Új hozzászólás Aktív témák
-
szdavid
tag
Megoldódott a problémám!
Köszönöm a segítséget!
Levettem HT-t 4x -re és most simán indul tuningba is!
Alapfeszen a proci 200->260-on simán fut, így 4100+-nak ismeri fel Everest!
A ramoknak mennyi feszt lehet adni, mert ahhoz hogy 4-4-4-12-2T időzítésnél elinduljon az 533-as Kingston, 1,8 helyett 1,9 kellett neki adnom és így 650-en fut!
Hosszútávon bírni fogja ezt a beállítást a proci/ram?
Terhelve 42C-os a procim!
Köszi még egyszer! -
szdavid
tag
válasz
LALA_kiraly #398 üzenetére
Köszi holnap kipróbálom!
Remélem lesz változás -
LALA_kiraly
őstag
-
szdavid
tag
HT?? Azt hol?
Amúgy 3 indításig tökéletesen ment, everest is 3500+nak ismerte fel(3200+ helyett), de aztán egyszer csak megfagyott és utána megoint nem indult csak ha mindent visszatettem autóra!!
De már az is csoda hogy párszor elindult úgy! -
szdavid
tag
Fél siker!!
A gyári AI Overclock-al 10%-on elindul.(200 -> 210)
de ha manualba ráhúzok 15-20%-t FSB-re akkor megint nem indul....
Érdekes..... -
szdavid
tag
Az egyik ramot már kivettem, hátha nem passzolnak....de akkor se megy!
A régi alaplapban mindenféle fesz emelés nélkül húztam a procit 200-ról 240-re és akkor az 533MHz-es ramok 600-on szaladtak.
Szóval akkor úgy látszik a lap nem engedi....nem lehet hogy csak valami bios beállítási hiba van? -
joergie
őstag
Üdvözlet. Álljon itt egy h*lye kérdés
Ha csökkentem a feszültséget, akkor azzal (kb) arányosan csökken a fogyasztás?
htpc táp méret-telljesítmény gondok miatt kérdezem.
Szóval tegyük fel az 1.4v-os procit visszaveszem 1.1V-ra, akkor a 60W mondjuk visszamegy 47W-ra? -
szdavid
tag
A konfigom:
Asus M2N-E alaplap
AMD A64 3200+-os proci(10*200MHz)
2*512Mb 533MHz-es Kingston DDR2 (4-4-4-12)
Gigabyte 8600GT (silent pipe 2)
Chieftec 400W-os táp
Samsung Sata2 160Gb
Foxconn ház"Ha emelem fsb-t akár 1MHz-el is akkor már el se indul, de még a bootolásig se jut el, egyszerüen vége van! Ha Win alatt próbálom húzni vmi progival, akkor meg egyből kifagy!
De ha nem hűzom meg atom stabil a gép!"Remélem nem hagytam ki semmit és tudtok segíteni!
-
szdavid
tag
Már megvolt.....A legújabb bios van fenn és még mindig semmi!
De másoknak érdekes módon működik a tuning! -
szdavid
tag
Üdv!
Ugyan olyan procim van mint Lala Király-nak, egy Asus M2N-E alaplapom, 2db 512Mb Kingston DDR2 533MHz-es rammal....és az istenért se tudok húzni rajta!
Ha emelem fsb-t akár 1MHz-el is akkor már el se indul, de még a bootolásig se jut el, egyszerüen vége van! Ha Win alatt próbálom húzni vmi progival, akkor meg egyből kifagy!
De ha nem hűzom meg atom stabil a gép!
A fő baj pedig az hogy ez a proci és ram volt egy butább alaplapomban és abba fesz. emelés nélkül tudta a 240FSB-t(gyári:200).
Mi baja lehet? Nagyon kíváncsi lennék a véleményekre! -
LALA_kiraly
őstag
válasz
VaniliásRönk #382 üzenetére
Gyárival 1,5-öt adtam neki, de csak egy tuning teszt erejéig. 2800ig tudtam tolni, tovább sehogy se ment. Úgy néz ki ez a proci határa. Nem tudom egy sempron meddig menne
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #381 üzenetére
Jó hűtővel 1.55V max., gyárival 1.45V.
Szerk.: De 1.5V felett ált. nem nagyon használ a fesz sem, nem érdemes villanyradiátort csinálni a prociból 100-150MHz miatt, főleg ha folyamatosan "padlógázon" megy.
-
LALA_kiraly
őstag
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy egy 3200+-os am2 a64-nek (orleans mag), mennyi feszt lehet max adni?
-
VaniliásRönk
nagyúr
A 0.27 beta 2 sem tökéletes Vista alatt, próbáld ki működik-e, nekem nincs Vista-m.
Először is Find Max Core, figyeled meddig megy, le is fagyhat a gép ha nem tudja idejében csökkenteni a frekit, nyomsz egy Defaultot, aztán Find Max Mem, szintén figyelsz.
Ha megvannak a max. órajelek -10-15%.
Aztán beállítod a def. órajeleket, mindhárom (GPU+MEM; 2D Low Performance, 3D Low Performance, 3D Performance) csúszka azonos órejelen legyen, elmented egy új 2D nevű profilba (New), aztán beállítod a húzott órajeleket (szintén azonos mindhárom) egy 3D nevű profilba.
Settings:
Startup, felül pipa, 2D profil kiválaszt; Load on Windows Startuphoz is pipa, Registry Key.
3D-Detection, engedélyezed, felülre Load Profilehoz 3D, alulra 2D.
Ennyi, kész is vagy. -
törölt tag
Ez a hátránya a HP nélküli megoldásnak: a hőeloszlás meglehetősen egyenlőtlen. Ellentétben a HP-s megoldással.
VaniliásRönk: Akkor esetleg nézz meg egy GB K8NF-9-et, azon van egy hoki kis borda (ami akár 70-80°C-ig is felmelegszik alapon) amiből semmiféle HP nem lóg ki.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A működési elv az, hogy a borda tövének a hőmérséklete közelíti meg a legjobban a chipsetét, tehát a chipset felületét már nem tapogatnád meg.
A passzív nF4-es lapoknál a pici bordából egy bazinagy heatpipe lóg ki, ami egy nagyobb, szellősebb helyen lévő bordába vezeti a hőt.
Szerezz egy rendes hűtőt vagy aplikáld vissza a gyárit.daa-raa: De azon nem is húz 10%-ot se.
-
Osynho
addikt
válasz
VaniliásRönk #369 üzenetére
Hát a borda alja ***va meleg, gyakorlatilag égeti az ujjamat, de a teteje nem gáz. Gondolom ez a működési elve ennek a kialakításnak. Egyébként azt nem értem, hogy az olyan nf4es lapok, amik gyárilag passzív hűtésűek, hogy bírják ilyen nevetséges kis bordákkal? Most 240en van és nem csinálta eddig a kikapcsot. Érdekes
-
Osynho
addikt
válasz
VaniliásRönk #367 üzenetére
Ez a táp csak ezzel a konfiggal ment, és eddig nem volt semmi gondja. Nemrég cseréltem az aktív NB hűtőt egy zalman nbf47re. Lehet ez a baja? Nem fagynia kellene melegedéskor?
-
aphra2
senior tag
Lehet hogy összefügg a chip-hütés cserével (túlmelegszik) nézd meg a biosban hogy a hömérséklet kikapcsolás mennyire van állitva (vagy kapcsold ki) de legjobb volna ha 1 ventivel is hütenéd a chip-et, a 250 fsb miatt biztos nem kéne kikapcsolni.
Lehet gyenge táp is ,de ha eddig nem csinálta akkor a hütö csere a gond. -
Osynho
addikt
válasz
VaniliásRönk #362 üzenetére
Zalman zm360b-aps
-
mokus1
addikt
válasz
Siess léci mig szét nem darabolom
-
mokus1
addikt
válasz
mondtad dél előtt az atitool-t na azt fel lehet tenni vista-ra?
-
Osynho
addikt
Hy. Kicsit OFF a kérdésem, de miért van az, hogy csak úgy kikapcsol a gépem? Vagyok simán win-ben, nem csinálok semmi extrát és egyszercsak kikapcsol, mintha áramszünet lenne. Lehet a táp nyomja ki, mert vmi gebasz van? Vagy a 250es fsb lehet a baj? (eddig bírta)
-
mokus1
addikt
Valaki segitsen gyorsan!!Van 1 merevlemez amin most 2particio van és ha az egyik particiot(CD-ről)törlöm és nem formázom akkor az adatok meglesznek?azért kérdzem mert azt a meghajtót is kettészeretném szedni!Köszi.
-
mokus1
addikt
válasz
VaniliásRönk #358 üzenetére
oh nagyon köszönöm
na akkor majd este beszélhetünk
-
Richter36
őstag
válasz
VaniliásRönk #355 üzenetére
Nem ijesztgettem csak felhívtam a figyelmét a határokra
-
mokus1
addikt
válasz
VaniliásRönk #350 üzenetére
AZt már megoldottam mármint a kukát
Cpu-t nem csak azért akarok hanem mert játzsok és mivel ezen nem futnak ugy a dolgok kel másik és tuningal addig huzom ezt de tök jóó elfoglaltság el lehet vle lenni
-
mokus1
addikt
válasz
VaniliásRönk #350 üzenetére
Hát a ram már levan véve
-
VaniliásRönk
nagyúr
Na erről van szó.
Amíg nem tudod mi fán terem a tuning addig ne azért akarj Intelt venni mert azt lehet húzni, ész nélkül azt sem lehet. Állítsd a RAM-ot a BIOS-ban 166-ra (333), akkor növekszik a RAM osztója, alacsonyabb órajelen fog menni, tovább tudod húzni a procit. (persze jónéhány másik dologra is oda kell még figyelni, pl. a HT-re, olvasd el ezt)
65°C kicsit sok, ha tovább akarod húzni nem ártana egy jobb hűtő.
A Lomtár visszavarázsolása, TweakNow Powerpacket szedd le, azzal vissza tudod állítani, más hirtelen nem jut eszembe.
-
mokus1
addikt
Mennyi fok ami sok alapból?ugy65 az?
-
mokus1
addikt
válasz
VaniliásRönk #346 üzenetére
igen ugy értettem
amugy h érted h visszaoszottam?
-
mokus1
addikt
Véletlen letörötem a lomtárat
h kell visszatenni?
-
mokus1
addikt
Hogyérdmesebb nagyobb FSB kisebb szoró vagy nagy szorzó?
-
mokus1
addikt
válasz
VaniliásRönk #341 üzenetére
Én adtam rá feszt de ugye csak 1,45v ig lehet
és ugy már 2,55nél annyi neki kb 10perc után
-
mokus1
addikt
Meddig tudtaok venice 3200+ost huzni?
-
Gitros
aktív tag
válasz
Dr. Romano #331 üzenetére
2600-2700 nagyon szép eredmény ezektől a prociktól. 2600-hoz adjál egy kis plusz feszt és valszeg betonhoz hasonló stabilitást érsz el.
Uff Gitros voltam...
-
jepeto
tag
válasz
Dr. Romano #330 üzenetére
asus a8n slii delux
-
aphra2
senior tag
válasz
Dr. Romano #327 üzenetére
Ha stabil akkor jó eredmény,a nagy átlag ennél többet nem megy alapfeszen.
A stabilitást pedig:.. superpi 32 M... OCCT proci és ram teszt (high priority)...Orthos
3D markok (2001+patch a leghamarabb kiböki ha hiba van)...és játékok.... -
jepeto
tag
válasz
Dr. Romano #327 üzenetére
csá nekem ami van még itthonaq fiokban 3200+venic magos 3000 vitte ne kérdezd hogy már én sem tudom a8n sli lapal 2x512 kingston full réz zalman hütövel
-
Dr. Romano
veterán
Üdv Mindenki!
Nem igazán vagyok jártas a tuningban csak azt szeretném tudni, hogy az én E6-on A64 3200+-os cpu-tól jó teljesítmény az alapfeszen elért 2600MHz? Vagy ennél azért ezek többre képesek?
2600 felett már csak POST van. Sajna lapom sem nagy tuningcsoda és feszt is csak max 1,45-öt tudok ráadni, tehát nem félek hogy szétgyilkolom a procitTehát tuningban átlag mennyit mennek feszemelés nélkül és azzal a 3200-es E6-osok?
Előre is köci! -
jepeto
tag
S.O.S
3700+san diego a felezet magos anyira nem melegedös
ht 1 szorzo 10 fsb 2700 megyeget
automatikus feszen a8n sli lapban
zalman ful réz hütövel modositot chipszet hüzövel vga hütö kicsit megfaragva pont jo volt rá
de mit tudok még csinálni neki hogy 3000 felt is menjen a kicsike
kingszton ramok 400mhz vissza osztva 333 ra igy megy a tuning után 450 en segitsetek ha tudtok
mit lehet még vele kezdeni hasznos tanácsokat kérnék a szorzot iletve a a ht beállitásokban... -
DZs
senior tag
válasz
#65675776 #319 üzenetére
A házam légáramlása elég jó, elöl-hátul egy-egy 12 cm-es venti. Oldal falon két szellőző rács. (Cooler Master Black 380).
A fő hűtő egy Alcomp 8cm-es ventivel és az tényleg csak langyos. Hátul a legmelegebb levegőt a táp fújja ki magából. A chipen lévő borda nem tűzforró, csak meleg, igaz, szerintem több, mint 34 fok, amit a hőmérők mutatnak.Lazítottam az időzítésen, 3-4-4-8, de még mindig 1T-vel és 250/500Mhz fölé nem hajlandó menni. Nálad a 370Mhz-es EC mennyi ram órajelet jelent?
Felesleges ebbe a lapba 566-os Adata?
-
törölt tag
válasz
Armando_19 #320 üzenetére
Egyébként 2,4GHz-es, egymagos, 90nm-es, AM2-es.
-
Armando_19
őstag
Srácok bocsi..
de ez milyen CPU?
CPU AMD Box A64 LE-1620 45W -
törölt tag
válasz
old gray #314 üzenetére
AN8 SLi-n keményen egy darab chipből áll a "chipkészlet", és a heatpipe vége nem a PWM bordájába megy, hanem a saját radiátorába. Mint minden passzív hűtésnél, itt is lényeges a jó légáramlás. Ez pedig nagyban függ az alkalmazott procicoolertől. A legjobb ebben a stock cooler, utána az XP120 jön, majd a Zalman 7xxx széria. A sor végén a párhuzamos áramlású coolerek (Freezer64, BAT, U8...) vannak.
Nálam az nF4 Ultra full load-on sem sokkal melegebb mint a kezem, újrapasztázás előtt is ment a lap 370MHz-es EC-vel (FSB ugye nincs). Bár ez csak elméleti dolog, gyakorlati jelentőssége 0.
VaniliásRönk: Egyetlen alaplap sem a chip(set) hőmérsékletét méri, mind az alaplapét (aka környezet). Többnyire ez a szenzor a chipset hídjainak a közelében sincs.
-
tobaot
csendes tag
Oke, ezek a hardver dolgok, de mi van a szoftveres pötyögéssel?
Arra lennék kíváncsi 64 bit rendszeren csak kompromisszumok árán, esetleg egyáltalán nem lehet 32 bit-es progikat futtatni? -
old gray
addikt
válasz
VaniliásRönk #313 üzenetére
Egyetértek. Nekem a mellékelt képen bekarikázott borda (nem tudom hirtelen nevén nevezni...
) volt tűzforró, anak ellenére, hogy nem láttam sehol 45 foknál magasabb hőm.-et (az is a PWM hőm. volt).
Igaz az én lapom AN8 32x....
-
DZs
senior tag
Elkezdtem hangolni egy Abit AN8 Sli-t. Alapállás: 3700-as San Diego 11x200-on, HT 5-ön, két darab 566-os Adata (kétoldalas modulok) cpu-val 1:1-ben a 3. és 4. foglalatban (a hűtő miatt szoros az 1-2). Korábban a proci alap feszen tudott 11x250-et egy MSI lapban, tehát 2750 Mhz-re hiteles.
A helyzet, hogy az fsb-t nem tudom 240 fölé vinni ebben a lapban, hogy Orthos ne hibázzon.
HT-t letettem 4-re, majd 3-ra, semmi. Cpu szorzót 10-re állítottam
A ramoknak alap feszen elvileg legalább 280 fsb-t egy az egyben bírniuk kell.
Hol van a szűk keresztmetszet? Ramok 1T-3-3-3-6-on, ddr 566@480Mhz
Köszi a tanácsokat! -
VaniliásRönk
nagyúr
Persze, nincs jelentős eltérés, mert "valamiért" 2GHz körüli procikkal szokták tesztelni a memóriát, nehogy kiderüljön, hogy az AMD-nek igenis számít a memória milyensége, és hogy nagyon csúnyán agyonveri az Intelt. Persze azért nem kell AMD-t venni, mert magas sávszélességet és alacsony késleltetést képes produkálni, csak az Intelt preferálók ezt is nehezen szokták megemészteni (lásd testerek többésge
), mert akkor szembe kéne nézni azzal, hogy az Intel elavult buszrendszere egy kalap sz*rt sem ér, hiába csoda Intel találmány...
-
Gitros
aktív tag
VaniliásRönk-nek igaza van! Kingston helyből nem szokott jó időzítésű ramokat csinálni (legalábbis a value kategóriában). Az is elképzelhető, hogy a 667-es Kingston ugyanolyan időzítéseket fog kérni, mint a Kingmax 800-on...
Ezen azért érdemes 1 percet gondolkodni... nemmellesleg még nem futottam össze olyan Kingmax-okkal, amik nem mentek volna dual-ban. Tuningolni is tudsz velük. Egyértelműen jobb vásár a 2x1Gb Kingmax 800-as.
Fogadd meg több ember tanácsát... nem ellened beszélünk.Uff Gitros voltam...
-
Pala
veterán
válasz
VaniliásRönk #303 üzenetére
Rosszabb? Szerintem csak picivel lassabb, mert a Kingston az biztosan nem rosszabb a Kingmaxnál. Játékokban vesztek vele max. 1-2 fps-t, na bumm. Nekem elsősorban a mennyiség (2gb) és a márka (Kingston) volt a lényeg, a 667 vs. 800 nekem nem számít. Néztem teszteket, benchmarkokat, nincsen lényeges eltérés. Később inkább már azért nem fogom tudni eladni, mert a ddr3 lesz a divat
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Pala
veterán
válasz
VaniliásRönk #301 üzenetére
Nemtom, ez a Kingston KIT, amit írtam, ugyanannyiba kerül, mint 2db Kingmax 800-as ram (kb. 14k). Igaz ez csak 667-es, de én úgy tudom, hogy a különbség minimális a gyakorlatban, leginkább csak a szintetikus tesztek hozzák előbbre a 800-as ramokat. Ugyanezt tapasztaltam ddr33 és ddr400 között is a mostani gépemen.
A tuning tényleg jó kérdés, ezt nem igazán tartottam szem előtt, amikor a ramot választottam. Elsősorban a 2gb volt a lényeg, de mondjuk 533-asat azért nem vettem volna.
ui: a 800-as Kingston már 20k körül volt, szerintem itt valami gebasz van az árakkal. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ne kitet vegyél, hanem két azonos tipusú RAM-ot, azok ugyanolyan eséllyel mennek dualban mint két "válogatott" modul.
És minimum 800-as legyen, ne szúrj ki magaddal. Pl. a Kingmax 800 még olcsóbb is.
Nálam 900-on mennek CL4-ben 2.1V-on, teszt erejéig 2.2V-on mentek 966-on is CL4-ben, és szerintem afelett is a proci dobta be a törölközőt, nem a RAM, szóval nem olyan rosszak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest