Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Dragon3000 #81 üzenetére
csak akkoriban léptetőmotor vonszolta ide-oda a fejet, mostmár elektromágnes. így már lemeztevékenység-arányosan a seek idő minimális növelése kevésbé lényeges egy cold storage jellegű feladathoz.
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #79 üzenetére
a 90-es évek elején megszokott volt ez a méret, utána váltottak 3.5-ös méretre a gyártók a költségcsökkentés oltárán. megtehették, mert elég gyorsan tudták növelni a lemezek kapacitását. most már ez nincs így.
-
Pikari
veterán
Gyors fejszámolásom szerint kb 80tb (cmr) vagy 110tb (smr) férne el egy 5.25ös vinyóra, 250-500k körül jönne ki / vinyó, levegővel 3600 rpm, 20 tányér + 40 fej, ami 180-300 mbyte/sec sebességet tenne lehetővé.
-
Pikari
veterán
Hirtelen az jutott eszembe, hogy az átlagemberek egyre kevésbé töltenek le bármit is. Filmeket pl videós oldalakon néznek. Következtetésképp az átlagember kevesebb HDD-t vesz, ami kevesebb profitot generál a gyártóknak, magyarán kevesebb a bevételük nekik a k+f-hez, tehát a lemezkapacitás növeléséhez. Az árak csökkentését szintén nem teszi lehetővé a kisebb volumenű sorozatgyártás.
-
Pikari
veterán
Én is pár száz lemezt olvastam vissza, nekem nem volt gond (leszámítva pár rossz szektorral egyes lemezeken). Én mindig a legolcsóbb és leggagyibb noname lemezt vettem, és 1x-esen, vagy 2x-esen írtam.
A CD-kkel már más volt a helyzet. Ami ilyen 40x szerű sebességgel lett írva, ott 10-ből 6 olvashatatlan volt. Azok a CD lemezek viszont, amiket 4x-esen, vagy a nagyon régi írómmal írtam 1x vagy 2x-esen 2002 körül, gond nélkül olvashatóak voltak.
-
Pikari
veterán
A 64 megabájtos cachel szerelt 6tb wd vinyóm érezhetően lasabb a 128 mega cachememóriával szerelt 8tb-os seagate vinyómnál a linux betöltésének bizonyos fázisaiban. Méréseket nem végeztem, konkrét számadatokat így erről nem tudok közölni. Továbbá arra vonatkozó adataim sincsenek, hogy a 128-256 és a 256-512 között mekkora sebességkülönbség tapasztalható. Mindenesetre a 64-128 között komolyan érezhető a különbség, tehát én nem zárnám ki, hogy az 512-nek is van értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged