Új hozzászólás Aktív témák
-
mityku
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1476 üzenetére
Tudom, hogy nem kötözködni akarsz!
Gondoltam, hogy a két gép meghajtása nem ugyanazon a módon ment keresztűl! De mivel a Comet előbb született meg valamiféle tapasztalatra tettek szert a ''gyorsabb'' repgépek vezetésével kapcsolatban. Ez volt az én gondolatmenetem.
Ezt a kocsonyás masszává való válást talán egy régi Topgun-ban/Aranysasban olvastam, de nem emlékszem már rá pontosan.
Egyébként megtudnád mondani (vagy mások), hogy mi is volt a két anyagnak a neve amit a rakétahajtóműben használtak?
Találtam egy két anyagot, de nemtudom ezek küzül melyik kettőt használták?
Z-Salz Kalcium- és nátrium-permanganát keveréke. Olyan rakéta-hajtóanyagok oxidálószereként használták, amiben T-Stoff volt a tüzelőanyag.
T-Stoff Tömény hidrogén-peroxid. Különböző rakéta-hajtóanyagokban oxidáló szerként használták.
SV-Stoff Salétromsav és nitrogén-dioxid elegye, közismert nevén ''vörös, párolgó salétromsav''. Rakéta-hajtóanyagokban alkalmazták.
B-Stoff 92% hidrazin-hidrát és 8% víz keveréke. Az A-Stoff-al együtt rakéta-hajtóanyagként használták.
A-Stoff folyékony oxigén -
JagdPanther
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1476 üzenetére
a Komet az nem az volt amelyik rakéta elven működött? a Schwalbe meg sugárhajtású volt és a 2 nem uanaz asszem
asszem
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest