- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Egérpad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark05 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz goro1000 #6199 üzenetére
Srácok csak egy javaslat: (-és elnézést hogy Neked címezve többes számban írom), ha lehetőségetek van, és nem napi használatú gépen teszteltek, akkor miért nem a win 8.1-et használjátok? Ha visszanézitek párunk eredményeit, láthatjátok az oprendszer típusát. Ez nem úri kedvtelésből van, hanem a jobb benchmark kihasználtság kapcsán. Nézzétek meg, próbáljátok ki, megfogtok lepődni.
-
jones965
Modder
válasz ricsi8800gt #6194 üzenetére
Azért mert kevés a cpu órajel a multi gpu-hoz, ergo nem tud skálázódni. Ezeknél a legacy bencheknél igazából folyamatosan cpu limit van már, főleg az új kártyákkal.
A 03 mark az egyedüli, ami kamatozik a multi gpu-ból. -
NFree
addikt
-
NFree
addikt
válasz jones965 #6183 üzenetére
Szép eredmény , reménykedtem egy 5400-as cpu órajelben , mennyire volt meghűtve a proci?
(#6186) Laraxior
Szerintem nállad csak az időzítéssel és fesszel kéne játszani kicsit s megindulna az, Habár ahogy észrevettem a Giga nem nagyon erős ram tuningban Legálabb is nállam, menne ez de feszelni kéne meg belenyulni az időzítéskebe (csak hülyevagyok hozzá) pl tudom nem egyforma a konfig de 2400 on gyönyörüen megy 2600 on nem indul, csak ha tRFC-t magas értékre állítom, de akkor meg már olyan szépen belassul, hogy nagyon sokat kéne finomhangolni mint említettem nem értek hozzá. csak tipp.
A gyári oc profilokkal megint nem megy semmi[ Szerkesztve ]
vga
-
Laraxior
titán
válasz jones965 #6185 üzenetére
Többek között, ezért sem akartam a leggyorsabbat venni, mert elég valószínű, hogy teljesen felesleges. Mint ahogy a be is igazolódott a gyanú. Ennyit szántam rá pluszban, hátha... Lehet, hogy egy másik alaplapban menne jobban, de azért nem cserélek alaplapot az biztos.
Mondjuk azért egy 60-70 ezres alaplapban azért mocoroghatna, főleg, hogy a lap elvileg 3600 feletti ramot is támogat
Bár elég valószínű, hogy itt a ramok a ludasak, mert a 3600MHz nem olyan túl nagy kívánság...
Majd figyelem, hogy mire jutsz*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
jones965
Modder
válasz Laraxior #6184 üzenetére
Nekem a 2400-es ramok mennek a mellékelt mentésen is látható órajelen. Hozzám gyárilag 4133Mhz-es ramok jönnek, viszont ezek meghajtásához azért kell egy jó lap és proci kombó. A memória önmagában még nem biztosíték a magasan elérhető órajelre.
Olvastam az esetedet, illetve másokét is felhozhatom példának, miszerint hiába a magas órajelű ram, ha a rendszer nem tudja lekezelni. -
őstag
-
subaruwrc
félisten
válasz kicsipapucs #6174 üzenetére
-
subaruwrc
félisten
-
őstag
-
NFree
addikt
válasz ricsi8800gt #6167 üzenetére
Köszönöm. Össze fog szerintem 05 be nagyon lényeges, hogy a proci minnél kevesebb hátérmunkával kell dolgozzon ezért feladatkezelőbe érdemes ezt azt kikapcsolni. Gpu-t tényleg nem érdemes huzni mert alap vga val csináltam 55571 pontot . Ezt az órajelet a kari simán tudja még bent is a gyári 1,3v al ugyhogy ez nem volt megterhelő a számára. Csak kiváncsiság miatt futtattam tuningolva a vga-t is . és hozott majdnem 100pontot.
03 már érdekesebb ott igen is számít a vga órajel+a finomhangolás is , de nélkülözhetetlen az erős proci.
01 szintúgy . 05 be sajnos én még nem nagyon találtam meg a megfelelő beálítást. (s ez így is fog már maradni csak a nyers erő a járható út a számomra)vga
-
NFree
addikt
válasz ricsi8800gt #6159 üzenetére
Szép, a többibe elmarad a 980-tól de itt mintha még jobb is lenne 5ghz el lehet meglenne az 54k
[ Szerkesztve ]
vga
-
őstag
-
subaruwrc
félisten
válasz kicsipapucs #6155 üzenetére
semmi említésre méltó delid nélkül.
csak ismerkedtünk.hőfokra értettem,nem olvastam vissza a többi hsz-t de az haswellnél már jóféle.
-
őstag
válasz subaruwrc #6154 üzenetére
Köszi, azóta találtam még egy tweaket a minap, majd kell egy rerun, na meg a proci is valami 8fag binnelt volt, 6400+ 3D05-tel, még nem tudtam elérni. Neked mi lett tegnap?
"cpu meddig bírja a hideget?" Ha a CB-re érted, azt már írtam, -136C. Ha időre érted, arra a válasz, hogy fura. Bír 6-8 órát is egyhuzamban, de az első csatorna megellik 20-60 perc között és néha 2000 fölött, néha csak 2400 fölött, de egy bizonyos szint fölött nem megy dualban. Hiába van agyonszigetelve.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
subaruwrc
félisten
válasz kicsipapucs #6141 üzenetére
szépen összeraktad,grat !
cpu meddig bírja a hideget? -
őstag
-
Johni5
őstag
válasz kicsipapucs #6151 üzenetére
De néztem.Szívtam az SLI vel inkább...Z170 Pro4 nem támogatja.Hekkelve meg szivatott.Bár ami megszivatott,az az XTU.Nem K-s processzornál ha már nem használod az XTU-t,akkor le kell törölni.
GTX 580 SLI teszt katasztrofális lett.Azt inkább nem publikálnám.
i3 6100@5300 Dryice gtx 580 H2O Gainward[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Alpi.
addikt
válasz joshua7 #6145 üzenetére
4c4t eleg a legacykhoz. Ezutan csak orajel kell ! Az a gond, hogy van par benchmark (01, 05 pl.), ahol 200 mhz plusz cpu frekit kb. semmivel sem tudsz potolni. Egyebkent en Ivy es Haswell kozt latom egyre durvabbnak a teljesitmeny kulonbseget. Ahogy no az orajel, ugy fogy el 1155 a 1150-hez kepest.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
őstag
válasz joshua7 #6145 üzenetére
Jogos, hogy egyazon órajelen leveri jócskán egy haswell-e pl. a sandyt, de nem fog nagy órajelet menni egy haswell-e/broadwell-e, hiába tiltod le 3/3-ra akár. Egy nagyon erős chillerrel hűtött, válogatott 5960X tudott 5050MHz-et 05-ben magtiltás nélkül.[link] Magtiltva, kompival is 5300 fölött ne remélj. Neked ez elég lesz/tudod majd mivel hűteni?
[ Szerkesztve ]
-
joshua7
veterán
válasz kicsipapucs #6140 üzenetére
Azokban csak azért nem, mert lepontozza a procit. De gpuscore-okban azért ott a potenciál.
Ezért vállalnám be az újabbat. Az alacsonyabb órajel ellenére talán egy új hatmagos is jól menne pl. 05-ben, mert csak jobbak c2c.Semper Fi
-
NFree
addikt
válasz ricsi8800gt #6139 üzenetére
Várom a tuningosat
kicsipapucs szép eredmények
[ Szerkesztve ]
vga
-
őstag
válasz ricsi8800gt #6142 üzenetére
Köszi.
PLL feszt reportált a CPU-Z (bug), nem vcore-t. A Haswell 1,6-1,7V fölött nem nagyon skáláz.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
ricsi8800gt
addikt
válasz kicsipapucs #6141 üzenetére
Szép pont
procinak a feszt nem sajnáltadOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
őstag
Eddigi személyes legjobbam single-ben:
és sliben:
Ez utóbbi érdekessége volt, hogy a GTX590 egy kókány javított kártya, 01-03-05-ön kívül SEMMI nem ment vele, kifagyott játékok alatt, tesztek alatt is.- 4770K, Kingpin Dragon F1 Extreme Dark pot
- 2x2GB G.Skill PI 2300MHz CL8
- ASRock Z97 OC Formula
- Cooler Master Test Bench V2.0 ES
- Thermal Grizzly Kryonaut paszta mindenen.
- GTX 590 ASUS
- GTX980 ASUS Matrix Platinum 20th Anniversary[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz joshua7 #6137 üzenetére
6 mag az csak új benchekhez kell. Vantage, 11, FS. Eddig is legacy benchekben voltál kiemelkedő, lásd 01-03-05-06, azért tippeltem a Haswellt (vagy akár Skylake-et), mert ezekben a progikban ez a 2 platform nagyon darál, ha maradsz a "kaptafánál". A Haswellhez meg még a ramod is maradhat, jó hozzá.
-
joshua7
veterán
válasz kicsipapucs #6136 üzenetére
Moderáltan, de tervezek ezt-azt. Pl. ha valakinek van jól menő HD5750-es kártyája, az még a listámon van.
Platformcserén elgondolkodtam már, de hatmagos kellene, anélkül esélytelen vagyok. Talán egy 5820K-s rendszer. Vagy egy 6800K-s. Igaz, az utóbbiról még nem nagyon láttam, hogy megy léggel.
Egyébként nevetséges, hogy mennyire értékálló ez a Sandy platform.Semper Fi
-
őstag
-
Alpi.
addikt
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
őstag
-
subaruwrc
félisten
válasz kicsipapucs #6130 üzenetére
egész jól megy az a cpu.
cb ? -
NFree
addikt
válasz kicsipapucs #6130 üzenetére
Szép lett gratulálok Ezt nem fogom én sajnos megélni soha .
Számomra szopatós ez a teszt nagyon , még nem jutottam vele dülöre .vga
-
őstag
Sziasztok!
Első nitrós élményem a 4770K-mmal a mai napon ezt az eredményt szülte:
Sajnos hamar megellett az első ram csatorna és dualban csak 2000MHz-en bírtam ramozni, illetve 6200MHz felett nem bírtam stabilitást előcsalni a gépből, pedig 6400-on is simán bootolt, de legközelebbre betárazok időt, több nitrót, jobb szigetelést és remélem meglesz a cél, a 70k-s határ átlépése, talán 74-75000 pontocska is.[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz ricsi8800gt #6127 üzenetére
Mérd meg légyszi kiváncsi vagyok elvileg itt nem számít a ht így ha 5ghz en járatod a procit ugyan az mint az enyém kiváncsian várom.
Az a bibi cpu limit van így hiába arőseb a vga nem sokat dob , szinte csak a proci számít .[ Szerkesztve ]
vga
-
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
válasz subaruwrc #6111 üzenetére
Hamar kikötögethette a teszteket
ASRock ConRoe1333-D667 R1.0 (Intel 945GC)
Xeon E5205 2x1867 MHz (Wolfdale)
Gainward Geforce 7300GS 256MB (Gpu:550/VRam:350)
2x1 GB RAM (533MHz) DC
Win 7 64 bit, minden alapon3DMark05: 2032
GT1 9,68 fps
GT2 6,33 fps
GT3 8,76 fps
CPU Score: 9247
CPU Test 1: 5,69 fps
CPU Test 2: 6,67 fps -
NFree
addikt
-
őstag
-
NFree
addikt
válasz kicsipapucs #6100 üzenetére
Szép eredmény gratt , várom akkor a kinti tesztet is
[ Szerkesztve ]
vga
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- További aktív témák...