- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
parandroid
félisten
remélem rugalmasak lesznek a garanciás ügyintézésnél, és egyrészt nem húzódik el ennyire a dolog, másrészt azt kapok helyette, amit szeretnék. sajnos földrajzilag kicsit messze vagyok a bolttól, és nem is az én nevemen ment a vásárlás, úgyhogy ismerősre vagyok utalva. de remélem rendben lesz.
sok sikert az új kártyádhoz,
p -
Norbyte
tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Nekem is ez volt, aztán még romlott is a helyzet.
A történet.
HIS Radeon 9800Pro megvesz, jó 2 hónapig, majd az analóg kimenet összeakad a TV-Out-tal.
Eredmény: 50 Hz Interlace frissítés a Win indulásáig (addig a moncsi suspend-ben).
De csak az analóg kimeneten, DVI-n tökéletes. Később (míg vártam otthon, hogy jön e csere kártya, nem jött) tovább romlott a helyzet, kép már csak egy (1) megjelenítő eszközön volt csak egyszerre, ami lehetett analóg/digitális kimenet vagy a TV.
Ma kaptam vissza a lóvét, mert nem tudtak másikat adni, még hasonlót sem! Ez a Juv-Team-nél volt, 2 hónap tökölés, igaz 1.5 hónapig otthon várt a kártya cserére, de aztán mikor 2 hetet volt bennt a szervízben, mára lezárult az ügy.
Ma meg is rendeltem a Sapphire 9800Pro-t, ott ahol a gép többi részét is vettem. -
kirkri
addikt
válasz
parandroid #20 üzenetére
Köszi a választ. :)
-
-
kirkri
addikt
válasz
parandroid #18 üzenetére
Akkor van gáz, ha rendelésre hozzák, mert akkor nem tudom azt mondani, hogy csak akkor kell, ha gyors memóriák vannak rajta. Mindegy, majd keresek olyan helyet, ahhol van raktáron, és lehet vizsgálgatni.:P
Bocs az off-ért. -
parandroid
félisten
nem rossz kártya ez, csak figyelni kell rá, hogy milyen memóriák kerültek rá (ezen pl. 3,6ns-osak vannak, na ez szívás, ebből a szempontból pl jó lesz a csere, ezt direkt ki fogom emelni igényeknél, hogy ha lehet, mindenképpen jobb memók legyenek rajta... :U). gyári hibásat pedig bármelyik típusból kifoghatsz. ezt egy connect3d 9600pro helyett kaptam, ami megmagyarázhatatlan módon és ugyanilyen rapszodikusan elkezdett szemetelni. lehet, hogy a szobám egy bermuda-háromszög? :D
-
kirkri
addikt
válasz
parandroid #16 üzenetére
Basszus, én is ilyet néztem ki magamnak decemberre Sulinetre. Akkor lehet, hogy mégse ilyen kellene? Tudom, ez csak egy eset nem lehet általánosítani, de azért nem jó ezt olvasni róla...
-
parandroid
félisten
geri: jó régóta össze van már rakva a gépem, nem hiszem, hogy véletlenül pár tüskével arrébb mászott volna valami... közben ez a negyedik vga, ami belekerült a gépbe, és az első, ami problémás. próbáltam másik vga-val is, a probléma nem jelentkezett, másik gépben viszont ez a vga produkálta az említett hibát. így a te megoldásodat is tisztelettel kizárnám. wazzz.
grifid: lásd a gerinek szóló válaszom wazzz nélkül. :D még annyi, hogy vadiúj chieftec táp került a gépbe időközben, és ennek ellenére semmi nem változott. amúgy ha jól tudom, a 9600-os sorozaton még nincs kiegészítő tápcsati, legalábbis az előző kártyámon, egy 9600pro-n nem volt. ezen már van természetesen. szerk: ja, a vga teljesen külön, saját tápcsatin van, bios nem volt bazirgálva a sorozatos vga-cserék során soha.
azért köszönöm mindkettőtöknek a próbálkozást,
p
[Szerkesztve] -
Grifid
aktív tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Akkor produkálja ezt a winfos , ha a portkiosztás nem stimmel vagy valamelyik kábel megtört ( táp kábel ), vagy rossz helyről adod a vga-nak a tápot.( ha jól emlékszem a 9600pro már táp csatlakozóval van.) Allergiás rá , ha a rendszer vinyóról kapja a tápot.
[Szerkesztve] -
Ger|
aktív tag
én megnézném, hogy az acpi hyelyé nincs e véletlenül bekötve egy led... vvazz. Nézz bele a gépbe, húzz le minden ledet az alaplapról, resetet is, csak a bekapcsoló gombot hagyd rajta, és nézd meg, jó helyé van e egyáltalán kötve. Navazz. :):):):)
-
parandroid
félisten
megvolt a teszt, nem is tudom, hogy örüljek-e avagy szomorkodjak-e.
benyomtuk a kártyát egy asus p4p800-as lapba (i865) egy p4 2,8/800/ht-s proci mellé (alapban egy fx5900xt hű társai), és ugyanúgy hozta a hibát, mint nálam. próbáltuk az agp-feszt emelni 1,6-ra és 1,7-re is, de az sem számított. tehát most már egyértelműen ki merem jelenteni, hogy vga-hiba. megy gariba, akármennyire is kellemetlen lesz a dolog. így jártam, köszönöm még egyszer mindenkinek az ötleteket,
p -
parandroid
félisten
hááát, nem is tudom. elképzelhető, bár nem értem, hogyan. annyira azért nem régi a lapom, de sose lehet tudni. most már asszem mindenképpen az lesz, hogy megy másik gépbea a vga, aztán majd meglátjuk. ha ott is csinálja, akkor nem érdekel, megy vissza gariba, ha meg igen, akkor visszatérünk a témára. addig is köszi mindenkinek a segítséget.
majd írok, hogy mi történt.
p -
Nyuf
senior tag
Az egyik korábbi hozzászolásodban irtad,hogy a lapod max 4x agp-t tud.
Tehát valószinüleg viszonylag régebbi alaplapod lehet.
Nekem kx7-333-mam és én tudom rola,hogy a 9800as szériát valoszinüleg nagyon nem szereti....ezt már sok helyen olvastam,ezért nem is vettem 9800ast.
Ugyhogy szerintem érdemes lenne utánaolvasnod az alaplapodnak honlapokon,forumokon stb...
Lehet,hogy az alaplap biosfrissitése megoldaná a problémád.
Ha ezek sem segitenek akkor ki kell probálni másik számitogépben -
parandroid
félisten
válasz
parandroid #9 üzenetére
tisztítás nem nyert. :( csillog-villog a gép mindenütt, sose volt még ilyen tiszta, de ugyanaz. indulásnál monitor suspendben, asztal betöltése után restart, bootképernyő most rögtön látszott újraindulás után, scandisk, windows betölt, azóta tökéletesen megy... :F
UTÁLOM UTÁLOM UTÁLOM UTÁLOM UTÁLOM UTÁLOM UTÁLOM UTÁLOM !!!
bocs, már kicsit jobban vagyok... :B -
válasz
parandroid #6 üzenetére
Drukkolok,hogy csak ennyi legyen.:)
-
ftc
nagyúr
Vagy vidd vissza gariba ha nem lesz jo a puculás.
-
parandroid
félisten
vadi új a kártya, és nem birizgáltam. az ötletednek ellentmondani látszik, hogy ha egyszer elindul, akkor semmi nem fekteti meg. már persze amennyire ilyen alacsony memóriaórajel és a 128 bites memóriavezérlő mellett számítani lehet.
gézu: holnap leugrom a garázsba egy pumpáért és megpróbálom kipucolni az agp-slot környékét. ha nagyon mocskosnak látszik, akkor elviszema gépet valahova, és kompresszorral kifújjuk. aztán meglátjuk majd. legyen igazad, hogy csak ennyi.
azért ötletek jöhetnek még. :U -
ftc
nagyúr
Hibás GPU nem lehet vagy Bios?
-
válasz
parandroid #3 üzenetére
Akkor a portalanítás marad meg a bios csere,ha mástól nem kapunk
jobb ötletet. -
parandroid
félisten
-
válasz
parandroid #1 üzenetére
Mivel úgy tűnik a startnál a videokari nem indul el helyesen esetleg egy másik
bios besütése szóbajöhet,de benne van még a dologban egy egyszerű
érintkezési hiba is valahol,de azt megtalálni...
Esetleg még az agp speed csökkentés, agp fesz emelés,ha az alaplap
támogatja. -
parandroid
félisten
szép jó estét mindenkinek, segítségre lenne szükségem.
kb 1 hónapja van egy xpertvision 9800se vga-m (128mb, 128bit, 380/250), és kezdettől fogva rapszodikus újraindulásokkal szívok.
az indítások/újraindítások kb felénél nem kapok boot-képernyőt (suspend-ben van a monitor - narancssárga a led, aminek zöldnek kellene lennie), az első amit meglátok, az ''üdvözli önt a windows'' kék képernyő. ilyenkor az asztal betöltése után gyakorlatilag azonnal egy blackout jön, ami újraindítja a gépet. mintha egy pillanatnyi áramszünet lenne. ha van bootképernyő az elején, akkor nyugodt lehetek, tutira el fog rendesen indulni. és ezt újraindulásnál is képes eljátszani.
egyértelműen vga-problémának tűnik, előtte egy inno fx5600-at használtam, és egy connect3d 9600pro-t, közben egy ideig egy tnt2-est, egyikkel sem csinált még csak hasonlót sem. természetesen a windows-újratelepítés megvolt, bár várható volt, hogy nem oldja meg, hiszen már bootnál is szórakozott...
a másik tippem a 300w-os codegen táp volt, vettem egy 360-as chieftec-et, ma beszereltem, és ezzel is csinálja - tápproblémát így kizárnám.
újraindulás után akár még többször is képes ezt eljátszani, tehát vagy jó lesz, vagy nem: ha nem, akkor vakon scandisk, ugyanígy asztal feláll és restart. ha jó, akkor újraindulás után van boot-képernyő és minden tökéletes. természetesen a scandisk után.
akárhogy tesztelem, semmi nem hozza elő a hibát, tehát ha egyszer elindult a gép, akkor atomstabil. a kártya 425/275-ig húzható, efölött hibázik, de a húzás és az újraindulások között nem találtam összefüggést.
valaki látott már ilyet? ötletek?
garanciális cserében kaptam a kártyát, volt benne jóindulat is bőven, nincs kedvem megint visszavinni, jó lenne, ha ki tudnánk valamit találni. ja, konfig az adatoknál, monitor egy viszonylag új proview 19''-os, a fent említett többi kártyával ment rendesen, még annyi, hogy a zalmant nem próbáltam meg még rátenni a kártyára, amíg nem működik rendesen, tehát az sem lehet a gond, gyári hűtése van...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Futás, futópályák
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- UTOLSÓ DARABOK - REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest