Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
hmm. Érdekes. ezek szerint valóban nem veszi vissza a szorzót csupán 7-ig. A 4200-es viszont visszaskáláz 5.ig. Bár azonos feszültségen mennek 1-1,1V azért az L3-asl etetni kell. szerintem innen ered a nagyobb hőtermelése, és ezért kell rá az erősebb hűtő.
Azért kíváncsian várom a te eredményedet. -
csongi
veterán
Azért akad különbség a lapok között. Mindjárt az első, a glan AM2+ tokozás, míg a VSTA csupán AM2. Azért a 7750 kb 30W-al többet eszik, mint az X2 4200.(legalábbis nálam öbbet evett, igaz a feszültséget nem vette vissza). Ezért lehet neki kevés a hűtő. Egyébként meddig veszi vissza az órajelet, és feszültséget terheletlen állapotba?
-
csongi
veterán
Szia!
Amennyiben nem áll lehetőségedben lecserélni a keretet, akkor egy D fejű lemez csavar is megteszi. Szereld le a keretet és hajts bele egy csavart. Arra figyelj hogy a rögzítési pont, vagyis ahova beakad a hűtő füle, egy magasságban legyen a szemben lévővel. És a csavar ne lógjon be a foglalatig. nekem ilyen barkácsmódszerrel működött. A HTX hűtő jó megoldás, de ha 2-es verzió sajátossága volt a rögzítő keretről a fülek letörése. Mert túl erősen húzott. Nem tudom, hogy ezt a hibát javították e a HTX 3-on. -
Macsek1988
tag
Ha 3 memód van az is akadályozó tényező. Azt még megpróbálhatod, hogy a memóriának nagyobb feszt adsz.( Advanced/Chipset settings/DRAM Voltage menü alatt. )
Meg lehet próbálni még 533-ról vagy még kisebbről indulva húzni. Egyébként a kékhalál szerintem 1000%, hogy a ramok miatt vannak. Sose értettem miért jó 3 modult használni 2 vagy 4 helyett, így nincs dualchannel. Az meg hülyeség, hogy 32bit miatt. Ugyanannyi memót látnál 4gigából is. Csak egy bizonyos részét nem használnád. Mindegy.
Én mondjuk megnézném érdekességképpen, hogy ha kiveszel 1 modult, akkor mi a helyzet. Fogadok nem lenne probléma.
Üdv
Macsek -
JoinR
őstag
Most csinálok egy Everest-es rendszer-stabilitás tesztet, 10 perce terhel mindent, és semmi hiba, a CPU nem ment 60 fok fölé. (AM2 Boost-ot bekapcsoltam, és memóriát 667-re állítottam) Ha 20 percig jó lesz akkor így hagyom. Igazából nem akartam túl sokat húzni, majd ha veszek hűtőt akkor ráérek vele...bár ha ilyen ratyi alaplapom van akkor lehet nincs értelme. Ha meg új lapot vennék akkor meg már procit is..
-
Macsek1988
tag
JoinR, valószinű a memóriád nem bírja, annak viszont tudsz adni +feszt. 1,9-2v-nál többet ne nagyon adj neki.
De egyáltalán próbáltad 667-ről indulva? 800-ról indulva legtöbbször nem jut az ember messzire. Próbáld meg nem vesztesz vele semmit.
A kékhalál lehet sokmindentől, ha a boostal is kékhalálozás van, akkor ott más a baj. Mivel a boost addig húzza amíg tuti stabil. Valószinű más problémád lesz. Még megpróbálhatod azt is, hogy cserélgeted a memókat a slotokban. Mondjuk lehet többet lehetne mondani, ha tudom, hogy mit ír a kékhalálAz is lényeges, hogy 3d alatt van kékhalál vagy csak szimplán, mikor netezel. Lehet driver gond is....stb. Hőmérsékletek...
Nekem a 3-4-ben jobban megy, mint a 1-2-benMeg nem árt, ha minél meszebb van a procitól(ezáltal hűvősebb is valamennyivel).
Ha tuningol az ember, akkor minden lehetőséget ki kell próbálni és nem feladni az első nem indulásnálItt egy link, ahol jól le van írva a tuning kezdőknek: [link]
üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
Üdv!
Legtöbbször ha 800-ra állítva kezded húzni nem jutsz sokáig. Mivel hamarabb eléred a memória végét. Nem mindegy, hogy 800-ról indulsz és 890 áll meg. Vagy pedig 667-ről indulsz és 890 áll meg
Ebből kell kiindulni: CPU(MHz) / CPU osztó = RAM valódi órajel(MHz). Igen a ram órajel is nő az FSB növelésével. Nem fog meghalni ha ésszel csinálod, max nem bootol, de akkor CMOS clear és megy. Bár az Asrock az visszaállítja magát defaultra ha resetelsz és vársz egy kicsit.
A CPU spektrumot elég ha kikapcsolod. Bár nyugodtan kikapcsolhatod mindet. Ha tuningolsz, akkor az engedélyezése akadályozó tényező, ki kell kapcsolni
. Ha bővebben tudni akarsz róla wikipédia.
A feszültséget minek akarod magasabbra tenni? Nagyban rövidíti az élettartamot. Meg felesleges is emelni addig, amíg stabil az adott órajelen. A feszültség az mindig ingadozik, plusz még az alaplap nem mér pontosan sem és a táp minősége is befolyásolja azt. Szóval, amit biosban beállítasz az a lényeges, nem pedig az, amit mér bármilyen program is. 10% a tűréshatár elvileg és általában mindig ezen belül van, amit jelez.
Gyári hűtővel max 20%-ot húzz rajta. Nekem mikor gyári hűtőm volt 65°C volt terhelve 3gigán dnetc-vel, ami jobban meghajta a cpu-t az orthos, illetve prime-nál. Szal gyárival óvatosan. FSB-t meg nyugodtan húzzad, de ha 800-ról indulsz olyan 230-240-nél meg fog állni
Ha 667-ről indulsz 260-270 körül lesz a vége. a memória mindkét esetben azonos órajelen fog megállni, de 667-ről indulva nagyobb lesz a proci órajele és ez a lényeg.
Ajánlom hűtőnek a Hyper TX2-t. Nekem 35%-os húzás mellett 52°C alatt tartja a procit. Üresjáratban 35°C szokott lenni. Játék alatt 47°C-ra megy fel max. 24-25 fokos szobában. A TX2 4-5k-ban mozog most. Tuti vétel és univerzális. Jó Intelre is meg AMD-re is
üdv
Macsek -
Gyufaaa
veterán
Memóriát mindentől függetlenül érdemes beletömni. Gondolom 32bit-es rendszert használsz. így a 3Gb elég. (2x1Gb+2x512Mb felosztásban.) Lényeg, hogy dualban ketyegjenek.
Bár egy nagyobb procival jobban járnál. (minimum 4800+) A VGA-d végett.
UI: Hát ez a Bios frissítés még mindíg nem tökéletes. De már alakul. A hőfokot még mindíg nem jól méri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- BestBuy topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest