Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
csak akkoriban léptetőmotor vonszolta ide-oda a fejet, mostmár elektromágnes. így már lemeztevékenység-arányosan a seek idő minimális növelése kevésbé lényeges egy cold storage jellegű feladathoz.
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin
üzenetére
a 90-es évek elején megszokott volt ez a méret, utána váltottak 3.5-ös méretre a gyártók a költségcsökkentés oltárán. megtehették, mert elég gyorsan tudták növelni a lemezek kapacitását. most már ez nincs így.
-
Pikari
veterán
Gyors fejszámolásom szerint kb 80tb (cmr) vagy 110tb (smr) férne el egy 5.25ös vinyóra, 250-500k körül jönne ki / vinyó, levegővel 3600 rpm, 20 tányér + 40 fej, ami 180-300 mbyte/sec sebességet tenne lehetővé.
-
Pikari
veterán
Hirtelen az jutott eszembe, hogy az átlagemberek egyre kevésbé töltenek le bármit is. Filmeket pl videós oldalakon néznek. Következtetésképp az átlagember kevesebb HDD-t vesz, ami kevesebb profitot generál a gyártóknak, magyarán kevesebb a bevételük nekik a k+f-hez, tehát a lemezkapacitás növeléséhez. Az árak csökkentését szintén nem teszi lehetővé a kisebb volumenű sorozatgyártás.
-
Pikari
veterán
Én is pár száz lemezt olvastam vissza, nekem nem volt gond (leszámítva pár rossz szektorral egyes lemezeken). Én mindig a legolcsóbb és leggagyibb noname lemezt vettem, és 1x-esen, vagy 2x-esen írtam.
A CD-kkel már más volt a helyzet. Ami ilyen 40x szerű sebességgel lett írva, ott 10-ből 6 olvashatatlan volt. Azok a CD lemezek viszont, amiket 4x-esen, vagy a nagyon régi írómmal írtam 1x vagy 2x-esen 2002 körül, gond nélkül olvashatóak voltak.
-
Pikari
veterán
A 64 megabájtos cachel szerelt 6tb wd vinyóm érezhetően lasabb a 128 mega cachememóriával szerelt 8tb-os seagate vinyómnál a linux betöltésének bizonyos fázisaiban. Méréseket nem végeztem, konkrét számadatokat így erről nem tudok közölni. Továbbá arra vonatkozó adataim sincsenek, hogy a 128-256 és a 256-512 között mekkora sebességkülönbség tapasztalható. Mindenesetre a 64-128 között komolyan érezhető a különbség, tehát én nem zárnám ki, hogy az 512-nek is van értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen autót vegyek?
- Horgász topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Lexar NM620 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 3500-3000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- SK Hynix PCB01 2TB PCIe 5.0 x4 SSD 14,000-12,000MB/s NVME SSD
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest