Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbela82
csendes tag
ki mondta, hogy értelmesebb a mental mint a vray? a tesztben szereplő renderelőkre utalt a mondat és az egész hozzászólás, ott nincs vray. még mielőtt valaki az indigó miatt is a nyakamba zúdítana egy egysoros, hasonló hozzászólást, kérem bocsássson meg a merész kijelentésemért.
-
tothbela82
csendes tag
válasz
HalasKYO
üzenetére
ha az igazán "értelmesebb" rendert nézzük és most nem akarok senkit megbántani, szóval a mental ray-t,(a vary-is ilyen eredményeket hozna) akkor közel nincs dupla ereje, sőt még másfél is alig. én őszintén szólva többet vártam számítási teljesítménybe az új procitól. szerintem itt inkább tényleg a rendszerszintű integráció komolyabb elindítása volt a fő cél, és ez sikerült.
bár az is biztos, hogy most itt lehet ilyeneken elmélázni, hogy mi lenne ha a 870-est fölhúznánk 3,4 ghz-re. akkor se lenne ilyen gyors, de megközelítené. de azért egy sima 2600-os árát láttam már 70 ezer környékén itthon plusz szállítás, szóval 75 alatt és ennek fényében nem érdekel senkit, hogy mennyin jár a mag, ha jó a teljesítménye az árához képest és egy nagyon jó kis márkás alaplapot is lehet hozzá kapni 25-30 ezer között.
amikor kijöttek az i7-es procik, a 1156-os alaplapok, nem beszélve a1366-osok min 300-400 ezerét lehetett jó gépet összerakni belőlük, most meg 200alatt sikerül (monitor nélkül). szerintem még most is jobban megéri egy 1155-ös és egy sandy bridge ár érték arányban mint a többi intel és ezt eddig az inteltől nem lehetett megszokni.
-
tothbela82
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
na ez jó kérdés. amiket olvastam a procikról, abban az szerepelt, hogy tök ugyanaz mindkettő ami a magok teljesítményét illeti, csak az egyikkel manuálisan is lehet órajelet emelni és persze a gpu-k ereje, ami ha diszkrét kártyát vesz az ember ugye akkor lényegtelen, tehát a lényeg, hogy mind kettő ugyanazt a számítási teljesítményt tudja a cikkek szerint.
-
tothbela82
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nem is azon a 20e forinton múlik a dolog, hanem, hogy ha van egy olyan új generációs termék, ami esetlegesen pont egy belépő szintű videó kártya teljesítményét hozza, akkor elgondolkodtató egy diszkrét kártya megvétele ha az adott célra az is megfelelhet. egyébként ha már diszkrét videó kártya, akkor viszont már legyen sokkal jobb az integráltnál, tehát nem belépő szintről beszélünk.
pont az a problémám, hogy nem tudom mire képes valójában az integrált gpu a munkámhoz mert ha semmire, akkor viszont engem nem érdekel a tuning. ergó elég egy h67-es alaplap, egy 2600 K-nélkül és máris a zsebében marad az embernek egy középkategóriás videó kártya fele mondjuk. nem a spórolásról van szó, hanem hogy feleslegesen ne adjunk ki 10 ezreket a kezünkből. egy szó mint száz valami kipróbálási lehetőség kellene, ami lehet sose lesz. -
tothbela82
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
köszönöm a hozzászólást. egyébként az a zavaró az új procikkal és ezáltal a grafikus mag helyzettel, hogy az integrált gpu-t, csak a H-s alaplap támogatja, a 2600K-ban gyorsabb a gpu, de nivel H-s alaplaphoz rakom a tuningpotenciál elveszik, a másik esetben ha csak a 2600-zat veszi meg az ember, akkor nincs semmi gond, csak éppen annak meg gyengébb a gpu-ja. szóval ilyen szempontból látnom kéne, hogy megéri-e az erősebb gpu miatt a drágább procit megvenni, de elesni a tuningtól, vagy nem foglalkozni a gpu-val, mert nem alkalmas ilyen munkára, és megvenni a p67-es alaplapot. szóval nincs nagyon jó megoldás szerintem így látatlanba.
-
tothbela82
csendes tag
sziasztok,
a véleményetekre vagyok kíváncsi:
az új sandy bridge processzortesztben nagyon megnyerőnek találom az integrált gpu-k erejét. azon gondolkodom, hogy vajon elég lenne e mondjuk a 2600K-s 3000-res gpu-ja 3ds max-ok alá és egyáltalán 3ds grafikai munkákra. szerintetek? a játékos tesztek szerintem biztatóak.
még mielőtt valaki kapásból elutasítja a nem diszkrét kártyás dolgokat a kérdés miatt, leírom, hogy pl én a mai napig az egyik gépembe egy ati x1600 pro-t használok 256 mega rammal ami már 4 éve is csak a közép kategória alját képviselte és van úgy hogy 2 millió poly-t mozgat meg a monitoron, (textúrák nélkül).várom a véleményeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Tőzsde és gazdaság
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Thunderbolt 4 kábel
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest