Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
Uhh, ahogy elnézem, neked lesz igazad. Tényleg nem lehet benne az időzítéseket állítani:S
mindenesetre a Performance enhance nem az időzítéseket állítja, csupán a tRD-t. (gondolom az időzítéseket az SPD-ből nyeri)+Neked 1066-os KM-od van, míg neki 800-as, azok ritkán mennek 950 felett..
vergilx: Ha turbora tolod akkor kevesebbet fog menni mint standardon
-
Skiller
tag
Telepítsd újra a 06-ot.
-
vergilx
őstag
Ha turbora tolom a cuccot,akkor 1000et mennie kell 5-5-5-15ben?
mekkora fesz?
2,2V? -
Telefunen
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
Természetesen lehet a P31-ben időzítéseket állítani. A standard, turbo, extreme beállítás a memory enhancementre vonatkozik, ami a tRD-t állítja elsősorban (vagyis a lap BIOS-ában a Static tRead Value opcióval manuálisan is berhelhető, más hatását még nem vettem észre), érdemes használni, mert extreme-en jól belövi mi a legalacsonyabb -még stabil- érték.
Vergilx: 800-as KM-tól szép eredmény az.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Skiller
üzenetére
Egy 333x9-et próbálj meg stabilizálni, de ne auto feszeléssel, keresd meg melyik a legkisebb amivel már feláll a rendszer, és utána apró lépésenként emelgesd, míg stabil nem lesz. Szerintem 1.4-1.42-vel meg kell lennie.
Geza60: P31-be nem lehet az időzítést állítani, csak standard, turbo. ill extrém módok vannak (ha jól emlékszem)
vergilx: 1066-os Kingmaxok, turbo-n 5-5-515-öt mennek a P45-be.
-
Skiller
tag
Nem lehet próbáltam már. Gyenge ennek a lapnak a memória kezelő része.
-
Skiller
tag
Óh te szegény
. " Levagyok korlátozva 4gh-re" úgy sajnállak. 
Nem kínzom a procit tovább csak kiváncsi voltam mit számít egy kis proci tuning hát elég sokat persze ha lenne még mellette 5mb cache meg + 600mhz akkor jobban.
-
vergilx
őstag
na mindjá megnézem mit tud a 4870

igaz még csak 2 magal,kaksi rammal,majd jövő hónapba lesz q9550 meg 1150mhz es ramok,odapörkölök neki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
blazsey2
senior tag
Helló.Pentium E6300+XFX4830 eredményem[link].Kérnémszépen a listára kerülést.Köszönöm.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
550/700-at ez is bír, de a 06 azért rendesen megterheli, nem fut úgy végig, a másidik grafikai tesztbe belehal. 01, 03 lemegy tuning-al is.
Mod: igen tudom, ezt is a 6.3-assal kaptam, a 8.12-essel is -100 pont. Van a karinak saját overdrive-ja, az be van kapcsolva, terhelés alatt 500-ról 527-re emeli a GPU sebességét. azzal futott. A proci is menne még, olyan 1650 MHz-t tud alapfeszen.
-
Ez a sok CPU limites eredmény nem fáj a tulajoknak? Nem érzitek úgy h lejárja idejét a VGA-tok anélkül, hogy egyszer is kihajthatná magát? Kidobott pénz így! Én se pusziból vettem meg ezt a 4magost, E6420-al alig kaptam 9000-et.
Lord Vader! Nekem XTG van, 600-as ram helyett 650-el pörög alapon! GeXCube!
Én is kb 400-az kaptam vele anno. -
Alister71
nagyúr
Íme a legutolsó fergeteges tuningeredményem: KLIKK

-
Cadal
őstag
válasz
jones965
üzenetére
Érdekes, nekem fel sem tűnt. Bár ilyen szinten nem elemeztem még az eredményeket. Azért is érdekes, mert, az ezt az eredményt megelőző pontszámoknál is hasonlóképp alakult:
1; Proci:3800Mhz. VGA:720/1008/1800: - 12141pont
2; Proci:3800Mhz. VGA:840/1100/2180: - 13456pont
3; Proci:3900Mhz. VGA:720/1008/1800: - 12207pont
4; Proci:3900Mhz. VGA:840/1100/2180: - 13545pont
a tesztek vége fele vettem észre, hogy nem volt beállítva a PCI-E 2.0, így azzal csak 2 teszt futott. Nézd esetleg meg ezeket a screenshotokat is hátha lesz megoldás a felmerült kérdésre.
-
jones965
Modder
válasz
Alister71
üzenetére
Hát nem tudom, eddig nekem mindíg fordítva volt. Akkor mikor SLI-ben ment 2db 8800GTXés most is.
Egyébként az SM2 -nél jelentős szerepe van az adott múvelet alatt elvégzett számítási teljesítménynel és ebben az intel erősebb.
Ebben az esetben igaz az állításod. -
Cadal
őstag
válasz
joshua7
üzenetére
Az én eredményem részletezése szerinted megfelelő, gondolok itt arra, hogy az alaplapom pl nem ismeri fel a procit hivatalos támogatás hiánya miatt (sajna), illetve, hogy látszik a honlapos eredmény is, ez megfelel "ORB" eredménynek (vagyis hivatalos eredménynek)?
Thx. -
subaruwrc
félisten
válasz
sexmurderart
üzenetére
soha nem változtatok az alapbeállításokon
ez látszódjon a screenen és megy a listába
-
joshua7
veterán
válasz
sexmurderart
üzenetére
Nézd, én szóltam előre. majd ne értetlenkedj, mert nem kerülnek föl, az is biztos... Nézd meg Rover listáján a kritériumokat, elég egyszerűen van leírva magyarul.
-
Skiller
tag
Everest rendesen kiírja azt az értéket amit beállítok.
Én meg nem tudom kicsalni a 3.6Ghz-t a procimból.
Pedig stepping szerint bírni kellene. Olcsóbb p31 es lapban ment 3.6-ot
Ugyon úgy beállítottam de nekem postolás közben error volt valami warning bla-bla.
pedig 4870 alá kellene
-
Skiller
tag
Nem lehet ebben a lapban 3Ghz-nél feljebb húzni a 2180ast.
Volt e5200-es is nálam kölcsön de az is 3.2ghz bírt max.
-
Skiller
tag
Auto-on hagyom. Ha fix-re állítom akkor is 1.3875v kell neki. De akkor is 1.5-1.6v ír ki a cpu-z
-
sexmurderart
csendes tag
válasz
joshua7
üzenetére
Joshua ,egyideje már linkelgetem iaz eredményeim,soha nem változtatok az alapbeállításokon, csakis a kártya órajeleit húzom magasabbra ,sztem mehetne a listába .. az előző pontszámom 7167 ez meg 7200 a 2005ösnél meg 10 pont a különbség ... de hát ha itt ilyen szigor van.
-
vergilx
őstag
lol 4870 hogyan ment csak 8k pontot?
-
Skiller
tag
Mindkettőt lenyomtam remélem már így megfelel a szabályoknak.
-
Skiller
tag
Bocsánat! Lehet eltúloztam tegnap este mert már fáradt voltam. De akkor is minek ez nagy gpu-z cpu-z meg milyen beállítás. Nem listára lett szánva ezért lett ilyen egyszerű.
Nem gondoltam hogy mindent szabad csak valakinek mindig okoskodnia kell.
Tisztában vagyok a szabályokkal.
Haver így csinálta meg így tudtam belökni.
És csak egy kérdésem volt hogy elég kevésnek tartom egy e5200@3720Mhz-tól hogy csak 13k lett egy 4850-nel. Én is szoktam nézni a futuremark oldalát hogy mit tud max a kártya de ahoz képest ez messzi van.Úgy gondoljátok hogy egy részletes kép nem lehet hamis? Simán össze lehet vágni majd ha lesz kedvem megmutatom.

-
Alister71
nagyúr
Találtam a P3-asomra egy egész jó drivert ( a 9600XT-hez), úgyhogy megpróbálom vele megközelíteni a 300 pontot!
TZSOLESZ gatyát ránts fel! 
-
Bordoi
őstag
Skiller Egy picit finomabb stílusban légyszíves.
-
Alister71
nagyúr
válasz
sexmurderart
üzenetére
Miért fárasztják a normális közönséget az ilyenek?
-
finest
addikt
Sapphire 4870 1GB Toxic, VGA gyári OC-n, cat. 9.6.:16034 pont [link]
-
joshua7
veterán
válasz
sexmurderart
üzenetére
Kapásból mondom, hogy egyik sem megy a listára, mivel szépen ki vannak takarva a beállítások...
-
törölt tag
válasz
Skiller
üzenetére
Menj fel az oldalra, és viszonyíts. Ma te vagy a kiválasztott, akinek el kell pampogni, hogy ne azt kérdezd hogy jóóóó? vagy hogy rooooossz?, hanem menj fel szépen az oldalra, keresd meg a videókártyádat, keress egy core 2 duo procit, és nézd meg...

Nem szóltam, elég érdekesen néz ki az oldal... Mi lett vele? :|
-
kriszbon
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Hát én meg a másikkal nem tudok mutatni eredményt, mert lehet abban is valami igazság amit mondasz!
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Igen, de akkor meg az NB kavar be ami nálad 2500 ott, nálam meg már 2400 alatt nem indul el. Valószínű a hiányzó L3 cache miatt neked mindegy mennyi az NB mert az L3 nem létezik ezért az NB-vel nem is tudod túlhúzni...
Lord Vader ez a vantage egy idegesítő fos... Csak tudnám mi az anyámnak kell PhysX-et feltennem ATI kártyához, anélkül meg nem indul.
kriszbon tegnap este óta erről beszélgetünk

-
kriszbon
őstag
válasz
üzenetére
Hát valami végett ezek a procik nem hoznak ebben a tesztben annyi pontot mint a c2d procik, mert az enyém 3.8-on 3400 körül kap, és ez meglátszik az összponton is de az SM pontokon is keményen
Ahogy néztem TomBoy1986 eredményét a 4850-el akkor nem is kell szégyenkeznie az én kártyámnak sem, pedig a proci csak 3.63-on ment[link] -
törölt tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Megnéztem hasonló órajelen, kicsit lejjebb tudtam csak belőni, hát majdhogynem ugyanannyi lett, pár ponttal több csak a cpu
[link]
Persze a GPU pontom jóval gyengébb, mert itt CCC miatt csak 700 a határ.Lord Vader még nem de már szedem le a Vantage-t újra

-
törölt tag
válasz
Alister71
üzenetére
Passzolom, hogy mi miatt, egyszerűen az Intel azonos órajel alatt több feladatot képes végrehajtani. Nem hiszem, hogy az FSB miatt, mert az AMD-nél az FSB nem létezik olyanmódon mint az Intel-nél, csak megszokásból használják mai napig az external clock órajelének elnevezésére. Más az architektúra.
TomBoy amúgy win7-et használok, de most kiváncsivá tettél, megnézem én is ugyanazon az órajelen
Elég komoly fesszel érted el 3750-et... -
törölt tag
Én is kullognék a Phenom II-es eredményemmel, sajna addig nem bírt a proci mint a kollégának, vagy csak lehet kicsit több időt kellett volna szánni rá...
Phenom II X2 550 @ 3842 Mhz
DDR2 @ 800 Mhz
Sapphire 4830 gyári hűtéssel @ 721/125
driver 9.6 XP 32bitA VGA még fogja bírni tovább is, csak most alul van feszelve bios-ból, nem volt kedvem visszaírni
Procival a 4 giga nem fog menni, 1.5V-on se bootol be winfos 
-
Cadal
őstag
Rover légyszíves tedd fel a listába:
13632 pont
Proci: AMD Phenom II X2 550 BE (jelenleg nem támogatja hivatalosan az alaplapom, nincs hozzá megfelelő bios. Gondolom azért nem írja ki helyesen a nevét a CPU-Z)
A többi szerintem látható
A VGA 1.1V helyett 1.3V-ot kapott.
Ha jól látom az SM2.0 és SM3.0/HDR pontok nálam a legmagasabbak
-
törölt tag
válasz
Alister71
üzenetére
Csak nem bírtam ki, odanéztem kíváncsiságból, 3.6 gigán.
12806
Szép lett a cpu pontod, 2.9k fölött. A procid ott most 3200-on ment akkor?
Az előbb nézegettem a listát, hogy az alapórajeles 8500-ak (6Mb L2) illetve a 3.3 Ghz-es E6x50-ek (4Mb L2) kapnak kb 2.9k cpu pontot. Kb plusz 50-100Mhz és ott vannak cpu pontban ahol most én 3.6 gigán. Hiába az AMD-nek párszáz plusz Mhz még mindig kell, hogy befogja a core2-őt, mindezt plusz 6Mb L3-mal, ha egyáltalán számít ez itt valamit ebben a tesztben... -
törölt tag
válasz
Alister71
üzenetére
Hát ahogy elnézem alapórajelen itt 3dmark06-ban majdnem annyit tud mint az E8400.
Igaz többet fogyaszt, meg valószínűleg annyira nem is tuningolható, de cserébe 10-15k-val olcsóbb. Illetve a legtöbb alkalmazás Intel alatt fut jobban, ezért szerintem egyik 3dmark sem annyira mérvadó. Az AMD játékban nem nagyon marad el vagy egyátalán nem, de a csomó tömörítő és renderelő és videóvágó program mind Intel processzorokkal gyorsabb.
Én is kíváncsi leszek, hogy vantage-ban mint tud.
Már 3.6 Ghz-nél tartok alapfeszen Orthos-al és játékokkal terhelem egy órája, úgyhogy jól haladok
De szerintem ma már nem jövök új tuningos eredményekkel, majd holnap vagy a héten. -
Zsubi
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Nem akarom elhinni hogy ennyit gyorsul a kártyád attól a pár Mhz-től
Nézd meg hogy mennyivel többet kaptam a procira, igaz a GPu kevesebben ment de még a közelében sem vagyok a 15k-nak
Ez hogy lehet
Nem értem egyszerűen 
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. " Levagyok korlátozva 4gh-re" úgy sajnállak. 

Gratulálunk neki! 
,ez biosba van vagy 1.6
Én is kb 400-az kaptam vele anno.

Pedig nagyon drukkoltam neki. De akkor egyenlőre marad az Intel. ( amúgy mennyi most ez a proci)
Ahogy néztem TomBoy1986 eredményét a 4850-el akkor nem is kell szégyenkeznie az én kártyámnak sem, pedig a proci csak 3.63-on ment