- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- UHD filmek lejátszása
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
paprika #1213 üzenetére
Hajdanán az 500-as Vitesta-imat 550-ig se tudtam húzni, de ettől eltekintve elképzelhető, hogy van olyan példány ami megy 600-on, csak nagyon lutri!!!
Ha mindenáron 600 körül akarod használni a cuccod, akkor talán praktikusabb eleve az A-DATA Vitesta 600MHz-es memókat megvenni, nem sokkal drágább mint az 566-os, ill. az 500-as és ez már bíztos megy a kivánt órajelen!!! -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1173 üzenetére
Előszőr én is meglepődtem ezen, de gondolom azért
mert ''Alaplapok,chipkészletek, memóriák'' a címe. -
sz.j
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #1170 üzenetére
Miért ne menne Asus-ba?!
De nézd meg a gyártó lapján a kompabilitási listát.
Itt a fórumon már annyi féle lapban ment szuperül, hogy szinte bíztos hogy a P4P800......lapokba is kifogástalanul megy!
Ellentmondó infókat olvastam az 566, ill. a 600-ról, van ahol azt írják hogy mind a kettőn Samsung TCCD-s chip van rajtuk, de azt is írják hogy a 600-on már Hynix-B chip van, és ennek az időzítéseit nem ismerem.
De nézz körül a linkeken:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #1168 üzenetére
Szerintem untig elég az 566MHz-es is ha csak 250 FSB-t (500MHz) akarsz elérni, mert ezt símán tudja ez a memó.
Az, hogy ezt el is érd kell egy olyan proci is ami szintén képes 250 FSB-n működni.
Amúgy ez a memó kb. 440-450MHz-ig megy alapfeszen 2-2-2-5-el, 500MHz körül általában 2,5-3-3-5-el. -
sz.j
nagyúr
Erre talán az A64-es topicban pontosabban tudnak válaszolni (beállítások, hibák).
Nálam P4-ben a memteszt hiba nélkül lefutott.
Tuningnál is csak 2,6-2,7V-ot adtam nekik és semmi gond nem volt.
Lehet, hogy 2,8-3V (esetleg 3,2V)-nál a 2-2-2-5 értékek még magasabb órajelig működtek volna, de nem láttam értelmét a fesz.emelésnek. -
sz.j
nagyúr
Azon túl, hogy az 566-nak nagyobb az órajele (nyílván) a lényeges különbség az időzítésekben van !!!
Az 500-ok (Hynix D43 vagy D5) szerencsés esetben kb. 2-3-3-6 körül mennek kb. 400-430Mhz között, míg az 566 memók, a Samsung TCCD chipnek köszönhetően, kb. 400-440(450)MHz-ig képesek 2-2-2-5-el működni!!!
És még 500-535(540)MHz-n is 2,5-3-3-5-el képes működni. -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #1135 üzenetére
Hogy az A-DATA Vitesta PC4000 500MHz-s milyen időzítésekkel és meddig húzható az attól is függ, hogy milyen chippel készült a memó.
Mert az 500-ok készültek Hynix D43 és D5 chipekkel is, és ugye a kettő nem teljesen ugyanaz.
Szerencse kérdése, hogy ki milyent kapott.
Bővebben: link -
sz.j
nagyúr
válasz
Anonymous_19 #1112 üzenetére
Milyen konfiggal???
-
sz.j
nagyúr
válasz
Anonymous_19 #1107 üzenetére
A CorsairTwinx PC4000-s memóimat az egyik progi PC3700 míg a másik PC4000-nek ismerte fel, egy ''megnevezte'' de a többség nem.
Sajnos ilyenek a progik............. -
sz.j
nagyúr
válasz
Anonymous_19 #1107 üzenetére
Én P4-el csak kb 265 FSB-ig jutottam (nem bír többet a procim).
Proci alapfeszen, memók 2,6-2,7V-on, az időzítést By SPD állította be automatikusan a memóknak 2,5-3-3-5(6)-ra.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
KriszBoy #1105 üzenetére
Nem szeretnék ezen vitatkozni, de szerintem az ünnepek miatt nem lehet most rendelni.
Én is náluk vettem az 566-os memókat, kedden megrendeltem és a következő hét csütörtökjére ott volt!!! Még előbb is mint igérték, mert ők max. 10-14 napot mondtak.
De fel kell hívni őket telcsin és tisztázható minden. -
sz.j
nagyúr
válasz
Sundesz #1100 üzenetére
A Ready árait nézd meg a linken:
Ui.: Közben megnéztem, a 600MHz-es 512MB-os 21k+áfa/db.
Csak ezen a héten nem lehet rendelni
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Senki nem vett mostanában (kb 2-3 hét óta!) A-DATA PC4500 566MHz-es memóriákat???
Ha igen, akkor valami valami infót írjatok !!!
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
KriszBoy #1040 üzenetére
Ha jól tudom a Ready (Ostrom KFT)-nál, előrendelésre most az 512-es 18,5k + áfa/db.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Azért ezt nem igazán értem!
A mult héten annyian írták, hogy megrendelték az 566-os memót, most meg senki sem ír arról, hogy megkapta, ill. milyen eredményeket ért el vele!?
Nem kell szerénykedni a szuper eredményekkel, bátran írjátok meg !!! -
sz.j
nagyúr
Ha szabad beleszólnom akkor ne manuálisan állítsd be az időzítéseket, hanem állítsd át By SPD-re, és úgy használd az SR-t, vagy az F1-et !!!
A Game Accelerator majd automatikusan beállítja a szükséges időzítéseket!
Valószínű, hogy még jobb olvasás/írás eredményeket fogsz kapni.
De az F1-ről se feledkezz meg, azt is kipróbálhatnád úgyan így !!!
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Anonymous_19 #1015 üzenetére
A Hynix D43 között nagyon sok jól húzható van, de nem mindegyik az !!!
A D5-ös chipesek sokkal biztosabban mennek magas órajelen.Pl. Kingmax Hardcore memó.
Az, hogy a lapodba mi lenne a jó, azt majd más megmondja, sajna én nem értek az AMD-hez.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Mi van ezzel a forummotorral???
Nem elég, hogy nagyon lassú (ha egyáltalán betudok lépni), de az előbb még ez a topic tuningnál volt most meg az alaplapoknál?????? -
sz.j
nagyúr
Ne off-oljunk, ha érdekel írd meg mail-ben, hogy Neked mit ér.
-
sz.j
nagyúr
Amikor kicsomagoltad akkor a install.bat-al elindítod a pogit, az bekér egy floppyt, ekkor be kell írni hogy melyik meghajtóba tetted. Ezután megírja a bootfloppy-t.
Ezzel a megírt bootfloppyval kell az újraindítást követően bebootolni és máris működik a Memtest86 !!!
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Remélhetően szuper lesz!
Én nem bántam meg. -
sz.j
nagyúr
i865-ös lapom van, AI7, és 500MHz felett is van PAT, 2,5-3-3-5 időzítésekkel !
Az, hogy 2-2-2-5 meddig megy az lehet, hogy lapfüggő, de az én laponban közel hasonló órajelig ment PAT-al, ill. nélküle!
De mindez az AI7 topicban részletezve van, ill. a honlapomon is található ezzel kapcsolatos kép!
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Melyikre gondolsz? Ha az 512MB A-DATA 566MHz-re az a Ready-ben jelenleg 19.000Ft+Áfa.
De nézz itt körül: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Minden relatív! Pontosság helyett én inkább korrekt ''különbség-mérésről'' beszélnék. Mivel a ''régit'' már elég sokszor használtuk, ill. más progihoz (pl Sandra) is viszonyítottuk, valamint az, hogy 400 és 500MHz között nem csak 50-100MB/mp a diffi, egy jó viszonyítási alapot ad. Ha úgy tetszik ''pontosságnak'' is nevezheted.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #878 üzenetére
Én tegnap vettem két darabot !!! Eddig ''csúcsszuper'' !!!
Elkezdtem a tesztelgetését, de még az elején vagyok.
Az AI7 topikban írtam már róla. -
sz.j
nagyúr
Mi van fiúk?! Senkinek nincs új memója (pl. 566-os), vagy valamilyen újabb infója?
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Van aki a dualt is így írja ki, és nem volt egyértelmű, hogy mennyit vettél.
Mivel az Abitnál (P4) van a GA funkcióban több beállítási lehetőség is, pl. F1, ami eddig megfelelő memó hiányában szinte rögtön fagyott, nyílván egy kimagaslóan jó időzítésű memóriával kiszeretném próbálni, hogy tulajdonképp mit is tud !!!
És ha már kipróbáltam, tudom csak egyértelműen azt mondani, hogy ezentúl az időzítés, az órajel vagy mind a kettő érdekel! -
sz.j
nagyúr
Nézd meg fLeSs tesztjét, ott Inteles konfig volt használva.
Bővebben: link -
sz.j
nagyúr
A CorsairTwinx PC4000 500MHz-es memóriáim, amiknek a gyári időzítése 3-4-4-8, 500MHz körül szintén 2,5-3-3-6(7)-ot tud. De ezt 400-tól tudja.
Az eddig olvasott tesztek, infók alapján nehezen tudom elhinni, hogy a TCCD chipes memó, nem megy legalább 430 (440)MHz-ig 2-2-2-5-el.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Érdemes megnézni, hogy más más chippel szerelik az A-DATA Vitesta PC4000, PC4500, PC4800-as ramokat !!!
Persze itt más gyártmányú memóriák is vannak!
Valyon ez a új Hynix B chip mit takarhat, mit tudhat?
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Domy! Tudsz már valamit mondani ?
(2-2-2-5, ill. chip) -
sz.j
nagyúr
Nyugi fiúk!!! Nehogy már itt ''hajbakapjatok''
!
-
sz.j
nagyúr
Az 512MB A-DATA Vitesta 566MHz-es memória heti ára bruttó 24.250 Ft !
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #705 üzenetére
Bocsi!
Nem látom a ''fától az erdőt'' !!! Éjszaka mégis jobb lett volna aludni!
Sorry. -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #703 üzenetére
Mi is van a # 681, ill. a # 682 hsz-el ?
Ha a nyolc órára gondolsz az este nyolc azzaz húsz óra!
Vagy valami más ??? -
sz.j
nagyúr
Föleg az időzítés érdekel !!!
Valóban van egy-két RAM aminek az időzítései megközelitik vagy elérik a 2-2-2-5-öt, de vagy csak 400MHz körül vagy pedig ''aranyárban'' !!!
Hogy az órajelet, hogy tudom kihasználni, na ez az ami kevésbé érdekel, mert a procim csak 267 FSB-ig bírja. De lehet, hogy később még jól jöhet.
Ha a GA-val ''csodákat'' tesz, már megérte!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steam Deck
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Parfüm topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest