Mivel MOST LENNE egy olyan munkája, hogy KELLENE használni a gépet, felfrissítésül mondjak el mindent mégegyszer.
3*5 (!) órában állapodtunk meg.
5=gépkezelés+dos, 5=táblázatkezelés, grafikonok Quattro-ban, 5=Szövegszerkesztés ÉkSzer-ben.
PLUSZKÉNT kérte, hogy vigyek egy faxmodemet a gépére (dos-os faxprogrammal), mert az jó, ha a gépről tud faxot küldeni.
Vittem, beüzemeltem, beállítottam a faxot.
Elmagyaráztam a gépről történő faxküldés és fogadás titkait, módszertanát, eljárásait, újabb 4 órában.
Adjuk csak össze, ekkor én már 79 órája szinte megállás nélkül magyaráztam neki a gépről, több napja oda jártam, szinte náluk laktam
Az a bizonyos HETVENKILENCEDIK óra utolsó perceiben összefoglalván mindent, valami hasonlóval zártam az egészet:
''És akkor most megnyomjuk az [OK]-t és már kész is''.
Elhallgattam, befejeztem, KÉSZ, VÉGE! +(sóhajtás)
Pirike füzetébe jegyzetel '' megnyomjuk az [OK]-t és már kész is'', majd rám néz, és azt kérdezi:
- MÉG EGYET kérdezhetek? Az okét a nyíllal nyomjuk meg?
- Igen! - mondom én - a képernyőn azt a nyilat ráviszem az OK gombara és kattintok.
- Na jó! - kérdez vissza - de azt a nyilt ott a képernyőn a nyúllal nyomjuk meg???
- Nyúllal ??????? Hmmmmm????
- Igen! Azzal a nyúllal ott... és rámutat az EGÉRRE az asztalon.
TANULSÁG, zárszó, összegzés:
A hölgy 79 órai aktív tanulás és figyelés után ekkor ott tartott, hogy amit az asztalon huzigálunk az NYÚL!
És a kérdés ráadásul az volt, hogy a képenyőn levő nyilat a nyúllal mozgatjuk-e....
Ennyit értett meg az egészből.
CSŐD! Nagyon rosszul oktatok, azt hiszem....
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 FELTURBÓZVA! 8GB RAM, IPS kijelző, 256 GB NVMe SSD, Win 11 Pro
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Razer Blade 15 Base (2021)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest