-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark03 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
Bocsika, hirtelen a '05-re gondoltam.
Annyiból jó a helyzet, hogy a '03 nem támogatja a több processzoros rendszereket, így egy c2, vagy X2 nem dob annyit a pontszámon, mint '06-ban.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Fori23
őstag
No, ez nem volt elmentve [link] (most picit jobban megy a letöltés ) A CPU pontnak ~2300-nak kellene lennie, de az 1000+ A-Datáim garban vannak (1067MHz/ CL5), ezeket a GEIL-eket meg csak betoltam a helyükre (800MHz/ CL5).
Az igért izmosabb Purevideo HD támogatás miatt vettem 8xxx karit. Akkor még nem volt 8400, és HD2400/2600 sem. Holnap akartam venni egy MSI-2400pro-t, hogy megnézzem milyen Bár ennek a 85GT-nek az IQ-ja filmeknél (HD, DVD..), nagyon jó.
2400pro-ból van DDR3-as?
[Szerkesztve]"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Fori23
őstag
Én értettem. Nemigazán számítok a 85GT 3D képességeire (nem játszom), csak film, HD...
Mivel passzív a zsugs, néha lefuttatok pár 3DMarkot a stabilitás miatt, meg van-e javulás, mert ritka sz@rok az NV Vistás driverei.
05: 5926
06: 2955"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
elfelejtette
veterán
De igenis sok köze van hozzá. Az, hogy a kari rendesen ki van hajtva.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
DeviL-B
tag
Tényleg tök jól megy a játékok alatt. Elfogadnék egy 8800-ast is,csak hát anyagiak
Ennyit amúgy sem költenék karira. Egyelőre tökéletesen megfelel.EGYEDI, Igényes Torrent Tracker eladó!!!!!!! Intel Core2Duo E4500 , Gibabyte P35-DS3, 4Gb KingMax DDr2/800Mhz, Galaxy GeForce 8800GTS 320Mb, 450W Chieftec, Philips 190WV 19" 5ms Wide LCD, Acer Aspire 5315 Notebook.
-
DeviL-B
tag
Speed(R). Meglátjuk, ha belekerül a plusz 1Giga ram, akkor mit produkál. Bőven van tarrtalék a kariban, mert ahogy olvastam 2Giga ramnál éri el a max. teljesítményt. Nekem csak 512 van.
A DiRT sem a videokártyát kevesli, elhiheted. Minimum giga ram kellene neki, szóval 512-vel a
800*600 High graf. szerintem nem is rossz akadásmentesen
Meglátjuk, időm hogy engedi, de max. 1-2 nap és 1,5Giga lesz a ramocska. Utána jöhet a 3dMark.
Addig beérem a 8772 pöttyöcskévelEGYEDI, Igényes Torrent Tracker eladó!!!!!!! Intel Core2Duo E4500 , Gibabyte P35-DS3, 4Gb KingMax DDr2/800Mhz, Galaxy GeForce 8800GTS 320Mb, 450W Chieftec, Philips 190WV 19" 5ms Wide LCD, Acer Aspire 5315 Notebook.
-
DeviL-B
tag
Ennyire gagyi lenne a 8500GT??
No nem baj. Kihajtom a belét is...
[Szerkesztve]EGYEDI, Igényes Torrent Tracker eladó!!!!!!! Intel Core2Duo E4500 , Gibabyte P35-DS3, 4Gb KingMax DDr2/800Mhz, Galaxy GeForce 8800GTS 320Mb, 450W Chieftec, Philips 190WV 19" 5ms Wide LCD, Acer Aspire 5315 Notebook.
-
törölt tag
Hát még utoljára akkor ide válaszolok, igazából azért nem mentem a GTO topikba, mert úgy voltam vele hogy ha már offolok, ne két topikban tegyem ezt, elég volt ezt teljesen szétfektetni Különben benéztem az X1800 topikban most, de ha oda küldtem volna ezt a hsz-t (vagy valamelyik előzőt) a többieknek fogalmuk sem lett volna arról hogy mirefel irom én ezt oda, itt legalább tudják követni az előzményeket.
Ami az eredményeket illeti, 01-ben én sem értem azt a különbséget, a details-t végignyálazva csak a nature tesztben versz el de nagyon (90 fps-el) a többiben vagy +/- pár fps a difi vagy én vagyok jobb kicsit (pl environment bump mapping). Fill rate single texturing-ban viszont hagyományosan jobb vagy nálam minden programban.
Én egyébként annyira nem látom az 1M L2 előnyét, csak ha a cpu tesztre hagyatkozunk, ott kellett volna leginkább kijönnie talán (kakaón kalkulálja a processzor a grafikát), a details alapján meg teljesen ugyanazt futottuk ahol te is egy maggal számoltál, 1-2 tized fps volt csak a javamra, ami elenyésző szerintem. Játékokban már biztosan lenne egykettő amiben számítana jelentősen, de maximum pár fps-re saccolhatjuk az előnyt!
Az tényleg igaz hogy az X1800GTO nagyon szépen helytállt, korát meghazudtoló módon tartja magát! Bár már ráncosodik a szeme, de csak épphogy ami ha jól áll valakinek, mondhatjuk rá azt is, hogy szexis... Na részemről is ennyi volt az offolás itt!
[Szerkesztve] -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nos, kész is lennék:
06' @1024 CPUx1 4257 [link], 06' @1024 CPUx2 4885 [link]
980 pontnyi CPU eltérés = 628 Overall eltéréssel? Ez furcsa arányosság
Ha 1280ban van, kijön egy olyasmi képlet, hogy SM2+SM3+CPU/2=Overall.
1024ben felborul a magasabb SM2/3 miatt, nem kiszámítható módon.
Valszeg nincs képlet, hogyan számolható át, bár Rover mintha tudott volna.
Az eredményeket tekintve érdekes, most már látszik az 1MB L2 SM3mas tesztek is szépen elhúznak, Perlin még mindig gyalázás
A végeredményben 20%nyi előnyöd van, ugyanez SM2 részre is igaz, SM3ban 33%ra nőtt a szám. Úgy általánosságban elmondható, hogy azonos órajelen 25+/-5 %nyi előnye van a Pronak a GTOval szemben a mai alkalmazásokban. Valamelyest árnyaltabb a helyzet, ha figyelembevesszük, hogy a GTOk nagy többsége nem megy így, valahol 600/1200 körül van az átlag...
Örülök hogy mindkét kariból van 1-1 példányom, ha összeáll a konfigom, összeeresztem őket a 3GHzes kóróval megtámogatva. Addigra megjön remélhetőleg az AccS1 is a GTOra, szóval a 700/1400 távolról sem volt végállomás (mondjuk a memóval már ''kicsit'' továbbmentem itt a végén..1550 ). Ha Acc1el stabilan viszi a 750/1500at, büszke leszek, hűtőstől 22k-ért ennél jobbat nem kaphatott volna bratyóm
Nosza, ideje ledögleni, ha válaszolnál a témában, a GTO totyikba linkeld a hsz.t, vagy privizz, ne OFFoljuk a szükségesnél tovább e helyet üdv. -
törölt tag
Persze mert egy szintetikus teszt olyan mint a perlin, csak egyvalamit tesztel, azt hogy a köd milyen gyorsan kerül a képernyőre, vagy a pixelshader azt hogy az árnyékok milye gyorsan vetülnek a kövekre. Akkor vannak szarban a vga-k hogyha az egész tudásukat ki kell rakni a képernyőre, van egy kis perlin (például kipufogófüst) ott van az árnyék is, (pl az autóké, fáké, stb) közben ezerrel számolni kell a textúráját mindennek, akkor ezeket szűrni kell, élsimítani kell, hadd ne soroljam tovább... Összképben meg végül nyerünk pár fps-t, bár van mikor az a pár fps éppen még nagyon kell a játszhatósághoz.
Ittvannak nekem is az elmaradt eredmények:
-2001SE V330: [link]
-03: [link]
-05: [link]
Bár most látom hogy a 03-mat már megcsináltam korábban egy 16460-as ponttal, emlékszel? Mikor azt ecseteltük hogy miért jobb a Wings Of Fury-ban az fps-em, erre Te aztmondtad hogy a memóriaidőzítésed jobb volt, hát most ezennel a memóriaidőzítésen én is csiszoltam annyit amennyi neked volt, és mégsem gyorsultam. De nem lepett meg az eredmény -
törölt tag
Itt van akkor a válasz [link] szerintem elég erős eredmény lett, annak ellenére hogy cpu score-ban nem kicsit vagyok elmaradva. Végülis minden game-tesztben egy kicsit jobb az fps, bár jelentősen nem, a cpu teszt kivételével mindben erősebb a végeredmény, ami nagyon szembetűnő az megint csak a pixel shader, de leginkább a perlin noise, kereken 3x-szoros a gyorsulás. Bár a lényeg igazán az mikor játszik az ember ugyebár a game tesztek ezt a körülményt hivatottak reprodukálni, igazából azért az átlag 5-10 fps-ért talán valóban nem éri meg X1800GTO-ról X1950Pro-ra váltani (tegyük most fel hogy minden X1800 így húzható példány), bár komolyabb processzorokkal még nagyobb különbségeket lehetne mérni,. lehet hogy c2d-vel az az 5-10 fps akár lehet 10-15 is. Habár a konfig infód alapján erre is könnyen fényt lehetne deríteni...
Akkor ezentúl az X1800GTO tocsikba dobjuk a pontjainkat? Már ha ott érdekel ez valakit rajtunk kívül... -
törölt tag
Na, keményednek az eredmények! Mostmár simán meglenne a 16700-am, ha tudnál mégy egy 100-as rántani a procin, vga nyüstölés nélkül is Gratula a fullos tuninghoz! Le a kalappal. Valószínűleg az 1950-nek az szabja a határt hogy nem tudom emelgetni a feszültségeket sehogyan, pedig a 80nm-ben van még tartalék jóval több. Lehet hogy van valami bios-író rája, de még annyira nem néztem ennek utána. A memóriákban nem tudom mi lehetne még.. Igen nekem 1512 a stabil órajel, vagyis 1525 is menne, de mindig visszaugrik a csúszka mikor apply-ra nyomok ATT-ben. Asus smart doctor-ban el tudom húzni addig is, de nem akarom feltenni azt a progit inkább, mert mindig nyavicskol hogy cseréljem ki a ventillátort mert nem forog Azt közbe semmi baja!
Az 1550 az meg egyszerűen brutális, milyen ramok vannak azon a kártyán?
Csak a kedvemért mérnél egyet 06-ban 1024x768-ban? Mert nekem nem fog menni az az 1280 a monitorom miatt...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
fagy53
nagyúr
Üdv!
''700/1400on sincs nyoma semmi Artifactnak, ha csökkentem az ehhez szükséges feszültséget, egyszerűen csak kifagy a kari, nem hibázik ''
Ez minden VGA-nál így működik, a GPU teljesítménye, amit a feszültsége határoz meg egyszerűen kevés ehhez az órajelhez, frekvenciához.
Ez a jelenség a kifagyás erőtlenséget és nem artifact-ot jelez. Feszültségnöveléssel felodható ez az állapot, vagy vissza az órajelből.
Az artifact alapvetően memóriahibákat, tévesztéseket jelent, ennek keresését megszakítva a GPU teljesítményét lehet mérni, ilyenkor lehet felkészülni a kifagyásra,mindezt az ATITool-lal.
Bocs a közbekotyogásért -
törölt tag
Csak semmi rohanás, én tök ráérek, elég hosszú az élet! Rendben akkor legyen úgy és hogy ha már tuningos eredmények, akkor adjunk a gpu-nak is, nálam a maximum az 641, vram akkor meg legyen nálad az elérhető stabil plafon, majd megmondod mit sikerült. Hát hogy ez elég lenne-e logout blog-ra azt nem tudom, ilyen elavult közép-alsó kategóriás hardverek nem tudom hogy kit érdekelnének még itt... De ugyanakkor semmi jónak a elrontója nem vagyok!
-
törölt tag
Nekem a repülő szemben résznél 1670 volt eddig a max fps
Megcsináltam a 05-ös tesztet, csak azért ide rakom nehogy véletlen update-eljék a régit, bár szerintem downgrade-elni nem szoktak a listán, de biztos ami biztos Meglátszik itt a 36 árnyalóban a kicsi tartalék, a tesztkörülmények megegyeznek ismét (memória időzítések is) [link] Itt már szembetűnőbbek a különbségek, pixel shader-ben több mint 180 fps és a vertex tesztekben is és a game tesztekben is látszik, de azért amennyivel több árnyaló van az 1950-ben annyival nem jobbak azért az eredmények.
Rendben van, csinálhatunk egykét tesztet még, maradjon minden úgy ahogy volt proci/ram téren (10x260, 433, 2.5-3-3-8 1T) az megfelelő lesz, a gpu 580, vram-ban meg jutsz ameddig jutsz biztonsággal (azért nehogy megfüstöltesd ), majd lehúzom én is ugyanannyival a vram-ot! Mostmár csak az a kérdés hogy a 512 vs. 1M L2 cache-t hogyan kéne kompenzálni, bár én úgy tudom hogy 3d alkalmazásban, és játékban egy cseppet sem szokott számítani. De akkor is még marad a stepping, azzal nem sokmindent tudunk csinálni. Bár talán ha csökkentenénk az órajelet mondjuk 10x220-ra 440-es ramok mellett (ha annyit megy a tiéd) akkor talán a kisebb órajel miatt csökkennének a stepping miatti különbségek. (csak feltételezés) Vga driver milyen legyen? 7.8-at nem nézzük meg?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hát ez érdekes feltevés ismét hogy ennyit számítana a ram-időzítés, 3D alkalmazással még nem találkoztam ami érzékeny lett volna erre, bár ebben az esetben igaz lehet, mert nagyon magas a tesztben az fps-ek száma (egy helyen 1600 fölé is kerül), úgyhogy ahhoz képest az a 40-es átlag kicsinek számít, de megnézem akkor úgy hogy teljesen azonos ramokat időzítek... Nálam egyébként a 7.6-os DD van most fent. De gondoltam arra is hogy talán nálam még pici előny lehet a 2x akkora L2 cache, persze ezt magonként értem ugyebár...
Igen, láttam a 05-ös eredményed, és azthiszem igazolni látszik amit mondtam mert 05-ben én minden alapon kapok 92xx körül, bár nálam alapon a vram órajel 50mhz-el több, viszont nem úgy a gpu. (Van a toplistán alap és tuningos eredményem is.) Letesztelem azt is hasonló körülmények között. Tuningban általában 10k fölé jutok, bár 2600Mhz-en nem, ott olyan 98xx körül kapok 05-ben.
06-ban sajnos nem tudok tesztelni, mert egy átmeneti monitort használok most úgymond, és nem tudom megadni neki a 06 alapbeállításait De úgy saccolom hogy az egy mag miatt 4k-nál alig kapnék többet, talán egyszer néztem 1024-ben 48xx körül volt, ugyhogy alapbeállításon lehet hogy még a 4 se lenne meg...
A gpu/ram ''kompenzáló'' órajelet csak azért találtam ki, mert hirtelen más nem jutott az eszembe
[Szerkesztve] -
törölt tag
Na megteremtettem az azonos tesztkörülményeket, és igen érdekes eredményt kaptam. A pont nagyon hasonló lett (ugyan kicsit több, 15855) de a pláne ebben az hogy a details-ben az fps-ek nem ugyanannyival magasabbak arányaiban. Például a Wings of fury-ban több mint 40fps-t versz rám átlagban, és single texturing-ban ismajdnem egy 90-essel vagy jobb, viszont a cpu fps-eim és az összes többi game testben, ha kicsivel is több csak az enyém, de több, igaz elhanyagolható mértékben. Kicsit összezavar, hogy mire kaptam annyival több pontot. Igazából kiugróbban a cpu test 1, és a multi texturing-om lett magasabb, ezért nem értem hogy hogyan jött ki az a plusz 200 pont nekem De úgy látom hogy az elméletem helyesnek mutatkozott, azonos órajeleken állati hasonló a pontszám a két kártya között ebben a programban! Megmérném ugyanígy azt is hogy mit kapnánk mondjuk 05-ben... Szeretek ilyen hülyeségekkel elszöszölni Egyébként a gpu/mem órajelem úgy jött ki 641/654-re hogy 648/648-on nem futott le a teszt, ezért visszavettem 641-re a magot, a ramnak meg adtam plusz 6-ot kompenzációként
[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Azért halálra nem izgulom magam, ameddig tudok játszani a játékaimon Amúgy csak mert unatkoztam (és nem tudok aludni a melegtől, meg különben ilyenkor én még nem alszom ) csináltam még egy tesztet, 2640Mhz-es proci órajelen, igy 16.460 pontot kaptam kereken. Valószínűleg az van hogy a 36 pixel shader itt nem ér pluszba semmit sem (3DMark03-ban amúgy sincsen ps3 és vs3 sem) ezenkívül minden másban megegyezik az X1800GTO és az X1950Pro felépítésében (rop-egységek, textúrázók, vertexek). Azt a kicsi pont-többletet meg betudhatjuk annak hogy most a procim 40Mhz-el, a ramjaim bedig 47Mhz-el jártak magasabb órajelen, valamint a a vram-jaim 21x Mhz-el, de ugyebár a ram-húzás a vga-n a szűrők használatakor jelent előnyt, ugye ami itt nem volt most. [link]
Ha igaz az elméletem, akkor ha most teremtenék egy olyan kesztkörnyezetet mint a tiéd volt ott lejjebb (cpu 10x260, ram 433, vga 648/648) akkor elméletileg hajszálra ugyanannyi pontot kéne hogy kapjak, mint ott lejjebb te! -
-
törölt tag
De ezt értem, nem vagyok hülye [link]
Látom nálad hamar szakad a cérna... Amúgy meg nem tudom, annyira nem érdekelnek a 3DMark pontok. Úgy tűnik hogy az van amit mondtál, régebbi programoknál nem húz annyira a mérleg az új shader-architechtúra felé... Amúgy meg asszem ilyen pontnál totálisan mindegy hogy 100 vagy 240 FPS-el fut a tesztprogram -
Rover623
félisten
Azt tesztet hagyjuk...Rudi elismerte hogy faszság...nem sokkal később megint teszteltek karikat és onnantól kezdve soha többet nem tudták ''bizonyítani'' hogy az AGP-s GT (vagy bármilyen más kari) gyorsabb lenne mint PCI-e változatban...
És ha neked ez a véleményed (A 66GTnél nem hátrány ha AGP,sőt,éppenhogy előny.) akkor a továbbiakban nincs miről beszélgetnünk...primus inter pares
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest