Új hozzászólás Aktív témák
-
Sub-S
senior tag
válasz
MostaPista #1898 üzenetére
Most 4, 6 vagy 8?
-
MostaPista
tag
Felmerult, hogy 4-6-8 LCD monitort kellene kezelni, feltetelezem ez csak PC-vel lehetseges, laptoppal nem.
Milyen videokartya (esetleg "hozza tartozo" alaplap es egyeb hw) kell ehhez?
-
emeron
tag
Sziasztok!
Sógoromnak próbálok segíteni 3 monitoros beállításban, de sajnos többször is zsákutcába futottunk.
Adott az alábbi konfig (DxDiag adatok):
- Intel(R) Core(TM) i7-9700K CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~3.6GHz
- NVIDIA GeForce RTX 2080 16175 MB
- 3db LG oled bx 55 G-Sync képes monitor - 3840 x 2160 (32 bit) (60Hz)Assetto Corsa-val játszik, azaz szeretne mivel valamiért az Nvidia Surround úgy döntött hogy többé nem hajlandó működni. A cél az lenne, hogy a 3 monitor egy nagyként viselkedjen a játék közben.
Jelenleg a Surround aktiválása úgy működik, hogy a 3 képernyő közül csak az egyik kap jelet és ott is borzasztóan alacsonyra állítja be a felbontást. A másik kettő no signal-al villog...
Próbáltunk Dispaly Fusion-nel is machinálni, de ott az Assetto Corsa-t nem engedi mindhárom monitorra kiterjeszteni. Pedig a hagyományos Windows ablakoknál (pl. böngésző) működik a dolog.
Eddig kiválóan működött az Nvidia megoldása, semmi beállításhoz állítása szerint nem nyúlt. A 3 monitorból 2 DisplayPort-on keresztül, míg a harmadik HDMI-n keresztül van csatlakoztatva.
Tudnátok valami tippet adni, hogy mi lehet a baj? Vagy egyáltalán mivel érdemes próbálkozni?
Előre is köszi a tippeket!
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
trachus
csendes tag
Sziasztok!
Feltennék egy kérdést, amire eddig nem találtam megoldást.
NVIDIA Surroundot szeretném beállítani. Az alkatrészek a következők:
Videókártya 1060 6 gb, Monitor: LG 29UM69-G (Displayport, HDMI) és egy LG 29UM58-P (2x HDMI)
Az a gond, hogy csak full hd méretű képet tud felrakni a monitorokra. Korábban próbáltam egy 24" Full HD-s monitorral és egy 29"-os monitorral és ott is a 29"-ra csak Full hd értéket állított be. Tehát a kifeszített egy képnek 3840x1080 pixelméretet állít be és nem tudom hogyan lehetne ezt a monitor valós értékére állítani.
Azt gondoltam, hogy azonos felbontású monitoroknál ez működik, de a 2 29"-s monitor esetében nem tudom miért nem működik.Hátha Ti tudjátok a megoldást!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1885 üzenetére
Eyefinity tudja.
akkor add el az 1060 3GBt es csereld le egy 580 / 590re. -
válasz
proci985 #1884 üzenetére
Na de ez lenne a kérdés, hogy ezt a limitációt hogy lehetne felülbírálni?
A teljesítményt csak azért mondtam, hogy hiába 3x1280x1024 jelezte ki, 3x1920x1080 renderelt ami meg is látszott. Nyilván ha rendesen működne lejjebb venném a beállításokat majdnem ultráról medium-ra hogy jó legyen.
Szóval írtam 2 3rd party SW-t de nem nagyon sikerült. Lehet csak én vagyok béna és működne, a windowed nem zavarna.
Nem áll szándékomban költeni, 2 darab 1280-as monitor két szélre nekem bőven jó lenne. Eyefinity tudja. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1881 üzenetére
az beallitasfuggo, GTA5ot lehet nem birja mar el az 1060 3GB 3840x1024ben kimaxolva.
a CRT felejtos, oldalrol nezve zizeg. en megprobalnek ket masik U2311Ht szerezni es eladni a maradekot. ahogy irtad nvidia surroundhoz egyforma kijelzok kellenek.
-
válasz
Peathee #1882 üzenetére
Az 1680x1050-es 20"-os használtan vettem 15-ért 2014-ben.
Az 1280x1024-es 19"-ost ingyen kaptam 2018-ban (egy 15"-os 1024x768-assal)
A 23" fullhd IPS-t szerdán vettem használtan 10 ezerért, Dell U2311H
Ezeken felül van egy 22" CRT-m ami akár 2560x1600 is tud működni.
Engem nem zavar, hogy nem egyformák, bár nem bánnám, ha a két szélső egyforma felbontású és talán méretű lenne. Egy 1280-1920-1280 teljesen jó lenne így: -
Peathee
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1880 üzenetére
Miért szivatod magad három különböző monitorral? Ingyen voltak?
Add el mind a hármat tegyél hozzá egy kicsit és vegyél 3 egyformát a céges felszámolásokból. (sov24 stb... google a barátod) -
válasz
T0mBd1gg3R #1880 üzenetére
-
Változás, upgradeltem 1060 3g-re.
Ezen fölül a monitor is változott:
balra 1680x1050 DVI, ez nem tud resamplinget, nem lehet natív fölötti felbontást beállítani
Középen 1920x1080 DP
Jobbra 1280x1024 DP->DVI átalakítóval, ez tud resamplinget 1920x1080-ra valamiért
Tehát a 3 egyforma felbontású monitor nem teljesül.
AMD ezt tökéletesen lekezeli, de NV nem.
Alternatív megoldásként swru-t próbáltam, ha átállítom az adott játék felbontását, kinyújtja a fullhd-t nagyobbra homályosan, majd ahogy belekattintok visszaveszi fullHD-ra.
Próbáltam SRWE-t is, dettó.
Nem igaz, hogy itt van 3 monitor amiken gyönyörűen lehetne szuperszélesen játszani, hogy körülöleljen a játék, és ez a szutyok nv szoftver jól elrontja nekem.
Egyszer sikerült rásamplingezni a fullhd-t az 1280x1024 monitorra, de mikor 2 monitoros surroundot állítottam be erre és a natív fullhd-ra akkor mindkettő 1280-ba ment -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1877 üzenetére
itt van egy link, a 14es hsz ad meg tovabbi linkeket.
ot eve nem volt NVidiam es akkor is egy kesobbi kartyaval probaltam csak (970), szoval tobbet nagyon nem tudok segiteni.
-
válasz
proci985 #1876 üzenetére
Márhogy win 8.1 drivert kell felrakni a legújabb helyett? Tudnál linkelni valami leírást?
Ezen a vga-n van egy dvi, egy hdmi meg egy dsub. Az egyik monitor hdmi->dsub átalakítóval van rákötve.
A középső monitorom 1680x1050 dvi
A jobb 1280x1024 lcd most dsub-bal (de van dvi is rajta)
A bal egy crt, hdmi->dsub átalakítóval1280x1024 mehet nyugodta rajta akár 100+ Hz-en is. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1875 üzenetére
elvileg megy vele, de ahogy nezem neten lehet egy legacy 8.1 driverrel fogod csak eletre kelteni.
elvileg a 2 digitalis + analog megoldasokra haklisabb a driver
-
Sziasztok. Hogy működik ez a surround? Mik az előfeltételei? GTX 750Ti, legújabb driver, nem jelenik meg a surrond ahol kéne csak a phisics.
A 3 monitort most mind egyforma felbontásra tettem (holott a középső más képarányú de mindegy csak ki tudnám próbálni) és így sem látom. -
proci985
MODERÁTOR
siman fogj ket kartyat ami van otthon es nezd meg, hogy mindkettore dugva dolgokat megy-e. ha igen, akkor nyert ugyed van. ugy emleszkem, hogy mukodott a dolog, de anno en ezt kb 10+ eve probaltam utoljara. jelenleg meg a masodik kartyam lehalt, szoval nem tudom kiprobalni.
sli/crossfire enabled mellett nem fogsz tudni tobb monitort rakotni, azokat ki kell kapcsolni.
-
twine
veterán
válasz
proci985 #1872 üzenetére
Köszönöm a választ!
Több problémám is van...:
"displayporton keresztul daisy chain.olyan kijelzo kell, ami ezt tamogatja"Lg tv-k lesznek a megjelenítők amik ezt nem támogatják
ráadásul, ha jól látom 4 kijelzőt támogat a daisy chain, nekem pedig hatra de inkább kilencre lenne szükségem...de ez utóbbi mindegy is, hiszen ha támogatja, ha nem a négynél többet, a kijelzők nem támogatják ezt, így grafikus kártyából kellene megoldanom valszeg ezt a mutatványt.
"ha van eleg kijelzod kiprobalnek ket videokartyat, 1-1 kijelzovel."
Na hát ez a problémám, hogy a kijelzők adottak lesznek, de a kártyákat vásárolni kell,,,nem tudok csak úgy "próbálgatni"
Ezért lenne szükségem fix infóra....
Hogy pld vajon ha két kártyát összektötök SLI-be, vagy crossfire-be*,,,akkor csak a teljesítményük adódik össze, vagy használható lesz e az összes létező kimenetük...(látok manapság a piacon 4-5 kimenettel rendelkező zsugákat)
Köszönöm, ha valaki tudna segíteni*vagy akár össze sem kell őket így kötni?
-
proci985
MODERÁTOR
displayporton keresztul daisy chain. olyan kijelzo kell, ami ezt tamogatja, pl a modern uzleti hpkon van displayport out a celra, de a 10 evvel ezelotti kijelzointegralt mac is tudta. nem tudom mennyi a hatar, az lehet problema.
b varians: ha van eleg kijelzod kiprobalnek ket videokartyat, 1-1 kijelzovel. ha ez oke, akkor tobbnek is mennie kene, es elvileg harom kartyaval meg tudod oldani. elvileg ez ment, de nagyon regen probaltam, szoval mielott bevasarolsz tesztelj.
van a matrox c900, de az magaban kb 1800 euro.
-
twine
veterán
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszíves...
Amennyiben hatnál több kijelzőt (55"TV mondjuk HDMI-n) szeretnék egyszerre meghajtani...MOndjuk kilencet 3x3 felosztásban, Ahhoz mi kell nekem?
Költséghatékonyan, de persze nem fillérekből...
Találtam egy ilyen 6 kimenetes VGA-t, de ha ennél több kijelzőt szeretnék, akkor az hogyan működik? két ilyen kártyával megoldható?
Ha rossz irányba indultam, akkor kérlek ne ezen rugózzunk, hanem tereljetek helyes irányba...Nem játékhoz lenne szükség rá....
Videók, prezentációk, és ehhez hasonlók megjelenítéséről lenne szó...így nem szükséges a bődületes számítási teljesítmény...
Előre is köszönöm, ha írtok ötleteket -
sketchifun
senior tag
válasz
TYÜTYI2006 #1869 üzenetére
Szerintem a Streamelésre, OBS, Chat, üzemelj be egy másik gépet. Sok lesz ez már így annak az egynek.
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Asus pb248q monitorom, és a full hd-s lg tv mellé érkezett 2 aoc full had-s monitor. 1920X1080-asok. 1-ik tn panelos, de a másik ipes es ledesek mindketten. Nvidia surrounddal próbálkozok, ETS2, ATS például, stb, bár 5 monitorral még jobb lenne, stb, de a tükröket már látom a kamionban. a 2 aoc-on. De a tv-n jó lenne látni közben a liveomat is, cheatet, stb (Zoli Truckdriver). Ez megoldható e, obs-ben még nem néztem támogatja e ezt a felbontást, ugye 1920X3. Ha 4 monitorra rakom, akkor meg látom a tv-n kamionban a baloldali ablakot, ajtót, tehát 5 monitorral jobb oldali ajtó is lenne, nem kell egérrel körülnézni. Viszont 4-nél az fps 18 a 60 helyett. i7 4790K, asus gtx970 strix, 2400 mhz 4X8 gb teamgroup extreme vulcan ram. Milyen beállításokat javasoltok, megoldható e közben 3 monitorról a cheat nézése v-n, vagy külső eszközről csak. Ha majd lesz lehetőségem, komolyabb kártya is lesz. A monitoroknak 15000 ft volt csak darabja kábelok nélkül. És jók lettek.
-
válasz
proci985 #1866 üzenetére
Kipróbáltam a 18.11.2-es drivert. Játékban egyszer fordult elő, de ha kiléptem akkor windowsban előjött a hiba. Nem is kicsit. Most a 18.11.1-es driver van fent, ott nem láttam egyelőre.
Szóval több mint valószínű, hogy a driver a ludas ezért a zöldes villogásért. De érdekes, mert játékban, mikor tolod, nem jön elő. Kivéve ha töltés van, bár a 11.1-nél most nem jött elő. Ötletem sincs mit kellene még kipróbálni, de egy jó, hogy a játékban mikor játszol, nem jön elő. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sub-ZeRo #1865 üzenetére
szerintem nekem sikerult beallitani kozepre a hudot. beallitasok kozott kene valaminek lennie.
ha csak toltesnel van egy villanas akkor allitsd be es hagyjad. lehet a jatekkal van valami. dirt rallyt mondjuk reg neztem eyefinityvel, mert van VR supportja. pl far cry 2 vagy project cars is csinalja?
par driverrel nalam is volt anomalia, igaz nalam eleve ket vizezett 290X OC volt berakva 5760x1080 ala amig kb masfel honapja ki nem dolt az egyik kartya.
-
válasz
proci985 #1863 üzenetére
Na most volt egy kis időm megnézni a rendszert. Visszavettem a gpu sebességét a memória sebességét és akkor is vannak zöld villanások. Kipróbáltam gyári értéken is: 1257 mhz, sapphirenek meg 1411 van megadva, tuningba meg 1425 mhz. Semmi. Az érdekes az, hogy csak töltés közben jön elő ez a zöldes csíkozás. Mikor elindítom, ott van egy pici. meg mikor bedobna a pályára, akkor. De ha már a játékban vagyok, vagyis belső nézetben látom a kocsit, semmi. Próbáltam. Ott a töltésnél van valami, ami változik. A felbontás meg 5760x1080.
Ilyen vga-m van.Itt egy gpu-z log. [link]
Dirt rally-ról van szó. De ha csak ennyi baja van, akkor nem nagyon érdekel...
Esetleg egy ilyennel mit tudna? -> [link]
Szerk: Ezt a videót látva nekem így van a HUD! Itt középen, hanem nekem a legszélén van. -> [link]
Ezt hogy állítja be? Jó, ez eyefinity, amit használok, nem nv cucc.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sub-ZeRo #1862 üzenetére
nezz ra, erre emlekszem, hogy bugzott.
wattman akkor defaulton van. az elvileg oke.
state valtas: a kartya ugral az orajeleken. ez memorianal tobb kijelzonel problemakat szokott okozni. siman nezd GPU-Zvel, hogy mit csinal. GPU state valtas az oke elvileg, bar a legalacsonyabb statekbe nem fog visszamenni multimonitornal.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sub-ZeRo #1860 üzenetére
eltolas -> nativ 5760x1080 es nem mondjuk 6000x1080, tehat kapcsold ki a bezel correctiont (ha jol emlekszem az a neve).
esetleg azt tudod csinalni, hogy lodd ki a wattmant / OCt, esetleg ha van OC a kartya memoriajan en megprobalnam lehuzni a gyari orajelre.
6950nel emlekszem, hogy amig visszavette az orajeleit 2dben a memorianak addig voltak vele hasonlo bajaim. a 290Xnel a state valtas megy, viszont az elsodleges kartya memoriaja mindig fullon tekert.
-
válasz
proci985 #1859 üzenetére
Nem. 3 darab full hd monitor (21,5 coll) van eyefinityre kötve.
Eltolást?! Ha nem használom az eyefinityt? Mert ha 3 monitor megy úgymond külön-külön, szóval nincs eyefinytire kötve, akkor megy simán.
Itt egy google drive megosztás, mit művel játék közben.
Google drive-os videoDe érdekes, ha eyefinityre van állítva és úgy szeretnék használni böngészőt, akkor is így csinálja, ha full screent használok alkalmazásnál. Ha csak az egyik monotorra kihúzom a böngészőt ott nem csinál iylen zöldes ugrálást.
-
Sziasztok!
Nem régen összeraktam egy 3 monitoros rendszert. Blog
Az lenne a bajom, hogy ha 3 monitort összerakom eyefinity módban, akkor elkezd villogni zölden a kép. A blog bejegyzésben van is róla egy pár másodperces videó. Nem tudom mit csináljak vele.A driver rossz, 99%-ban, mert ha nem rakom össze eyefinitiben, hanem csak úgy vannak, simán megy. A külön álló monitor 2560x1080-as, ott sincs baj a grafikával, bármit próbálok ki maximum beálításokkal. Egyszerűen az eyefinifty ne makar menni. A radeon driverek közül elég sok mindent kipróbáltam, de a 18.9 és a 18.10 kb jó. Ez az jeletni, hogy ha a játékból kilépek és elindítok egy böngészőt, akkor már ott is csinálja. Elsp indításra mikor elindítom az eyefinityt, akkor nincs vele baj. Esetleg valami ötlet, mit próbáljak ki?!
Szerk: Talán ezzel menne? -> [link]
-
Csontikka
aktív tag
válasz
himpike #1851 üzenetére
Szia!
Szerintem ebben az irányban is nézz szét:
kulcsszavak:
MST HUB
Displayport HUBDisplay port 1.2 felett támogatja a Multi Stream-et, vagyis léteznek olyan elosztók amivel egy display portra akár 4 monitort is felköthetsz 1920x1080 @ 60Hz -ben.
saját tapasztalatom a 2 monitoros változattal van:
https://www.club-3d.com/en/detail/2408/multi_stream_transport_(mst)_hub_displayportt_1.2_dual_monitor/működik megfelelően office-ra tökéletes.
Szóval ha veszel 1 kártyát aminek van 2 db 1.2-es Display port kimenete, akár 8 monitort is elvisz.
(sőt sok desktopon már alapból van 2 display port az alaplapi kártyán),https://www.argep.hu/trend/DISP/Displayport-hub.html
Üdv,
Csontikka -
himpike
aktív tag
válasz
Peathee #1852 üzenetére
Csak több éves cikkeket sikerült találnom már nem beszerezhető kártyákkal.
A Matrox C680 meg egy kissé drága lenne a feladatra...
Annyit láttam hogy pl az nvidia 710 tudna mondjuk hármat meg hármat az alaplap plusz proci valahogy de nem nagyon értem hogy az a rész hogy működik, mi kell hozzá pontosan stb. Mivel ezt meg is kellene majd rendelni nem szívesen találgatok..
Az ASRock B360 PRO4 LGA1151 elvileg tud pl 3 monitort kezelni, ha ezt megtoldom egy 710es VGAval akkor működni fog csak kell analóg monitorokat is használnom hogy hatot rá tudjak kötni? -
Peathee
senior tag
válasz
himpike #1851 üzenetére
Pedig ma már közel sem lehetetlen. A mostani op kártyák mindkét oldalon tudnak minimum 3 monitort egyszerre kezelni. nézd meg a specifikációkat az adattáblákon google-ben.
Ha nem kell játékra, csak windows megjelenítés, akkor meglepően olcsó kártyákat is találni akár 6 kimenttel is. -
himpike
aktív tag
Sziasztok!
Olyan igény merült fel hogy 6 monitort kéne egy gépre kötnöm, de mind a haton más tartalom menne, jellemzően tőzsde infok. Hogyan tudnám ezt megoldani, volna valakinek ötlete? Eléggé réteg dolog ez és még nem találkoztam ilyen igénnyel eddig. -
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Egy 1080ti gp-uhoz szeretnék csatlakoztatni több kijelzőt.
[link]1db Dell fullHD monitort
2db Samsung 4K TV-t.Probálkoztam a rendelkezésemre álló kábelek segítségével összehozni a dolgot, de egyszerre a 3 sosem működött. (Dell dvi kábellel a 2db TV Hdmi kábel)
Tudtok valami más javaslatot adni amivel biztosan rá tudom venni a 3 kijelzőt a működésre?
Köszönöm előre is!
-
Yasuo
aktív tag
válasz
sketchifun #1848 üzenetére
Tényleg, akkor az egyik DisplayPortot átalakítom. Köszi
-
Yasuo
aktív tag
Üdv!
Bocsi előre is, ha láma kérdés, de nem igazán vagyok otthon ebben a témában.
A már meglévő LG 23MP68VQ-P monitorom mellé szeretnék venni még egy ugyanilyet, hogy egyszerre kettő monitort is tudjak használni. A Gigabyte GTX950 Xtreme videokártyámon viszont csak egy HDMI bemenet van, viszont én mindkét monitort HDMI-n keresztül szeretném használni. Ilyenkor mi a teendő? Elég egy mezei kábel ami kettő HDMI bemenetet csinál az egyből? -
Peathee
senior tag
Geforce-ban nem vagyok otthon, hogy ott mióta nem kell aktív átalakító (ha régen kellett egyáltalán) Radeonban 2013/2014 óta biztosan nem kell. Vagyis ha Radeon 200/300-as sorozatú kártyát vagy újabbat veszel az menni fog aktív átalakító nélkül is.
Az átalakító történet azért volt régen is téma, mert feltétel volt, hogy a háromból egy monitornak displayporton kell lennie. Csak hát nem nagyon volt akkoriban még jóárú Displayportos monitor
-
gadna
csendes tag
válasz
Peathee #1843 üzenetére
Akkor nincs ellenérv. Azt nem tudtam. Melyik szériától nem kell már aktív átalakító?
Jelenleg 2 analóg monitor van, tökéletesen működnek, nem akarom lecserélni őket. Ezekhez lenne még vásárolva plusz egy monitor, az már persze lehet digitális is.
Milyen kártyát ajánlanál? Elég egy GeForce GTX 460 tudású, inkább munkára használnám a kiépítést, csak néha játékra.
-
gadna
csendes tag
Sziasztok.
Azután érdeklődnék, hogy láttam HD6850/6870-es kártyákat és a képeken mindkettő DVI bemenet DVI-I-nek néz ki, de a specifikációkban 1 darab DVI-I és 1 darab DVI-D szerepel, akkor most hogy is van ez?
Pl.: [link]Vagy nézzek akkor 5850/70-es szériát, azok támogatják a 3 monitort két DVI-I és egy Display Port felállással?
Mindenképpen 2 darab DVI-I bemenetű kártya kell, átalakítót nem akarok használni. -
V911
tag
Sziasztok!
Konfig tanácsot kérnék.
A használat lényege. hogy 6 vagy 9 monitort szeretnék rákötni a gépre.
Nem gamer gép lesz nem is videószerkesztő, hanem gigantikus (pl 75 oszlop, 5000 sor) excell táblák könyebb áttekinthetőségére kell. Vagy ép programlista görgetése esetleg 2 képernyőn egymás alatt (2*3 vagy 3*3 lenne a monitorok elhelyezése) lenne a másik szempont.
Ismétlem, nem hatalmas leterheltség kell s nem is videó szerkesztés ilyesmi, a legkomolyabb videó terheltség az lesz ha unalmamban youtubeon megnézek egy filmet.
Jelenleg egy I3 alapu laptopra van rátéve még 2 régi kockamonitor, egyik HDMI-vel, a másik USB3-VGA adaperrel és míg a laptop képernyő felbontása 1366*768, a kockamonitorokon a rendszer nem engedi a maximális felbontást, csak 1024*768-at mindkettőnél, ha emelem az egyiket akkor a másik 800*600-ra csökken.
Ráadásul ez csak 3 monitor, nem pedig 6, vagy 9.
Példaként felhozom ezt a konfigot, mert ezt ismerem másnál:AMD FX-6100 (6 magos, 3300 MHz, 14MB) BOX 28480 Ft
Corsair Vemgeance 8 GB/1866 Mhz KIT (2*4 GB) CL9 12 690 Ft
Gigabyte GV-N660OC-2GD - GTX660 55 900 Ft
Cooler Master Elite Power 500WP/White RS500-PSAPJ3-IT 9 060 Ft
Western Digital Caviar Blue 1 TB 63 MB SATA3 WS10EZEX 18 690 Ft
Gigabyte GA-78LMT-S2P 11 140 Ftössz: 135 960Ft
Ez alkalmas lenne erre a feladatra? Vagy tudtok ajánlani ennél olcsóbbat is?
Köszi -
Csupingo
veterán
válasz
sketchifun #1835 üzenetére
Ahha. Akkor nem kell betojni és mondjuk kiterjesztett módban is simán működne 2 db 4k felbontású kijelző?
-
Csupingo
veterán
válasz
sketchifun #1833 üzenetére
Persze, kiterjesztés és mondjuk 2 egyforma monitor esetén csak a szélesség duplázódik, de már ez is nagyobb a gyári megadott max felbontásnál. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mondjuk kiterjesztett képernyő esetén 2*4k felbontást lehet használni, vagy a max. megadott 4k-ba kéne beférni a két kijelzővel? Tehát, amit a gyártók megadnak max. felbontást, az az eredő kiterjesztett képenyőre is értendő, vagy mondjuk hdmi 2.0 + dp port használatával át is léphető?
-
Csupingo
veterán
Sziasztok!
Nem találtam sok dübörgő topikot ezért itt kérdezném: ha én pl. szeretnék 2 db 4k-s monitort használni, akkor elég ha a vga kártya portjai tudják a 4k-t (hdmi 2.0 + dp), vagy a kártyának tudnia kell mondjuk a 8k felbontást is, hogy én kiterjesztett módban használhassam a két 4k-s kijelzőt? -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Beárazós topikban szerintem nem tudnának mit kezdeni vele, így itt kérdezem meg.
Szerinetek, mennyiért érdemes / lehet árulni az aláírásomban szereplő tripla tartót?
Sok vagy kevés az ár amit megadtam? -
bluedragon36
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
-
Chrys_
addikt
válasz
bluedragon36 #1825 üzenetére
R9 390X
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bluedragon36 #1825 üzenetére
gyakorlatilag ami tud 4Kban ugy 60fpst az mar jo szokott lenni altalaban.
esetleg 50 is, a post process egy reszet (pl fov) harom kijelzovel ki szokas kapcsolni mert elmossa a ket szelso monitort, feleslegesen es zavaroan
-
bluedragon36
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. 3 db 1920x1080 monitort szeretnék beállítani, Battlefield 1 és hasonló játékokhoz. Milyen kártya lesz képes kiszolgálni a legalább 80 fps környékét?
Köszi
-
Csontikka
aktív tag
válasz
proci985 #1820 üzenetére
Szia,
köszönöm az infót, megnéztem, sajnos nem támogatja a daisy chain-t.
2db Dell S2240Lc monitorról van szó
Egy picit tovább bonyolítja azt, hogy ezeknek csak HDMI bemenetük van, vagyis még egy-egy DP=>HDMI adapter is szükséges lenne az MST HUB és a monitorok közé, csak nem tudom ez így menne-e. (és ahhoz meg kicsit drága hogy próbaképp berendeljem
)
-
Chrys_
addikt
Még AMD kártya előtt használtam egy Surround-kapcsoló programot (1193). Most visszatértem nVidia vonalra, de ez a tool már nem működik (az utolsó, v11-t is próbáltam).
Létezik egy más programozó által továbbfejlesztett változat (Nvidiasurroundtoggler), de ennek a fejlesztését abbahgyta. A probléma vele, hogy a surround-ból extended módba visszakapcsoláskor a 3 monitorból csak 1 vagy 2 lesz aktív, a 3. stand-by -ban marad.
Ez utóbbi fejlesztő indított egy újabb projektet HeliosDisplayManagement néven. De itt én nem találtam lefordított programot, csak a projektet.Van valakinek ötlete, milyen programmal lehetne ezt az átkapcsolást az extended <--> surround módok között megcsinálni, vagy esetleg hogyan lehetne egy futtatható file-t kinyerni a Helios-projektből?
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
az azonnali VGA-s topicból irányítottak ide és a következőben szeretnék segítséget kérni:
Adott egy Dell 3050 SFF asztali gép. Rajta egy HDMI és egy 1.2-es Display port kimenet.
Jelenleg 2 monitor megy róla, 1 HDMI, egy DP.
Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen ilyen MST HUB-bal megoldható lenne-e, hogy egyszerre 3 kijelző legyen rajta.
(1 HDMI, 2 a HUB-on keresztül, full HD felbontásban)A Dell specifikáció alapján a gépen 1.2-es Display port van.
Munkára szeretném használni és természetesen nem klónozott képet szeretnék hanem kiterjesztett asztal üzemmódot.
Operációs rendszer: Win10 Pro
Előre is köszönöm,Üdv,
Csontikka -
proci985
MODERÁTOR
csak aktiv atalkitoval fog menni az 58x0 szerianal. ha nincs rairva nem aktiv. 6900 es 7800 szeria detto.
jatek megy.
kesobb ez valtozott, pl az R9 290Xtol felfele mar siman megy harom kijelzo aktiv megkotes nelkul, nv GTX 970tol ugyanez a helyzet (780ban nem vagyok biztos).
multiGPUhoz crossfire jellemzoen megy amig fizikailag be tudod dugni, slinel x8 a minimum egyebkent nem tamogatott (utobbi AMDnel is erosen ajanlott). multigpu + eyefinity eroteljesen szivas igy 2017ben, kizarolag akkor eri meg ha tudod, hogy a program amihez hasznalod tamogatni fogja jellemzoen ES ha nincs olyan 1gpus megoldas ami nincs hasonloan jo. utobbi masfel evben jatek megjelenesi napon jellemzoen vagy az eyefinity ment, vagy ritkabban a crossfire, de az, hogy a ketto egyutt is menjen az az elso honapban kb eselytelen volt.
mondom ezt 4+ ev eyefinity + crossfire komboval ugy, hogy ez az otodik GPU alrendszerem eyefinity / surround alatt
-
sketchifun
senior tag
Szia.
Én már kiokosodtam a témában.
AMD esetén HD7 szériáig mindenképp kell egy displayport.
A Displayportot csak aktív alakítóval alakíthatod át. Azt nem tudom, hogy a Displayport-d-sub átalakító jó-e hozzá, én inkább displayport-hdmi vagy displayport-dvi-d átalakítóban gondolkodnék.Nvidia esetén, ha jól tudom, GTX6 szériáig egyszerre a rárakott kimenetekből kettő aktív, egyszerre három nem, SLI rendszer szükséges a 3 monitor hajtásához. Nvidia esetén nincs megkötés, hogy milyen portokat használhatsz a rendelkezésre állóakból.
> NVIDIA® GeForce® GTX 295, GeForce GTX 590, GeForce GTX 690, and GeForce GTX TITAN Z cards do not require an SLI motherboard and work on all compatible motherboards.
Tehát tévedtem. Csak az idézetben említett cuccokhoz nem kell SLI.
-
gadna
csendes tag
Hali.
Adott 2 db D-SUB-os, és 1 db D-Sub, DVI-D, HDMI-is kimenetelű monitor.
Kinéztem hozzá egy HD 5830-as kártyát. Ezeket szeretném bekötni hármas rendszerbe.
Olvasatom szerint a háromból egy csatlakozónak mindenképen DisplayPortnak kell lenni, ami van a kártyán, de monitorokon nincs.
Csak az aktív alakító jó hozzá?Esetleg az Nividiánál kötelező-e a DisplayPort?
Játék is menne rajtuk.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, mert elakadtam a tervem kivitelezése közben.
Adott 3 megjelenítő 1 db DELL U2311H (1920*1080) 1db Sony TV (1920*1080) 1 db Samsung 4K TV (3840*2160). A tervem a következő: Mind a 3 megjelenítő a következő 1050TI VGA-ra kötve HDMI kábellel. A PC-t média központként használom, amiről szeretném a tartalmat eljuttatni a megjelenítőkre. Jelenleg a következő felállás működik: DELL és Sony Tv ad képet Samsung nem. Jelenleg az is jó megoldás volna, ha egy időben 1 megjelenítőn lenne kép, amit szoftveresen tudnák beállítani melyiken is legyen. Van bármilyen megoldás, hogy egyszerűen tudjam ezt vezérelni. PL: amikor csak a monitor kell, az adjon képet, monitor + Sony, csak Samsung.
Köszi, előre is a segítő szándékot!
-
sketchifun
senior tag
válasz
energy4ever #1813 üzenetére
Ezért ez a cél. Low budget, válság van.
-
energy4ever
addikt
válasz
sketchifun #1812 üzenetére
Ha visszaveszel a gpu-bol, hamarabb ersz el vele olyan szintett, hogy szetesik a kep, minthogy a youtube akadjon.
Am mostanaban nemis dragak, akar mar 10-12korul lehet venni 6950-et. -
sketchifun
senior tag
válasz
energy4ever #1811 üzenetére
Tervben van mindenféle ilyen okosság, persze csak amit a lehetőségek megengednek.
Mivel egy eGPU adapterrel fogom hajtani, nem is biztos, hogy visszafolytom, az eGPU rendszer miatt eleve bukok a teljesítményből.
Játszani nem óhajtok ugyan, de azért a youtube se akadjon.
-
energy4ever
addikt
válasz
sketchifun #1810 üzenetére
Inkabb 6950, ha tenyleg nem jatszol, felesleges a 70-es.
Sot ez az 50-eset is visszafolytanam amennyire csak lehet majd.
(am nem felejtettem, el, csak meg nem jartam az aktiv atalakit fele) -
sketchifun
senior tag
Bukik a low budget elv.
Sajnos a legolcsóbb, 21" feletti monitorok nagy többsége, ami tudja a FullHD felbontást, mégis olcsó, azok csak analóg bemenettel rendelkeznek.
Ha digitális a bemenet, akkor a felbontás kisebb, ha a felbontás megfelelő, akkor nem 15k a monitor, hanem egy nagyságrendel nagyobb, ami 3 monitor esetén már egy 4. ára lenne.
Jó lesz szerintem a HD6970. De lehet, hogy egy 6950 lesz.
-
shteer
titán
válasz
sketchifun #1808 üzenetére
nem szabad ragaszkodni a meglévő VGA-s monitorokhoz
-
shteer
titán
válasz
sketchifun #1806 üzenetére
mondtam én, hogy aktív átalakító
GTX660 / 750Ti az aprón kb 20k - ez annyira drága egy eGPU-hoz?
-
sketchifun
senior tag
válasz
sketchifun #1805 üzenetére
Kis jelentés.
EGPU-val nem lehet low budget 3monitor setupot építeni,nvidia alapra. Ugyanis, GTX5xx szériáig a GTX590 és a GTX295 kivételével SLI szükséges a Surroundhoz. GTX6xx szériától nem kell SLI, viszont ezek már drágábbak, és csak egy DVI-I csatlakozóval rendelkeznek. A másik az DVI-D, amit nem lehet D-Sub-ra alakítani. Így az olcsó monitor nem lesz jó hozzá.
Marad a HD6970, HD6950, mint lehetőség. Ezekhez viszont jobb táp kell, mert általában 6 + 6+2 áramellátást kérnek.
Hmmm..
-
sketchifun
senior tag
Nincs még.
Az a szépsége a dolognak, nem tudom, írtam-e, hogy ennek az egésznek egy notebook, és egy EGPU adapter az atyja. Csak hogy ne legyen egyszerű.
Nah, egpu adapter már van. Most egy tápegységet, illetve egy VGA-t kell vennem. Illetve a két dSUB monitor mellé kell egy digitális, lehetőleg HDMI v DisplayPort bemenettel.
Gondolkodtam, hogy az én célomnak megfelelne az nVidia Surround is, de sajnos abban az árkategóriában, ahol én keresek VGA-t, GTX5xx széria elérhető, ami csak SLI esetén viszi a 3 monitort.
Izgi lesz ez. Ha meg van minden, és beröffentettem, akkor veszek egy mITX házat, amibe bekerül ez az egész, továbbá egy jó minőségű USB hangkártya. Hogy mit tudjon még ez az egész kóceráj, azon gondolkodom.
-
shteer
titán
válasz
sketchifun #1803 üzenetére
kész a multimonitor setup?
-
shteer
titán
válasz
sketchifun #1800 üzenetére
igen, szerintem azért lett ajánlva korábban a HD6xxx mert azokon előfordul dupla DVI-I csati
én viszont azt javaslom minél újabb kártyát vegyél (pl GTX 1000-es széria) + hozzá aktív átalakítókat vagy a D-Sub csatis monitorokat cseréld le digitális bemenetűekre
remélem sikerült összezavarnom teljesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest